Toplumsal cinsiyet eşitliğinde farkındalık için; haydi çocuklar tiyatroya…

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 17 Nisan 2024 Çarşamba

Odeabank’ın hayata geçirdiği ‘Eşit Masallar’ projesi, çocuklara toplumsal cinsiyet eşitliğinde farkındalık yaratmayı amaçlıyor. 21 ve 27 Nisan’da sahnelenecek tiyatro oyunu 5 yaş üzeri çocuklar için ücretsiz olacak. 

İBB Şehir Tiyatroları’nın 38. Çocuk Şenliği’nde minikleri yeni ve eşitlikçi bir tiyatro oyunu bekliyor. ‘Eşit Masallar’ projesinin tiyatro oyunu, Odeabank’ın kadın-erkek eşitliği kavramına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilirken, toplumsal cinsiyet eşitliğinde de farkındalık yaratmayı amaçlıyor. 

Eşit Masallar

Dünya klasikleri arasındaki masalların kadın erkek açısından eşitlikçi bir bakış açısıyla yeniden yorumlanacağı ‘Eşit Masallar’ projesi, Odeabank’ın katkılarıyla hayata geçiriliyor. Minik tiyatro severler ve ebeveynleri ile buluşacak ‘Eşit Masallar’ oyunu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen İBB Şehir Tiyatroları’nın 38. Çocuk Şenliği’nde Müze Gazhane Sevda Şener Sahnesi’nde 21 Nisan’da saat 12.00’de ve 15.00’de sahnelenecek. ‘Eşit Masallar’, 27 Nisan’da Gebze Belediyesi Osman Hamdi Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te bir kez daha minik izleyicilerle buluşacak. Oyunlar, 5 yaş üzeri seyirci tarafından ücretsiz olarak izlenebilecek.

Beş masal kahramanı aynı sahnede

Aynı isimli kitap projesinden uyarlanan oyunda; Sindirella, Rapunzel, Pamuk Kalpli Prens ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız ve Kurbağa Prens, yeni bir macerada bir araya geliyor. Beş masalın kahramanlarının aynı sahnede buluştuğu oyunda, yeniden yorumlanan hikâyelerle toplumsal cinsiyet eşitliği, doğa ve çevre konularına dikkat çekiliyor. Yazar Müge Mor Hercihan tarafından sahneye uyarlanan ve yönetmenliğini Deniz Yeşil Mavi’nin yaptığı ‘Eşit Masallar’ oyununda Büşra Ayata, Zeynep İpek, Merve Kaytuka, Beril Korkmaz, Oktay Kılınç, İlteriş Bakırhan, Bedirhan Malçok ve Oben Onur rol alıyor.


0/(0)
17 Nisan 2024 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler