İKSV ve Mercedes-Benz Türk, deprem bölgesindeki sanatçıların yanında

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 06 Nisan 2024 Cumartesi

Deprem bölgesindeki genç sanatçılara odaklanan Mercedes-Benz Türk, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle başlatılan SaDe (Sanatçı Destek Fonu) kapsamında görsel sanatlar alanında beş sanatçıya eser üretiminde destek verecek.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 30 yaşını aşmamış sanatçılara Sanatçı Destek Fonu’ndan (SaDe) destek gelecek. Resim, heykel, seramik, fotoğraf, cam, illüstrasyon, çizim veya baskı teknikleri gibi görsel sanatlar alanında sunulacak destekler kapsamında adaylara 5 bin avro katkı sağlanacak ve ayrıca mentörlerle çalışma imkanı sunulacak. Sanatçılar projelerini hayata geçirirken destek almak isteyecekleri kültür sanat profesyonelleri ile kurumlarla da bir araya getirilecek.

Mercedes-Benz Türk’ün sanata verdiği destekler, İKSV’nin yürütücülüğünde oluşturulan SaDe ile deprem bölgesine uzanıyor. Deprem bölgesinde 30 yaşını aşmamış sanatçılara çağrıda bulunan SaDe, tasarım aşamasındaki sanat projelerinden seçilecek beş özgün çalışmayı ödüllendirecek. Projeye katılmak isteyen sanatçılar 10 Mayıs 2024 saat 17.00’ye kadar SaDe programına başvurabilecek. Değerlendirme sürecini, sanatçı ve akademisyen Şive Neşe Baydar, sanatçı Burçak Bingöl, sanatçı Sinem Dişli, sanat alanı yöneticisi ve sanatçı Erkan Özgen ile sanatçı ve akademisyen Evrim Kavcar yönetecek.

“Kültür sanatla daima ileri”

Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, SaDe’nin yeni dönemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Mercedes-Benz Türk olarak, tüm faaliyetlerimizi ülkemize ve toplumumuza değer katma bilinciyle sürdürüyoruz. Bu kapsamda eğitim, spor, kültür-sanat ve çevre odaklı birçok kurumsal sosyal fayda programını ve sponsorlukları hayata geçiriyoruz. Kültür ve sanat alanını da toplumların gelişimindeki öncü rolü bakımından çok önemsiyoruz. ‘Kültür sanatla daim a ileri’ mottomuzun rehberliğinde, 40 yıla yakın bir süredir ülkemizde kültür-sanat alanında farklı desteklerimize devam ediyoruz. Bu yıl da SaDe ile deprem bölgesinden sanatçılarımıza özel bir destek sunmayı hedefliyoruz. Amacımız; depremden etkilenen sanatçılarımızın sanatsal üretimlerine ve topluma ilham vermeye devam etmelerine katkı sağlamak. Bu açıdan bu yılki SaDe programının bizim için ayrı bir anlamı var. Mercedes-Benz Türk olarak, toplumların hayal gücünü besleyen, yaratıcılıklarını teşvik eden ve entelektüel gelişimine katkıda bulunan kültür ve sanatı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

SaDe’nin bu önemli projesinin önemine dikkat çeken İKSV Genel Müdürü Görgün Taner de açıklamasında şunlara değindi: “İKSV olarak sanatın pek çok alanındaki sanatçıları ve yeni üretimleri desteklemek üzere projeler hayata geçirmeye devam ediyoruz. Uzun yıllardır farklı projelerde yanımızda olan Mercedes-Benz Türk ile birlikte başlattığımız SaDe programında bu yıl depremden etkilenen illerdeki genç sanatçıların üretimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. SaDe ile güncel sanat alanında üretimlerine devam eden sanatçıları desteklemenin yanı sıra onları sanat profesyonelleri ile buluşturarak gelişimlerine yardımcı oluyor, ihtiyaç duydukları her alanda tecrübelerimizle katkı sağlıyoruz.”

Başvuru için gerekenler

  1. Çevrimiçi başvuru formu: https://forms.gle/S59NtixZFJaZNUQ19
  2. Özgeçmiş
  3. Niyet mektubu (En fazla 500 kelimeden oluşmalı)
  4. Portfolyo
  5. Proje taslağı

Başvuru sırasında paylaşılacak (portfolyo dahil) tüm dosyalar en fazla 10 MB büyüklüğünde ve PDF formatında olmalıdır. Portfolyoya görsel, video, makale, internet sitesi içeren en fazla 10 URL eklenebilir. Sadece PDF formatlarındaki portfolyolar kabul edilir.

Başvurular, 10 Mayıs Cuma 2024, saat 17.00’ye kadar yalnızca çevrimiçi başvuru formu üzerinden kabul edilmektedir.


0/(0)
06 Nisan 2024 Cumartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler