‘Dalsın Kızlar 2024’ etkinliği kadınları dalmaya davet ediyor

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 16 Nisan 2024 Salı

Kadınları su altının büyülü dünyası ile tanıştırmayı ve kadın dagıçların bu alanda artmasını amaçlayan ‘Dalsın Kızlar’ etkinliği yeniden başlıyor. 7 - 8 - 9 Haziran 2024’te Manavgat, Side ve Antalya’da gerçekleşecek dalış programları kadınların katılımını bekliyor.

Dalsın Kızlar 2024

Kadınların her alanda var olması için çeşitli projeler ortaya konurken, ’Dünya Dalgıçlar Günü’’nde de yine kadınlara yönelik önemli bir program gerçekleşecek. Kadınları su altının büyülü dünyası ile tanıştırmayı ve denizlerde de kadının daha etkin şekilde rol almasını amaçlayan ‘Dalsın Kızlar 2024’ programı Manavgat, Side ve Antalya’da 7 - 8 - 9 Haziran’da gerçekleşecek. Deniz tutkunu kadınların ilgi göstermesi beklenen programın ilki 2019’da Marmaris’te gerçekleşirken, bu yılki etkinlikte organizasyon daha da genişleyerek düzenlenecek.

Dalsın Kızlar 2024

Nereids Dalış Merkezi kurucusu ve baş eğitmen Gaye Dülger’in liderliğinde, gerçekleşecek ‘Dalsın Kızlar 2024’ programı, daha önce sualtının büyülü dünyasıyla tanışma fırsatı yakalayamamış 15 yaş ve üzeri tüm kadınların katılımını bekliyor. Daha önce dalış yapmış sertifikalı kadın dalgıçların da yer alacağı projede, ilk kez dalışla tanışacak yeni adaylara cesaret verilecek.

Sualtı

Denizi kirleten plastiklere de dikkat çekilecek

Proje kapsamında ayrıca sertfikalı dalgıçlarla sualtında gerçekleştirilecek etkinlikle, yüzde 80’i kara kaynaklı, geriye kalanı ise yolcu ve balıkçı gemilerinden gelen ve tüm canlı yaşamına tehdit oluşturan plastik poşet ve kimyasal atıklara da dikkat çekilecek. 

Kadınları su altında da güçlü kılmayı ve kadın dalgıç sayısını artırmayı amaçladıklarını ifade eden Gaye Dülger ise projeye ilişkin şunları söyledi: “Kadın gücünü ortaya koyan ‘Dalsın Kızlar’ ve benzeri projeler, kadınların farklı alanlarda kendilerini keşfetmelerine ve güçlenmelerine olanak tanıyan önemli adımlardır.

Dalsın Kızlar logo

Projemizin kadınlara özgüven kazandırma ve birlikte yaşanan deneyimlerle güçlenme misyonunu taşıması, gelecek nesillere ilham veren bir miras bırakma arzusu yansıttığını görmek çok mutlu ediyor. Bu projenin, kadınların sadece deniz altında değil, hayatın her alanında birbirlerine destek olabileceği bir platform oluşturmasını umuyorum. ‘Dalsın Kızlar’ projesinin başarıyla devam etmesi ve daha fazla kadına deniz altındaki bu büyülü dünyayı keşfetme fırsatı sunması dileğiyle.”


0/(0)
16 Nisan 2024 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler