AÇEV’den çocuklar ile anne ve babalarına bilimsel temelli eğitim

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 25 Mart 2024 Pazartesi

AÇEV, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların güçlenerek kendi hayatları üzerinde söz sahibi olabilmeleri için çalışmalar yürüttüğünü hatırlattı. Bu kapsamda çocuklar ile anne ve babalara yönelik bilimsel temelli eğitim programları geliştiren AÇEV, ayrıca ‘Hayat Dolu Buluşmalar’ programıyla da 18-40 yaş arasında kadınlara odaklandı.

Gelişimleri sosyal ve ekonomik yetersizlikler nedeniyle risk altında olan çocuklara ve onların anne babalarına destek veren Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), kadınlar için de özel destek programları geliştiriyor. Kadınların güçlenerek kendi hayatları üzerinde söz sahibi olabilmeleri için çalışmalar yürüten AÇEV, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle de cinsiyete dayalı eşitsizliklerle mücadele etmenin önemine dikkat çekti. Bu noktada Türkiye’deki kadınların nitelikli eğitime ve sağlık hizmetlerine erişim ile istihdama katılım gibi temel konularda kat edecekleri yolun uzun olduğuna vurgu yapan AÇEV Genel Müdürü Senem Başyurt, “Dünya Ekonomik Forumu tarafından hazırlanan 2023 Küresel Toplumsal Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre kadınların refah düzeyini belirleyen dört ana unsur olarak karar alma süreçlerine aktif katılım, eğitime erişim, istihdama katılım ve sağlık (kadına yönelik şiddetin azalması dahil) üzerinden Türkiye, 146 ülke arasında 129. sırada yer alıyor” bilgisini paylaştı. 

AÇEV’den bilimsel temelli eğitim

Başyurt, toplumsal cinsiyet eşitliğinin temellerinin de erken çocukluk döneminde atıldığının altını çizerek, “Erken yaşlardaki çocukların çok yönlü ve bütüncül gelişimini odağımıza alırken, aynı zamanda cinsiyet eşitliğine dayalı bir çevrede büyümesini de çok önemsiyoruz. Hem çocukları hem anne babaları bu hassasiyet ve titizlikle destekliyoruz. AÇEV olarak çocuklara ve anne babalara yönelik destek programlarımızın yanı sıra kuruluşumuzdan bu yana kadınlara yönelik de bilimsel temelli eğitim programları geliştiriyor ve uyguluyoruz” dedi.  

Genç kadınlar, ‘Hayat Dolu Buluşmalar’ programıyla hayata katılacak

Diğer yandan AÇEV’in yürüttüğü programlar arasında yer alan ‘Hayat Dolu Buluşmalar’ projesinde ise 18-40 yaş arasındaki kadınlar hedefleniyor. Bu konuda bilgi veren AÇEV’in sosyal girişimi Eşitliğe Değer Direktörü Meltem Cantürk, “18-40 yaş arasında ne işte, ne okulda olan genç kadınlara yönelik programımızla kadınların günlük hayatın sınırlarından çıkıp daha geniş bir çevreyle tanışma olanağı bulması ve toplumsal hayata katılımlarının sağlanmasını hedefliyoruz. Programımız ayrıca eleştirel düşünme ve teknoloji kullanma becerileriyle birlikte, çalışma hayatı, ekonomi, sağlık gibi konuları da kapsıyor” ifadesini kullandı.

Toplumsal Eşitlik

Cantürk, çalışmalarını şöyle anlattı: “Tekstil alanında işçi kadınlarla gerçekleştirdiğimiz eğitimlerle kadınların ekonomik ve sosyal konularda doğru kararlar verebilmelerine, hak ve hizmetlerden faydalanmalarına destek oluyoruz. İşçi kadınların, program sonunda kişisel hedef belirleme, yarıda kalan eğitimlerini tamamlama, iş yeri ve iş dışı hayatları için okuryazarlık ve matematik becerilerini geliştirme, temel hak, kadın sağlığı ve iş yerinde iletişim gibi konularda farkındalık kazandıklarını ve harekete geçtiklerini görmek mutluluk verici.”


0/(0)
25 Mart 2024 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler