SAAT&SAAT, KADIN İSTİHDAMINI GÜÇLENDİRECEK EŞSİZ BİR PROJEYLE ÖNE ÇIKIYOR

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 03 Ocak 2024 Çarşamba

Dünyaca ünlü markaların Türkiye distribütörü olan ve Türkiye genelinde tüm saat markalarına teknik servis hizmeti sunan Saat&Saat, geçmişten günümüze gelen değerli bir zanaat olan saat ustalığını gelecek nesillere aktarırken kadın istihdamını desteklemeye odaklanıyor.

Saat&Saat iç fotooo 1

Saat sektörünün öncüsü Saat&Saat, saat tamirciliği mesleğini sürdürmek ve geliştirmek amacıyla önemli bir farkındalık projesine imza attı. İşkur destekli profesyonel eğitim programını hayata geçiren Saat&Saat, geçmişi yüzyıllara dayanan bu incelikli ve hassas zanaatın yaşatılması için saat ustaları yetiştiriyor ve toplumsal farkındalığını artırmayı amaçlıyor.


Saat&Saat Kapak kırpık

Saat&Saat, incelik, ahenk ve kusursuzluk ilkelerinin bir araya geldiği saat tamirciliği mesleğinde, kadın saat ustalarını desteklemeyi hedefleyen bir proje başlattı. Bu proje, kadınların yeteneklerini geliştirmelerine ve saat tamirciliği sektöründe etkin bir şekilde var olmalarına olanak sağlıyor.
Sadece bir aksesuar olmaktan öteye geçen, nesilden nesle aktarılan saat hikayelerini yeniden yazan ustalarıyla sektöründe oldukça önemli bir konumda bulunan Saat&Saat, yok olmakta olan bir mesleği yapay zekâ tabanlı sistemler aracılığıyla daha da profesyonel boyuta taşıyor ve sektörün bir parçası olarak kabul görmesini sağlıyor. Saat tamirciliğinin kadınların detaylı bakış açısı ve titizliği ile mükemmel bir uyum içinde olduklarına inanan marka, bu projeye başvuruda bulunmak isteyen adaylardan en az lise mezunu olmalarını bekliyor.


iç foto 2

Saat&Saat, kariyer portalları, İşkur ve İstanbul Belediyesi İstihdam Ofisleri üzerinden toplam 60 başvuru aldı. #İncelikliİş söylemiyle dikkat çeken bu proje, toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeterek yok olmakta olan bir mesleği gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor. Projeye yapılan başvurular şu ana kadar istihdama katkı sağlamış olup, başvurular halen devam etmektedir.

Başvuruyu buradan yapabilirsiniz; https://bit.ly/3tKnsJC
Saat&Saat teknik servisinin çalışma ortamını merak ediyorsanız, videoyu izleyebilirsiniz;
https://www.youtube.com/watch?v=_O0G8ckl0sw


5,0/(2)
03 Ocak 2024 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler