TPŞ TARİHİNDE YARIŞ KAZANAN İLK KADIN PİLOT

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 06 Temmuz 2023 Perşembe

Seda Kaçan, Türkiye Pist Şampiyonası’nda genel klasman birinciliği kazanan ilk kadın pilot oldu.

Avis Türkiye Pist Şampiyonası İzmit Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleşen ilk ayak yarışları ile start aldı. Son iki sezonun takımlar ve pilotlar şampiyonu Bitci Racing Team AMS başarı hikayesini sürdürerek beş podyum derecesi ile En İyi Takım Ödülü’nün sahibi oldu.

Gerçekleştirilen ilk yarışta, sıralama dereceleri daha yavaş olmasına rağmen dört çeker otomobili ile iyi start alan rakiplerinin ardında kalan Seda Kaçan, öndeki rakibiyle yaşadığı temas sırasında soğukkanlılığını koruyarak aradan sıyrılıp yarışın geri kalanını lider olarak sürdürdü. Türkiye Pist Şampiyonasında zafer kazanan ilk kadın pilot olarak şampiyona tarihine adını yazdırdı.

“Başarının cinsiyetten bağımsız olduğunu kanıtlama yolunda önemli bir adım”

Pistte elde ettiği başarıların ardından, takım olarak 2023 sezonuna tarihe geçecek bir ilki başararak başlamış olmanın verdiği gurur ve mutluluk içinde olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Seda Kaçan, kazandığı birinciliğin, kadınların bu spordaki varlığını ve başarının cinsiyetten bağımsız olduğunu kanıtlama yolunda önemli bir adım olduğunu ifade etti. Kaçan, “Bunu başarabilmemin en önemli destekçisi olan takımım Bitci Racing Team AMS’ye ve başta Doritos, Pepsi ve Sixt olmak üzere sponsorlarıma sonsuz teşekkürler! Onların inancı ve desteği olmasaydı olmazdı” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.


0/(0)
06 Temmuz 2023 Perşembe
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler