Sosyal Etki Zirvesi'nde ‘Eşitsizliklerden Eşitlik’ aranacak

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 26 Nisan 2024 Cuma

‘Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz’ mottosuyla 30 Mayıs’ta düzenlenecek Sosyal Etki Zirvesi’24’te topluma “Ve birliktelik zamanı” mesajı verilecek. Zirvede; toplumsal cinsiyet eşitliğinden sınıfsal eşitsizliğe kadar birçok alanda sürdürülebilir farkındalık yaratmak ve bu sorunlara çözüm üretmek amaçlanıyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliği, toplumsal adalet, sınıfsal eşitsizlik, insan-doğa dengesizliği gibi konularda sürdürülebilir farkındalık ile değişim elçileri yaratmayı ve rol modellikleri geliştirmeyi hedefleyen Sosyal Etki Zirvesi’24 için geri sayım başladı. Toplumda göz ardı edilen konuların ele alınacağı Sosyal Etki Zirvesi’24, 30 Mayıs’ta Levent’teki İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yeni fikirlerin kapsama alınmasını sağlamayı da amaçlayan zirve ‘Eşitsizliklerden Eşitlik Arıyoruz’ mottosuyla organize edilecek. Sosyal Etki Zirvesi’24’te sosyal eşitlik için somut adımların atılmasının sağlanmasından  mevcut projelerin izlenebilir, uygulanabilir, çözüm ve sonuç odaklı olmalarına odaklanılacak. Zirvede ayrıca ortak çözüm önerileri ve yeni projeler yaratılabilmesi için de ilham verecek yaklaşımlara ulaşılması da amaçlanıyor.

Topluma, “Ve birliktelik zamanı” denilecek bu zirvede; STK’ların, vakıfların, kurumların, üniversitelerin paydaşlığı ile birlikteliğin, çeşitliliğin, farklılıkların bir arada olmasının toplumsal dönüşüme etkisinin mesajı da verilecek. Etkinlikte, toplumdaki eşitsizliklerin gündeme getirilerek sorgulanmasının ve ortak akıl ile kamunun da desteği sağlanarak çözümler geliştirilmesi de öngörülüyor.

Sosyal Etki Zirvesi'nde ‘Eşitsizliklerden Eşitlik’ aranacak

Sosyal Etki Zirvesi’24, ‘Sosyal Fabrika - Toplumsal Dönüşüm Platformu’ ve ‘Nasıl Bir Ekonomi / ekonomim.com işbirliği ile sivil toplum kuruluşları (STK), vakıflar, dernekler, kamu kuruluşları, üniversiteler, kurumlar, medya ile iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla sosyal, ekonomik, çevresel eşitsizliklere dikkat çekmeyi ve farkındalık oluşturmayı da hedefliyor.

Sosyal Etki Zirvesi'24 paydaşları...

Birçok STK’nın destek verdiği Sosyal Etki Zirvesi'24’e paydaş olan kişi, kurum ve dernekler ise şöyle:

10.000 Kadın, Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı – AKEV,  ANGİKAD - Girişimci İş Kadınları Derneği, Arya Women, Askıda Ne Var, Bekar Anneler Derneği, Bi Koşu Adana, Bilim Sen Ol Platformu, Birlikte Geleceğiz, Blockchain Women, İstanbul Buldan Vakfı, CEO Platformu, Çağdaş Sanatlar Vakfı - ÇAĞSAV, Değişim Liderleri Derneği, Deniz Yaşamını Koruma Derneği, Dolmabahçe IW Kulübü, Dolmabahçe Rotary Kulübü, Fatih Rotary Kulübü, Faydasıçok Vakfı, Geleceğe Adımlar Derneği, Gen Türkiye, Habitat Derneği, Hayal Gücü Merkezi/Derneği, Hayata Destek, İstanbul Aydın Üniversitesi & KAGİMER, İstanbul Ekoloji Rotary Kulübü, İstanbul Gedik Üniversitesi, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği - SKD, İyi Olmak Mümkün Vakfı, İyiliğe Uçanlar, İyilik İçin Sanat, İzmir İş Kadınları Derneği - İZİKAD, JCI Kadıköy, JCI Türkiye, Kadın Adayları Destekleme Derneği - KADER, Kadın Dostu Markalar Platformu, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği - GİKAD, Kırmızı Çocuklar Derneği, Kızlar Sahada Platformu, Koruma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği - Kalben, Küresel Eşitlik ve Kapsayıcılık Ağı Derneği, Öğretmen Akademisi Vakfı, Pazarlama İletişimcileri Derneği - PİD, PERYÖN, Puduhepa ve Kız Kardeşleri, PWN İstanbul, Satınalma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği - TÜSAYDER, Seda Yekeler Vakfı - SEYEV, Sektörel Dernekler Federasyonu - SEDEFED, Sosyal Sürdürülebilirlik Platformu, Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği - SEGM, Teknolojide Kadın Derneği - WTECH, TurkishWIN, Türkiye Bilişim Derneği, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği - TÜHİD, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği - KAGİDER, Türkiye Uluslararası Etkinlikler Derneği - TUED, Unicef Türkiye, Yanındayız, YEKON, Yeniden Biz, Yeşil Dönüşüm Platformu, Yetkin Gençler ve Yönetim Kurulunda Derneği.

Sosyal Etki Zirvesi’24 Programı:

  • 09.00-09.30 Kayıt & Networking
  • 09.30-10.15 "Farklılıkların Gücü: Toplumsal Değişim İçin Eşitliğin Önemi”
  • 10.15-10.30 “Birliktelik Zamanı”
  • 10.30-10.45 Açılış Konuşmaları
  • 10.45-11.30 Kahve Molası
  • 11.30-12.15 "Sözü Olan Kadınlar": Toplumsal Fayda Yaratmada Etkin Kadın Liderliği
  • 12.15-13.30 "Erkekler Konuşuyor": Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Erkeklerin Rolü
  • 13.30-14.15 Öğle Arası & Networking
  • 14.15-15.00 "Mavi Yaka-Beyaz Yaka Hikayeleri: İki Yakamızı Bir araya Getirdik”
  • 15.00-15.15 "Social Wellpreneur”
  • 15.15-15.45 Kahve Molası
  • 15.45-16.15 “Sanat Her Yerde: Sanatın İyileştirici ve Birleştirici Gücü”
  • 16.15-16.45 "Entrepreneurship 4: Gençlerin Varolma Hikayesi”
  • 16.45-17.00 “Yarının Renkleri / Yarında Biz”
  • -Yarının Suyu
  • -Yarının Toprağı
  • 17.00-19.00 Kokteyl & Networking

0/(0)
26 Nisan 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler