MÜGE NAOKO GÖNÜL, KIZLAR İÇİN KİLİMANJARO DAĞI'NA TIRMANDI

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 27 Ocak 2023 Cuma

Türk Eğitim Vakfı mezun bursiyeri olan Müge Naoko Gönül, Afrika Kıtası’nın en yüksek dağı olan Kilimanjaro’nun zirvesine çıkmayı başardı.

Müge Naoko, “Eğitimli Kızlar İçin Zirveye” kampanyası için elde ettiği bu başarı ile 6 kız çocuğunun 4 yıllık eğitim masraflarını karşılayacak bağış topladı.

Babası Türk, annesi Japon olan 30 yaşındaki Müge Naoko Gönül, bursiyeri olduğu TEV’e olan vefasını bugünün öğrencilerine destek olarak göstermek istiyordu. Gezgin ruhunu kız çocukları için avantaja çevirmek için 14 Ocak’ta Kilimanjaro’ya tırmanmak üzere önce Tanzanya’ya ardından Kenya’ya gitti. Gönül, bu zorlu yolculuğu ve kız çocuklarının kendisine verdiği güçle ulaştığı zirvede neler hissettiğini şöyle anlattı:

Kilimanjaro“Zirveye vardığım anı yola çıkmadan önce hayal etmeye başlamıştım ama o gerçek varış anı hayallerimin çok ötesindeydi. Çok yorulmuştum, yüksek irtifa sıkıntısı nedeniyle bayılacak gibi hissediyordum, hayatımda yaptığım en zor şeydi bu. Uhuru Zirve tabelasını gördüğüm an gözlerim doldu. Hem kendimle gurur duydum hem de kız çocuklarımızın eğitimi için TEV ile çıktığım bu yola ortak olan tüm güzel insanları hayal kırıklığına uğratmadığım için çok mutlu oldum. Öğrencilerden ve sevdiklerimden aldığım güzel mesajları düşündüm ve zirvede gözlerimi kapayıp beraber olduğumuzda neler başarabileceğimizin hayalini kurdum.”

“Kilimanjaro 5 bin 895 metrelik zirvesiyle dünyanın bir sıradağ dizisinde bulunmayan en yüksek dağı. Bir kadın olarak hayatımda ilk defa böyle bir yolculuğa tek başıma çıktığım için biraz gergindim. Yağmur ormanlarıyla 1.800 metreden başlayan yürüyüş, 3 bin metrelerden sonra yerini kaya tırmanışlarına ve ardından 4 bin metrelerden sonra volkanik arazi yürüyüşlerine ve dik yokuşlara bıraktı. Kilimanjaro beni çok zorlasa da ona olan hayranlığım her metrede arttı. Hava şartları zorlaştıkça ve yükseklik arttıkça oksijen seviyesinin düşmesiyle sadece arazide değil moralimde de iniş çıkışlar yaşamaya başladım. Zirveye doğru havadaki oksijen yüzde 50’lere kadar düşüyor, vücudunuz da buna tepki gösteriyor. Zor anlarımda yola çıkış amacımı, tüm TEV kız çocuklarını düşündüm. Bunu hissedince vazgeçmek asla bir seçenek olmadı. Sadece enerjim bitene kadar sonuna kadar gitmeye odaklandım.”


5,0/(1)
27 Ocak 2023 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler