TİKAV, dijital programların doğru kullanılması için kadınları eğitiyor

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 29 Nisan 2024 Pazartesi

Dijital çağın getirdiği zorluklara karşı toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen TİKAV, sosyal sorumluluk projesi ‘Dijitaldeki Ayak İzimiz’ programı kapsamında kırsal bölgelerde yaşayan kadınları, dijital platformları doğru kullanmaları yönünde eğitiyor.

TİKAV Dijitaldeki Ayak İzimiz

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), 2024 yılı boyunca sürecek dijital platformların faydalı ve doğru kullanımına yönelik  ‘Dijitaldeki Ayak İzimiz’ projesi kapsamında kırsal bölgelerde yaşayan kadınları ve ailelerini eğitmeyi sürdürüyor.

TİKAV Eğitim

Akfen Holding tarafından kurulan ve 25’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan TİKAV, yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle genç kuşaktan bireylerin bilgi, görgü ve deneyimlerini artırmayı, sağlıklı yaşama bilincini geliştirmeyi ve çevresel sorunların giderilmesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Akfen Holding’in de kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin gerçekleştirilmesine katkı sunan TİKAV, hedeflediği eğitim programı kapsamında 18 ilde ve 27 kırsal bölgedeki kadınlara ve ailelerine ulaşarak ‘Dijitaldeki Ayak İzimiz’ eğitimlerini yıl boyunca sürdürecek.

TİKAV

‘Dijitaldeki Ayak İzimiz’ programı Çanakkale ve Sakarya’da tamamlandı

Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin finansman desteğiyle TİKAV tarafından hayata geçirilen ‘Dijitaldeki Ayak İzimiz’ projesinde, kurumun 18 ilde yer alan güneş, rüzgâr ve hidroelektrik santralleri çevresinde yaşayan kırsal bölgedeki kadınların dijital dünya konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor. TİKAV’ın nisan ayında Sakarya’nın Geyve ilçesi ve Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Üçpınar Köyü ile Çanakkale Merkez İntepe Mahallesi'nde gerçekleştirdiği eğitimler sona ererken, program gelecek aylarda diğer bölgelerde de devam edecek.

akfen-yenilenebilir-enerji

Eğitimlere katılan kadınlar, dijital platformların faydalı ve doğru kullanımı konusunda bilinçlendirildi. Ayrıca hem katılımcı kadınlara hem de aile üyelerine program kapsamda yaşayabilecekleri bilişsel suçlar, psikolojik, fiziksel, sosyolojik, kültürel ve hukuksal sorunların önüne geçilmesi konusunda da bilinçlendirme eğitimleri verildi.


0/(0)
29 Nisan 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler