‘Bilim Kadınları İçin’ programına başvurular 15 Mayıs’ta sona erecek

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 04 Nisan 2024 Perşembe

Genç ve yetenekli bilim kadınlarının başarılarını görünür kılmayı ve tanınırlıklarını artırmayı amaçlayan ‘Bilim Kadınları İçin’ programının 2024 başvuruları 15 Mayıs’ta sona erecek. L’Oréal Türkiye’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu iş birliğiyle yürütülen programda, yenilikçi projeleriyle gelecek vadeden, bilimin gelişmesine katkı sağlayan genç ve yetenekli dört bilim kadını desteklenecek.

Türkiye’de toplumsal fayda projeleri arasında 22. yılına ulaşan ‘Bilim Kadınları İçin’ programına başvurular 15 Mayıs’a kadar devam edecek. Genç ve yetenekli bilim kadınlarını destekleyen ve onları görünür kılmayı amaçlayan programı UNESCO Türkiye Milli Komisyonu ile birlikte yürüten L’Oréal Türkiye, bilim alanında da cinsiyet eşitliğine dikkat çekmeyi amaçlıyor. Özgün bilim projelerine sahip olan 40 yaş altı ‘Yaşam ve Çevre Bilimleri’ ile ‘Fiziki Bilimler’ alanlarında çalışma yürüten kadın bilim insanları, www.forwomeninscience.com adresi üzerinden programa online katılabilecek. ‘Bilim Kadınları İçin’ programına katılan projeler UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Bilim Jürisi tarafından değerlendirilerek, bilimin gelişmesine katkı sağlayacak dört genç ve yetenekli bilim kadını 200 bin TL tutarında proje desteğiyle ödüllendirilecek.

Bilim Kadınları

Uluslararası alanda da başarılar sağlandı

L'Oréal Türkiye’nin destekleriyle sürdürülen ‘Bilim Kadınları İçin’ programında önceki dönemlerde Türkiye’den dördü üst üste olmak üzere, toplam beş bilim kadını ‘Uluslararası Yükselen Yetenek’ seçilme başarısı gösterdi. Bir bilim kadınının ise ‘Uluslararası Üstün Yetenek’ ödülü kazandığı programlarda, Türkiye adından en çok söz ettiren ülke oldu. Global ölçekte bu programı en çok destekleyen ilk beş ülke arasında yer alan L’Oréal Türkiye, bilim kadınlarının projelerini desteklemek için son 10 yılda yaklaşık 4 milyon TL’lik destek sağladı.

Bilimde Mükemmellik Ödülü

Programın uluslararası ayağında bugüne kadar 122 bilim kadınına ‘Bilimde Mükemmellik Ödülü’ verildi ve bu ödülü kazanan bilim kadınlarından beşi de Nobel Ödülüne layık görüldü. Dünyanın en prestijli bilim ödüllerinden biri olarak bilinen Nobel Ödülü’nü kazananların arasında bir Türk bilim kadınının da yer aldığını görmeyi arzu eden L’Oréal Türkiye, Türkiye’den de bilim kadınlarının uluslararası bilim dünyası için de güçlü bir ilham kaynağı olarak tanınması için destek veriyor.


0/(0)
04 Nisan 2024 Perşembe
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler