Liv Hospital’de kadına dair sohbetin konuğu: Nilgün Belgün

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 08 Mayıs 2024 Çarşamba

‘Kadına Dair’ sohbet düzenleyen Liv Hospital, Tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün ve TAMEV Kurucu Başkanı Nuray Marçak’ı konuk etti. Söyleşide konuşan Belgün, “Kadın isterse her şeyi yapar” dedi.

Toplumda kadının yerinin öne çıktığı ‘Kadına dair’ başlıklı söyleşi düzenleyen Liv Hospital’in konukları arasında tiyatro sanatçısı Nilgün Belgün ile TAMEV Kurucu Başkanı Nuray Marçak yer aldı. Kemik erimesi, yani osteoporoz hakkında bilgi ve öneriler sunan ‘Dikkat kırılabilir’ platformunun da yer aldığı söyleşi, Liv Hospital Vadi İstanbul’da Oylum Şahin moderatörlüğünde gerçekleşti.

ilgün Belgün ve TAMEV Kurucu Başkanı Nuray Marçak ı konuk etti

‘Kadına dair’ söyleşisine Liv Hospital uzmanlarından; Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Demet Yetkin, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Tamer Sözen, Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kadriye Kılıçkesmez, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Semih Dedeoğlu da katılım gösterdi. Ayrıca  TAMEV üyelerinin de yer aldığı ‘Kadına dair’ söyleşisinin açılış konuşmasını yapan Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, kadının gücüne değinerek, “Liv Hospital olarak STK’lar ve toplum günüllüsü kişilerle toplumda kadına ve kadının yerine fayda sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki birlikten güç doğar” dedi.

“Kadın isterse her şeyi yapar”

Söyleşide karakterinin mutluluğa yatkın olduğunu ifade eden Nilgün Belgün, “Kadınlar olarak el birliği ile bir yol hikayesinin içerisindeyiz ve bizler öncelikle kendimize değer vererek başlamalıyız işe… Hayatta, kendi ayaklarımız üzerinde dik durmalıyız. Lütfen kızlarımızın okumasına ve bir bileziğe sahip olmasına destek olma konusunda mütevazi olmayın. Sevgili kadınlar, önce kendinize yatırım yapın. Hayatta tek olduğunuzu ve güçlü olduğunuzu unutmayın. Bununla birlikte çok da çalışın, ben öyle yaptım ve yapıyorum. Mutlu olmaktan da korkmayın. Özetle; yaşadıkça gördüm ki kadın isterse her şeyi yapar” şeklinde konuştu.

Liv Hospital’de kadına dair sohbetin konuğu: Nilgün Belgün

Açlıkla mücadele için eğitimin öneminin farkında olduklarını ve bu alanda toplumsal ve bireysel çalışmalar kapsamında fırsat eşitsizliğine son mottosunu gündeme getirdiklerini hatırlatan TAMEV Derneği Başkanı Nuray Marçak da konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dernek olarak, kızlarımız okusun, geleceğe emin adımlar atsın, gelecek nesilleri yetiştirecek üretken ve aydın kadınlar olsunlar diye çıktığımız bu yolda, eğitimde fırsat eşitliği sağlayarak yetenekli gençler için umut olmak istiyoruz. Toplumda kadının yeri ve kadın olmayı konuştuğumuz ‘Kadına Dair’ söyleşisi ile sesimizi duyurmamıza vesile olan Liv Hospital ailesine Nilgün Belgün’e ve destek veren herkese teşekkür ederiz.”


0/(0)
08 Mayıs 2024 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler