İSTANBUL TİCARET BORSASI’NIN İLK KADIN MECLİS ÜYESİ SEÇİLDİ

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 01 Kasım 2022 Salı

İlk kuruluş girişimi 1880 yılında dayanan ancak resmi olarak 1924 yılında kurulan İstanbul Ticaret Borsası’nın tarihinde önemli bir gelişme yaşandı.

Ali Kopuz başkanlığında önemli değişimlere imza atan ve kamuoyuna açık toplantılar yaparak üyelerinin katıldığı online “Borsa Meydanı” buluşmaları gerçekleştiren İstanbul Ticaret Borsası’nın bir asırlık tarihinde ilk defa bir kadın meclis üyesi seçildi. Ali Kopuz’un yoğun katılımlı olarak nitelendirdiği seçimler sonucunda Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, İstanbul Ticaret Borsası’nın ilk kadın meclis üyesi oldu.

Bakliyat sektörünün önemli isimlerinden Reis Gıda ailesinden olan Işılay Reis Yorgun, sivil toplum kuruluşlarında da önemli çalışmalar yapmış olan bir isim. Bu başarı, oda ve borsa seçimlerinde ilk kadın başarısı değil aslında. Kütahya’da Gürok Grup Başkan Vekili Esin Güral Argat, Sanayi Odası Başkanı olarak seçilmişti. Ardından İzmir’de Işınsu Kestelli, yeniden Ticaret Borsası Başkanı oldu. Sonrasında ise Antalya’da eczacılık alanında başarılı işlere imza atan Hatice Öz, Antalya Ticaret Odası Yönetim Kurulu’na girdi. Kadınlarla ilgili bir güzel haber de Diyarbakır’dan geldi. Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı’na oy birliğiyle seçilen Nevin İl de Diyarbakır’da bir ilki gerçekleştirmiş oldu.


5,0/(2)
01 Kasım 2022 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler