‘EY Girişimci Kadın Liderler Programı’, İstanbul’da 1000 iş kadınını buluşturdu

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 02 Mayıs 2024 Perşembe

İstanbul, her yıl düzenlenen ‘EY Girişimci Kadın Liderler Programı’ konferansına ev sahipliği yaptı. İdeallerini gerçekleştirmek ve vizyonlarını ileriye taşımak isteyen girişimci kadınları bir araya getiren konferansta; ekonomi ve yatırım trendleri, etkili ve uzun vadeli büyüme formülleri, yetenek ve ekip yönetimi, teknoloji ve yapay zekâ gibi konular ele alındı.

Küresel çapta düzenlenen ‘EY Girişimci Kadın Liderler Programı’, bu yıl İstanbul’da gerçekleşti. Uluslararası danışmanlık, denetim ve vergi hizmetleri şirketi EY tarafından düzenlenen ve bine yakın başarılı kadın girişimciyi ağında barındıran EY Girişimci Kadın Liderler Programı’na (EY Entrepreneurial Winning Women Program™) bu yıl Türkiye’den de başarılı iş kadınları katıldı. İşini büyütme hedefi, tutkusu ve potansiyeli olan girişimci kadınları bir araya getiren ve uluslararası pazarlara açılma fırsatı sunan organizasyon, aynı zamanda rekabet avantajı sağlamayı ve uzun vadeli değer yaratmayı da amaçlıyor. Programa katılan girişimci kadınlara eğitim, mentorluk, koçluk ve danışmanlık hizmeti verilerek, küresel bir girişimcilik ağına katılmalarına imkân sağlanıyor. Yedi yıldır Türkiye’de de süren bu programa 70 başarılı Türk kadın girişimci dahil olarak uluslararası ticarete atılma imkanı buldu.  

Daha önce 55 ülkede düzenlenen ‘EY Girişimci Kadın Liderler Programı’ konferansının İstanbul organizasyonunda konuk konuşmacıları arasında Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Serter, Turkven Direktörü Selin Dilmener, Reeder Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral, Burpol Polimer Genel Müdürü İlkay Yıldırım, Mako Kids Kurucu Ortağı Irmak Atabek ve Sosyal Gastronomi Şefi Ebru Baybara Demir de yer aldı. Ayrıca EY EMEIA Private Lideri Suwin Lee, EY EMEIA Strateji ve Kurumsal Finansman Lideri Julie Hood, EY EMEIA Girişimci Kadın Liderler Programı Lideri Natasa Nikolic, EY Türkiye Ülke Başkanı Metin Canoğulları da konuşmacılar arasındaydı. İş dünyasına yönelik değerlendirmelerin yapıldığı etkinlikte ayrıca EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı Lideri Müge Tan Belviso, EY Türkiye Strateji ve Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı Özge Gürsoy Büyükavşar ve EY Türkiye İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik Hizmetleri Lideri Ece Sevin de katılımcılara çeşitli bilgiler aktardı.

Programın 8’inci dönemi gelecek aylarda başlayacak

Konferansta konuşan EY Türkiye Girişimci Kadın Liderler Programı Lideri Müge Tan Belviso, dünyanın birçok ülkesinden girişimci kadınları İstanbul’da ağırlamaktan ve onları Türk girişimci kadınlarla bir araya getirmekten, yatırım fırsatlarıyla tanıştırmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Belviso, “Girişimci kadınlar dünyanın her yerinde çeşitli zorluklarla karşılaşabiliyor ve potansiyellerini ortaya çıkarmak için yeterli desteği bulmakta güçlük yaşayabiliyor. Bu noktada, kadınların doğru kişilere ve kaynaklara ulaşması, ağını genişletmesi ve geleceğe yönelik değer yaratan bir yol haritası çizmesi çok önemli. Biz de EY Girişimci Kadın Liderler Programımız ile kadın girişimcilerin liderlik becerilerini ve vizyonlarını geliştirmelerine destek oluyor, işlerini büyütürken yanlarında oluyoruz. Önümüzdeki aylarda Türkiye’de programın 8. dönemini başlatmak için de sabırsızlanıyoruz” dedi.

Kadınlar, aile, toplum ve iş dünyasını şekillendiriyor

EY EMEIA Girişimci Kadın Liderler Programı Lideri Natasa Nikolic de söz aldığı konferansta, kadınların önce aileden başlayıp, ardından toplumu ve iş dünyasını şekillendirdiğini anımsatarak şöyle devam etti: “Kadınlar, eşitliğin sağlanması ve daha iyi bir dünya oluşmasında kilit bir rol üstleniyor. Biz de ‘EY Girişimci Kadın Liderler Programımızla’ eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık anlayışımız doğrultusunda kadın girişimcileri iş dünyasında daha da cesaretlendirerek toplumların sosyo-ekonomik olarak kalkınmasına destek oluyoruz. Bunun yanı sıra kadınların hayatın her alanındaki temsilinin çok önemli olduğuna inanıyor, işlerini büyütmelerini destekleyerek milyonlarca iş fırsatı yaratılmasını ve istihdamın artırılmasını hedefliyoruz. EY Girişimci Kadın Liderler Programımız kapsamında birçok ülkeden, farklı alanlardan ve sektörlerden kadın girişimcileri bir araya getirdiğimiz için çok mutluyuz."

Konferansın diğer konuşmacılarından EY EMEIA Strateji ve Kurumsal Finansman Lideri Julie Hood da kadınların doğaları gereği güçlü bir bağlayıcı olduğunu ifade ederek, ekosistemlerde iş başarısı için kritik öneme sahip olan destek ve danışmanlık ağlarının oluşmasında uzman olduklarını dile getirdi. EY’nin de bu programı bir üst seviyeye taşıdığını anımsatan Hood, “Program, dünya çapında 55'ten fazla ülkede yaklaşık 1000 kadın girişimciden oluşan bir ağ oluşturmasının yanı sıra EY'nin geniş deneyim ve içgörüsü ile de bağlanıyor. Girişimci kadınların, bireyler ve ölçeklenebilir işletmeler olarak büyümelerine ve tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olan bir katalizör olduğumuz için gurur duyuyorum” diye konuştu.


0/(0)
02 Mayıs 2024 Perşembe
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler