İş Bankası ve İGE’den ‘İhracatta Kadını Destekleme Paketi’ geldi

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 17 Mayıs 2024 Cuma

İş Bankası ve İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) arasında imzalanan protokolle ‘İhracatta Kadını Destekleme Paketi’ hizmete girdi. Girişimci kadınları finansal olarak destekleyecek paket ile iş dünyasında yolculuğa başlayan, ihracat hedefi olan ve bu alanda büyümek isteyen kadınlara uygun koşullarda 12 milyon lirayı bulan kredi desteği sağlanabilecek.

İş dünyasında son dönemde finansa erişim güçleşirken,  İş Bankası ve İGE arasındaki iş birliği ile girişimci kadınlara pozitif ayrımcılık geldi. Özellikle ihracatçı veya ihracat potansiyeli olan girişimci kadınlara yönelik ‘İhracatta Kadını Destekleme Paketi’ni uygulamaya alan İş Bankası ile İGE, bundan böyle girişimci kadınlara uygun koşullarda kredi desteği sunabilecek. Paketten yararlanabilecek firmaların ihracatçı veya ihracat potansiyeli olmaları ya da ihracata yönelik mal üretmeleri gerekiyor. Diğer yandan ihracatçı aracılığı ile malını ihraç eden imalatçı firmalar ile döviz kazandırıcı hizmet ve faaliyet gösteren KOBİ segmentinde bulunan firmalar da desteklerden yararlanabilecek.

Destek paketinde öne çıkan detaylar

‘İhracatta Kadını Destekleme Paketi’nden yararlanabilecek firmalarda kadın unsuru öne çıkıyor. Buna göre ortaklık paylarının asgari yüzde 51'i kadınlara ait olan firmaların veya yönetim kurulu tarafından atanan genel müdürün kadın olduğu ya da yönetim kurulu üyelerinin asgari yüzde 51’inin kadınlardan oluştuğu anonim şirketler, kredi başvurusunda bulunabilecek.

Ayrıca temsil ve yönetme yetkisine sahip ortaklardan birinin kadın olduğu veya yönetim kurulu tarafından atanan genel müdürü kadın olan limited şirketlerin veya başvuru tarihi itibarıyla geçerli işletmenin kadın girişimci olduğunu gösteren TSE onaylı TSE K 645 belgesine sahip firmalar, işletme giderlerinin finansını bu desteklerle sağlay abilecek.

Destek paketi yılsonuna kadar devam edecek

Uygulama kapsamında talep edilebilecek kredinin üst limiti KOBİ firmalar için 12 milyon lira olurken, İGE tarafından bu firmalara yüzde 80 oranında kefalet verilebilecek. Kredilerin bir başka avantajı ise azami 6 ayı aşmamak koşuluyla anapara ödemesiz dönemli, toplamda azami 24 ay vadeli şekilde kullandırılabilmesi olacak. İş Bankası’nın sunacağı ayrıcalıklar arasında ise bir yıl boyunca İşCep ve İnternet Şubesinden yapılacak 100 havale ücretsiz olacak. 31 Aralık 2024’e kadar devam edecek ‘İhracatta Kadını Destekleme Paketi’ ile ilgili daha detaylı bilgi almak isteyen kadın girişimciler, banka şubeleri ile iletişime geçebilir.


0/(0)
17 Mayıs 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler