ADİDAS TÜRKİYE, KADINLAR İÇİN EN İYİ İŞVERENLER ARASINDA

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 26 Ekim 2022 Çarşamba

Kapsayıcılık, eşitlik ve paylaşımcılığı ilke edinen bir şirket kültürüne sahip olan adidas, bu yaklaşımıyla Great Place to Work® - Best Workplaces for Women™ listesinde 3.’lük elde etti.

Sporun hayatları değiştirme gücünden ilham alan adidas, adidas Türkiye, Great Place to Work Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu en iyi işverenler listesinde yer almanın yanı sıra Best Workplaces for Women™ listesinde, 500+ çalışanı olan şirketler arasında 3.’lük derecesini kazandı.

Değerlendirme aşamasında adidas Türkiye’nin kadın çalışan/yönetici oranı, kadın çalışanları desteklemek için hayata geçirdiği eylemler ve farkındalık çalışmaları etkili oldu. adidas, eşitlikçi yaklaşımıyla çalışanlarının her birine ellerinden gelenin en iyisini yapma, tutarlı ve adil bir şekilde kendilerini geliştirme, tanınma ve tüm çabaları için ödüllendirilme fırsatı veriyor. Bu kapsamda imza attığı önemli bir atılım da kadın yöneticiler için oldu. adidas, 2021 yılında %37 olan kadınların yönetim pozisyonlarındaki oranını 2025 yılına kadar küresel boyutta %40’ın üzerine çıkartma taahhüdüyle çalışmalarını sürdürüyor. 

adidas Kıdemli İnsan Kaynakları Müdürü Pınar Kayabaşı, kadın çalışanlara özel SheRuns programından da bahsederek “Türkiye’de kadınlar için en iyi iş yerlerinden biri olduğumuzu kanıtlayan Great Place to Work® - Best Workplaces for Women™ listesinde 500+ çalışanı olan şirketler arasında 3. olduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz. Kadınların iş yerlerinde karşılaştığı tüm zorlukların bilincinde olarak dünyanın dört bir tarafındaki çalışma ortamlarımızda eşitlikçi ve kapsayıcı bir yapıyla kadınları destekleyici aksiyonlar alarak hareket ediyoruz.” dedi.


5,0/(1)
26 Ekim 2022 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler