‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ yarışmasının kazananları kadınlar oldu

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 17 Nisan 2024 Çarşamba
  1. ‘Sarıkamış Anısına’ isimli eseriyle Gülseren Boz birinci oldu.
  2. ‘Dokumacı’ isimli eseriyle Nilgün Hocaoğlu ikinciliği kazandı.
  3. ‘Labirent’ adlı eseriyle Zeliha Begöz üçüncü oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik’in bu yıl 18’incisini düzenlediği ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ fotoğraf yarışmasında sonuçlar açıklandı. 1.470 kadın fotoğrafçının 4 bin 988 fotoğrafla katıldığı yarışmada Gülseren Boz, ‘Sarıkamış Anısına’ isimli eseriyle birinci oldu.

Anadolu Hayat Emeklilik’in Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) danışmanlığında 18 yıldır kesintisiz olarak düzenlediği ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı. 2007’den bu yana 28 bini aşkın kadın fotoğrafçının 107 bini aşkın fotoğrafla katıldığı yarışma, Türkiye’nin kadınlara özel tek fotoğraf yarışması olarak her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor. Bu yıl ‘Hayata Dair’ temasıyla düzenlenen ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ yarışması, kadınların sosyo-kültürel ve toplumsal gelişimine katkı sunması bakımından örnek bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak da öne çıkıyor. Böylece kadınlar, yarışma aracılığıyla hayata dair bakış açılarını özgürce fotoğraflara yansıtıp kendilerini en iyi şekilde ifade etme imkânı buluyor.

Yarışmanın bu yılki seçici kurulunda; Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Güler Ertan, fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Nihal Kafalı, fotoğraf sanatçısı Ali Rıza Akalın ve Anadolu Hayat Emeklilik Kurumsal İletişim Müdürü Tuğba Öcal yer aldı.

Yarışmaya 1.470 kadın fotoğrafçı katıldı

Anadolu Hayat Emeklilik’in her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ fotoğraf yarışmasına 2024’te 1.470 kadın fotoğrafçı, 4 bin 988 fotoğrafla katıldı. Yarışmada birinciliği ‘Sarıkamış Anısına’ isimli eseriyle Gülseren Boz kazanırken, ‘Dokumacı’ isimli eseriyle Nilgün Hocaoğlu ikinci, ‘Labirent’ adlı eseriyle Zeliha Begöz de üçüncü oldu. Mansiyon ödüllerinin kazananları ise ‘Kaos’ fotoğrafıyla Elif Canarslan, ‘Beş Can’ fotoğrafıyla Gülçimen Okumuş ve ‘Odundan Kömüre’ fotoğrafıyla da Saadet Banu Nazikcan oldu.

‘Kadın Gözüyle Hayattan Kareler’ yarışmasında derece ve sergileme alan fotoğraflar, Anadolu Hayat Emeklilik ile TFSF’nin web adresleri ziyaret edilerek izlenebilir.


0/(0)
17 Nisan 2024 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler