İŞ BANKASI İLE KADINLAR İŞ DÜNYASINA DAHA GÜÇLÜ ADIM ATIYOR

Kategori : Finans
Oluşturma Tarihi : 16 Şubat 2021 Salı

Gerek ekonomik gerek toplumsal fayda açısından, kurulduğu tarihten bu yana iştirakleriyle birlikte ülke için paylaşılabilir ve sürdürülebilir değer yaratmaya devam eden Türkiye İş Bankası, ikinci yüzyılına hazırlanırken, toplumda ve çalışma hayatında kadına bakış açısıyla da örnek teşkil ediyor.

Cumhuriyete, aydınlığa tanıklık eden ve kuruluşundan bu yana sürdürülebilir bir toplum ve ekonomi için çalışan Türkiye İş Bankası’nı, banka olarak hizmet vermesinin dışında, eğitim, kültür- sanat, çevre duyarlılığı kampanyalarından ve sayısız özel sosyal sorumluluk projelerinden de çok iyi tanıyoruz.

Tüm duyarlılık alanları içinde, toplumda ve çalışma hayatında kadını destekleyen, Kadın Girişimci Programı, Ekadinlar.com, Workup Girişimcilik Programı, İş Bankası’nın Arya Kadın Yatırım Programı ile İş Birliği… gibi çok başarılı farkındalık projelerini de hayata geçiren İş Bankası, aynı zamanda Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin de (WEPs–Women’s Empowerment Principles) imzacısı.

İŞ BANKASI İLE KADINLAR İŞ DÜNYASINA DAHA GÜÇLÜ ADIM ATIYORBankanın, kadına önem veren, bunu sadece istihdam alanında değil tüm faaliyet alanlarında ve iş disiplinlerinde Cumhuriyetin ve Atatürk’ün izlerini taşıyan yaklaşımına güzel bir örnek İclal Rıza Ersin’dir. İclal Rıza Ersin; 1930 yılında Ankara’da muhasebede memur olarak çalışırken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından mesleki bilgisini geliştirmesi için Cenevre’ye gönderilmiş, daha sonra 1953 yılında Nişantaşı Şubesi’ne Müdür olarak atanmıştır. İclal Rıza Hanım, Türkiye’de ilk kadın şube müdürü ve iktisat doktoralı ilk kadın olarak tarihe geçmiştir.

Kadın istihdamında hep çağının çok ilerisinde hareket eden İş Bankası, kurulduğu ilk yıldan itibaren kadın çalışan oranının hep yüksek seyrettiği bir kuruluş olarak faaliyet gösteriyor. Ülke genelinde şube ağının yaygınlaşması ile birlikte şubelerde kadın istihdamı da sağlanmış ve artırılmış durumda. Kadın çalışanlar için sağladığı eşitlikçi yükselme imkanları sayesinde yönetici kadrosunda da yüksek bir kadın çalışan oranı ortaya koyan bankanın, yönetici kadrosunda %45 düzeyinde kadın çalışan oranı var.

İŞ BANKASI İLE KADINLAR İŞ DÜNYASINA DAHA GÜÇLÜ ADIM ATIYORKadın Girişimci Programı İle Kadınlara Tam Destek

Ülkemizde kadının toplumsal ve ekonomik hayata daha fazla dahil olabilmesinin sağlanması için kadın girişimci sayısını artıracak çalışmaların gerekliliğini savunan İş Bankası, kadınlar için özel projeler üretmeye devam ediyor.

İş Bankası, 2014 yılından bu yana yürüttüğü Kadın Girişimci Programı ile işlerini büyütüp daha da ileriye taşımak isteyenler için ihtiyaçlara özel finansal çözümler geliştiriyor. Kurduğu iş birlikleri ve sağladığı sponsorluklar ile kadın girişimcilerin donanımlarını ve yönetsel becerilerini zenginleştirecek eğitimler de düzenliyor. Kadının ekonomideki yerini güçlendirmek amacıyla, kadın girişimciler nezdinde farklılaşan ve pozitif etki yaratan bazı finansman uygulamalarını da hayata geçiren İş Bankası, kadın girişimcilere, uygun faiz ve ödeme koşullarıyla gerek banka kaynağı gerek yurt dışı fonlar aracılığı ile uygun kredi imkânı sunuyor. 2020 yılında banka kaynağından 14 binin üzerinde kadın girişimciye, yaklaşık 4 milyar TL nakdi ticari kredi kullandırıldı. Kadın girişimcilere bugüne kadar EBRD kaynağı kapsamında25 milyon Euro,12,5 milyon USD; EBRD TurWiB programı kapsamında 55 milyon USD; TSKB Kapsayıcı Finansman programı kapsamında 6,5 milyon USD; KOSGEB KOBİ Finansman desteği kapsamında ise 80 milyon TL finansman desteği sağlandı.

Kadın Girişimcilerin ihracatta daha fazla yer almalarını sağlamak amacıyla Türk Eximbank ile “Kadın Girişimci İhracat Destek Kredisi” protokolü imzalayan İş Bankası’nın, söz konusu protokol kapsamında kadın girişimci ihracatçılara yönelik toplam 100 Milyon TL ve 200 Milyon USD tutarında kaynak aktarımı devam ediyor. Hâlihazırda bu kapsamda 23 milyon TL kredi kullandırımı gerçekleştirildi.

E-ticaret ve E-ihracat Destekleri

İş Bankası, kadın girişimcileri e-ticaret ve e-ihracat konularında da desteklemek adına çeşitli iş birlikleri kuruyor. TurkishExporter indirimli e-ticaret sitesi üyeliği, e-ticaret pazarının etkin aktörlerinden olan DHgate Gold Paket üyeliğinde kadın girişimcilere özel indirim imkânı sunuldu.

Ekadinlar.com

İş Bankası, tüm kadınların, kadın üretim kooperatiflerinin ve gerek bedensel gerekse sosyal ve/veya kültürel engelleri nedeniyle evinden çıkamayan kadınların ekonomik hayata katılarak gelir elde etmeleri amacıyla kurulan, kadınlara özel lokasyon bazlı e-ticaret sistemi olan “Ekadinlar.com” üzerinde mağaza açan ya da açmak isteyen kadınlara ihtiyaç duyabilecekleri finansal desteği sağlamak için indirimli kredi imkânı sunuyor.

İŞ’TE KOBİ

KOBİ‘lerin gereksinim duydukları sektörel bilgi ve haberlere hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlayan İŞ’TE KOBİinternet sitesinde kadın girişimcilere özel bir sayfa oluşturan banka, bu sayfada kadın girişimcilere yönelik haber, makale, video ve ilham öykülerine de yer veriyor. Ayrıca, siteye ücretsiz üyelik ile pazarlama, ekonomi, hukuk, insan kaynakları gibi konularda uzmanlara soru sorma, danışmanlık hizmeti, dijital eğitimler ve KOBİ pazarına firma ürün ve hizmet bilgilerini ekleme imkânı sunuluyor.

İŞ BANKASI İLE KADINLAR İŞ DÜNYASINA DAHA GÜÇLÜ ADIM ATIYORWorkup Girişimcilik Programı

İş Bankası’nın desteği ile 2017 yılında başlatılan Workup Girişimcilik Programı’nın mezunları arasında, kadın kurucu ortakların bulunduğu bazı girişimler de yer alıyor. Workup Girişimcilik Programı ile teknolojik iş fikri olan girişimcileri ve erken aşama girişimleri ihtiyaç duydukları alanda destekleyerek iş fikirlerini geliştirmelerine ve mevcut işlerini büyütmelerine yardımcı olunuyor ve aynı zamanda hayallerinin peşinden koşan kadın girişimciler programa dahil edilerek onların iş modellerine katkı sağlanıyor.

İŞ BANKASI İLE KADINLAR İŞ DÜNYASINA DAHA GÜÇLÜ ADIM ATIYORİş Bankası’nın Arya Kadın Yatırım Programı ile İş Birliği

Banka, kadın girişimcilere yönelik Türkiye’nin ilk kadın odaklı yatırım platformu olan Arya ile işbirliğini yaklaşık 4 yıldır sürdürüyor. Banka, Arya ile  kadın girişimcilerin finansal olarak desteklenmesi, çeşitli seminer ve eğitimler ile gelişimlerine katkı sağlanması  amacıyla bu iş birliğini başlattı. Bu kapsamda “Arya İş Atölyeleri” adı altında,  eğitimciler ve girişimci kadınları bir araya getirerek, finansal okuryazarlık-bilanço yönetimi, satış, marka ve dijital pazarlama, veri yönetimi, insan kaynakları, hibe ve teşvikler ile e-ticaret gibi konulardan oluşan ücretsiz eğitimler veriliyor.

2018 yılından beri süren İş Atölyeleri 2020 yılında online platformda, teknolojik kadın girişimci, işini büyütmek isteyen kadın girişimci ve sanayici kadın girişimcilere yönelik 3 ayrı oturumda düzenlendi ve bu sayede250’ye yakın kadın girişimcinin hayatına dokunuldu.

İŞ BANKASI HAKKINDA:

1924’te Mustafa Kemal Atatürk‘ün talimatıyla kurulan Türkiye İş Bankası A.Ş., cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankasıdır. The Banker dergisinin açıkladığı sıralamaya göre ana sermaye bazında dünyanın en büyük 122. bankası olan İş BankasıTürkiye‘de bireysel ve ticari bankacılık hizmeti sunan en büyük özel bankadır.

Eylül 2019 itibarıyla 22’si yurt dışında olmak üzere 1.281 şube, 6.568 bankamatikve 24 bini aşkın personeli bulunan İş Bankası’nın ayrıca Almanya’da İşbank AG, Gürcistan’da İşbank Georgia A.Ş. ve Rusya’da İşbankA.Ş. adıyla üç iştiraki vardır.


5,0/(1)
16 Şubat 2021 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler