“Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi” Ankaralılarla Buluşuyor

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 28 Şubat 2024 Çarşamba

Açık Holding’in Cumhuriyet’in 100. yılına armağan olarak hazırladığı, küratörlüğünü Özlem Özdemir’in üstlendiği “Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi”, 5-18 Mart 2024 tarihleri arasında Ankaralılarla buluşacak.

Cumhuriyet ile yükselen kadınların yaşam öykülerinin anlatıldığı ve açılışının 27 Ekim 2023’te İstanbul’da yapılan serginin hayata geçmesini sağlayan ve ilerleyen yıllarda da herkese ulaşması misyonunu sürdüren Açık Holding, serginin Ankaralılarla buluşmasında da aynı heyecanla sergiyi sahiplenmeye devam ediyor. Sergi, Çankaya Belediyesi ve KASAİD iş birliği ile Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Füreya Koral Sergi Salonu’nda 5-18 Mart tarihleri arasında herkese açık ve ücretsiz olarak görülebilecek.

Özlem Özdemir 2Cumhuriyetin kadınlar için açtığı özgürlük kapısından cesurca ilerleyen kadınların öyküleriyle tarihi bir sergi niteliği taşıyan “Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi”ni başkent Ankara’ya taşımanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Küratör Özlem Özdemir, “Geçtiğimiz yıl Açık Holding ile birlikte hayata geçirdiğimiz Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi’ni İstanbul’dan sonra Atatürk’ün evim dediği Ankara’ya götürerek Cumhuriyetin biz kadınlar için neden önemli olduğunu gerçek örneklerle ortaya koymaya devam ediyoruz. Bu projeyi içtenlikle sahiplenmeye devam Açık Holding’e ve Ankara’ya gelmemize vesile olan KASAİD ile desteklerinden ötürü Çankaya Belediyesi’ne teşekkürü borç bilirim” şeklinde konuştu.

Kadınların gücünü Cumhuriyet’in değerleriyle bir araya getiren bu kapsamda tarihi bir serginin ilk defa yapıldığına dikkat çeken Özdemir, sergi hakkında bilgi verdi: “Üç bölümden oluşan serginin ilk bölümünde, Atatürk'ün kadına bakışını kronolojik olarak ortaya koyuyor ve Türk kadınlarının haklarını kazanma sürecini dünyayla kıyaslayarak anlatıyoruz. İkinci bölümde, fotoğrafların biyografilerle bütünleştiği 20 öncü kadının hayatını sergiliyoruz. Son bölümünde ise dünden bugüne, bazıları bugün aramızda olan, adları bilinmeyen 100 kadının adlarını anarak, onlara da bir saygı duruşunda bulunuyoruz. İstanbul’da beklenenin de üzerinde ilgi gören serginin, Ankaralılar tarafından da beğenilmesini dilerim.”

“Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi” Umut Vaat Ediyor

Geçmişte iz bırakmış kadınların hikayelerinin, bugünün başarılı kadınlarının emek ve çabalarıyla ortaya çıktığı “Cumhuriyet’in Öncü Kadınları Sergisi”, hayata geçme süreciyle bile ilham oluyor. Küratör Özlem Özdemir’in hayaliyle başlayan proje, Açık Holding Pazarlama Başkan Yardımcısı Şehrinaz Kartal’ın sahiplenmesiyle hayata geçti. Bugünün iki aydın kadınının özverisiyle bir ilk adım olan proje, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasına özel, KASAİD ve Çankaya Belediye iş birliği ile ikinci durağı Ankara’da ziyaretçileri umuda ve vazgeçmemeye davet ediyor.

Tarih: 5-18 Mart 2024

Adres:

Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi Füreya Koral Sergi Salonu John F. Kennedy Caddesi No:4 Kavaklıdere-Çankaya / ANKARA


0/(0)
28 Şubat 2024 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler