DÜNYA KADIN YÜRÜYÜŞÜ 25. YILINDA TÜRKİYE’DE

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 06 Ekim 2023 Cuma


63 ülkeden kadınların 1998’de başlattığı en uzun yürüyüş olan Dünya Kadın Yürüyüşü 13. Uluslararası Toplantısı 6-12 Ekim tarihleri arasında Ankara’da yapılıyor.

Uluslararası feminist hareket, Dünya Kadın Yürüyüşü DKY (World March Of Women -WMW), 13. Uluslararası Toplantısı’nı gerçekleştirmek için Türkiye’ye geliyor. Yoksulluk ve kadına yönelik şiddete karşı dünyanın 5 kıtasından 63 ülkeden kadınların kurduğu, örgütlenmeye 1998’de Kanada, Quebec’te başlayan uluslararası feminist bir hareket olarak Dünya Kadın Yürüyüşü’nün iki yılda bir yaptığı uluslararası toplantıların 13’üncüsü için 5 kıta, 63 ülkeden 130 delege 6, 7 ve 8 Ekim’de Ankara’da bir araya gelecek.

DKY_Program  kırpık6 Ekim’de 29 Ekim Kadınları Derneği ile birlikte Belediye-İş Konferans Salonu’nda yapılacak “Bahriye Üçok’tan Günümüze: Dünyada Kadınların Laiklik Mücadelesi” paneline Türkiye’den Şenal Sarıhan, Pakistan’dan Bushra Khaliq, Cezayir’den Şerifa Kheddar, Mali’den Nana Aicha Cisse katılacak. Panelde Fransızca-İngilizce-Türkçe simultane çeviri yapılacak.

hazırlıklar  kırpıkk7 Ekim’de Kocatepe Kültür Merkezi’nde açılış töreniyle başlayacak DKY Oturumları tüm gün sürecek. “Uluslararası Tabandan Feminist Hareket Olarak WMW’nin 25 Yıllık Tarihi”, “Bir Alternatif Olarak Feminist Ekonomi”, “Yaşam ve Sermaye” oturumlarında Wilhelmina Trout (Güney Afrika), Emilia Castro (Quebec), Nana Aicha Cisse (Mali), Jean Enriquez (Filipinler), Luciana Alfaro (Bask Bölgesi), Sandra Moran (IFOS), Helena Zelic (Capiremov.org), Sonia Vidal (LVC), Iris Judith Baptista Gutérrez (Bolivya), Ariel Saleh, Amaia Perez Orosco, Emel Memiş (Türkiye), Emet Değirmenci (Türkiye), Cecília José Quitombe (Angola), Flormar İşçileri (Türkiye), Hanae Takahashi (Japonya), Ana Maria Suarez-Franco (Kolombiya, FIAN) gibi beş kıtadan feministler buluşacak. Tüm gün İngilizce-Fransızca-İspanyolca-Türkçe simultane çeviri yapılacak.

8 Ekim saat 15.30’da Tandoğan Meydanı’ndan AnıtPark’a “Yaşamak için direniyor, değiştirmek için yürüyoruz!” sloganıyla uluslararası yürüyüş var. Anıtpark’ta DKY’nin 25. yılı Jehan Barbur, Fındıklı Kadın Korosu ve Afrikalı kadınların dans gösterileriyle kutlanacak. 


0/(0)
06 Ekim 2023 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler