“KADINLARLA EL ELE” YENİ DÖNEMDE DE DEVAM EDİYOR

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 25 Nisan 2022 Pazartesi

Profesyonel koçluk sanatını, ilmini ve mesleğini ilerletmek olan Uluslararası Koçluk Federasyonu ICF Global’in, Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi ICF Türkiye’nin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte, hem kurumsal hem de üye koçlar bağlamında tamamen gönüllük esasıyla 6 yıldır yürüttüğü “Kadınlarla El Ele” projesinin yeni dönemi başlıyor.

ICF Türkiye ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) iş birliğinde 6 yıl önce başlatılan ve bugüne kadar 18 il ve 30 bölgede, 43 gönüllü takım koçunun liderliğinde uygulanan ve 700’e yakın kadına/anneye ulaşılan “Kadınlarla El Ele” projesi devam ediyor.

COVID-19 salgını nedeniyle 2020’nin Mart ayında, ÇYDD’nin Adana, Ankara, Balıkesir, Beyoğlu, Bodrum, Bursa, Çeşme, Düzce, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kuşadası, Mersin, Seferihisar, Tarsus ve Trabzon şubelerinden 135 annenin katılımıyla, online platformlar üzerinden gerçekleştiren etkinlikler sonrası ara verilen projenin yeni döneminde, çevrim içi uygulamalarla 250’nin üzerinde Çağdaş Yaşamlı kadına/anneye ulaşılması ulaşılması hedefleniyor.

ICF Türkiye yetkilileri tarafından, projeye katılan annelerin, “Ben’i hatırladım”, “Pozitif olmayı, etkin dinlemeyi, kendime değer vermeyi öğrendim”, “Kadın olduğumu hatırladım, gücümü keşfettim, kendimi daha iyi tanıdım, keşfettim”, “İçsel direnişimi kırdım”, “Kendimi sevmeyi öğrendim” ve “Bakış açım değişti” şeklinde geri bildirimleri olduğu açıklandı.

Türkan Saylan’nın yolunda ilerlemeye devam

Açılış toplantısında, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında; Türkan Saylan’ın yolunda çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla eğitime destek projelerine devam ettiklerini belirten ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ICF Türkiye ile iş birliğinin sürmesinden ve koçluğun, eğitime destek hizmetlerinin arasında olmasından duydukları mutluluğu dile getirdi.

Başkan Prof. Dr. Yüksel’in ardından söz alan ÇYDD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Gülnaz Kocabaş ise projeye katılan ve projeden faydalanan kadınlardan aldıkları geri bildirimler ışığında Kadınlarla El Ele’nin gerçekten fayda ve değer ürettiğini ifade etti. Kocabaş, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Uluslararası Onur Ödüllü proje

Bu projenin, 2019 yılında ICF Vakfı’nın “Gift of Coaching Awards” programında Onur Ödülü’nü aldığı portfolyoda yer alan üç projeden biri olduğunu aktaran ICF Türkiye Başkan Yardımcısı ve Projeler Kurulu Başkanı Çakır Dilek Yunar, bu sebeple gururlu olduklarını dile getirdi.Yunar; “Projelerimizin hayata geçmesini ve devamlılığını sağlayan; yaratılan fayda ve değerine geçmişten bugüne katkı koyan her bir gönüldaşımıza binlerce kez teşekkür ediyoruz. Koçluğun “kelebek etkisini” bilen ve yaşayan bir toplum olma yolunda sorumluluklarımızın farkındayız ve bu yolda kararlılıkla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.

250 Çağdaş Yaşamlı kadına ulaşılması hedefleniyor

Kadınlarla El Ele Projesinin, ÇYDD’nin burs desteği sağladığı öğrencilerin annelerine özel olarak hazırlandığını belirten ICF Türkiye Projeler Kurulu Üyesi ve Proje Lideri Beril Esendal projeye ilişkin şu bilgileri verdi;

“Projemiz, çocuklarla iletişim, takdir kültürü, kendine güven, hayatla başa çıkma gibi konularda farkındalık kazandırmayı amaçlamakta ve toplam 6 oturum sürecek grup koçluğu çalışmasından oluşacak. Bugüne kadar 18 il ve 30 bölgede uygulanan proje kapsamında, 700’e yakın kadına ve/veya annenin katılımıyla, 43 gönüllü takım koçunun liderliğinde, 45 kez kişisel gelişim amaçlı grup koçluğu gerçekleştirilmiştir. Bu yıl ise projemizi çevrim içi uygulayarak, 250’nin üzerinde Çağdaş Yaşamlı kadına sunacak olmaktan dolayı heyecanlıyız.”


5,0/(1)
25 Nisan 2022 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler