TSKB ve İKSV, ‘Yarının Kadın Yıldızları’nın Önünü Açıyor

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 31 Mayıs 2024 Cuma

‘Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Eğitim Destek Fonu’ kapsamında 2018’den bu yana 107 üstün yetenekli genç kadın müzisyene destek olan TSKB ve İKSV, bu sanatçılara fırsat eşitliği sunarak gelişimlerini sağlıyor.    

Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB), sanayinin yanı sıra kültürel kalkınmaya da destek veriyor. Toplumsal fayda sağlayan birçok projeye imza atan TSKB, 2018’de İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ile birlikte hayata geçirdiği ‘Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Eğitim Destek Fonu’ projesiyle bu yıl 17 yetenekli genç kadın müzisyene daha destek sağlayarak müzik alanındaki gelişimlerine katkı sundu.

Sanatta fırsat eşitliği ilkesinden yola çıkan TSKB, ‘Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Eğitim Destek Fonu’ ile 2018’den bu yana üniversite öğrencisi 107 başarılı genç kadına destek oldu. Bu kadın sanatçılar arasında olan ve 2019’da Berlin Filarmoni Orkestrası kadrosuna katılmasının ardından, projenin bu yılki kanaat önderliğini üstlenen keman sanatçısı Hande Küden, 2024’te destek alan 17 genç kadın müzisyen ile 28 Mayıs’ta aynı sahneyi paylaştı. Kariyerlerinin başındaki 17 genç kadına ilham veren Küden, projenin başarısını ortaya koydu.  

“Toplumsal projelerle değer üretiyoruz”

TSKB Genel Müdürü Murat Bilgiç, kalkınma ve yatırım bankası olarak sosyal ve kültürel kalkınma için de projeler geliştirdiklerine dikkat çekerek,  “Uzun yıllardır kültür-sanat, çevre ve kadın istihdamı gibi alanlarda toplumsal fayda sağlayan projelerle değer üretmeyi sürdürüyoruz.

Özellikle kültür-sanat alanındaki gelişimin, sosyal kalkınma ve refahın önemli unsurlarından biri olduğuna inanıyoruz. 2018 yılında İKSV iş birliğinde başlattığımız ‘Yarının Kadın Yıldızları Eğitim Destek Fonu’ ile bugüne kadar genç kadın müzisyenlerimizin hayatına dokunduk. Proje kapsamında bu yıl da 17 genç kadın müzisyenimize destek olma fırsatı yakaladık.

TSKB olarak, bu anlamlı proje sayesinde sanatta fırsat eşitliğine ve sanatsal üretime destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Uluslararası müzik sahnelerinde ülkemizi başarıyla temsil eden müzisyenlerimizin sesinin daha güçlü bir şekilde duyulmasına destek olmanın gururunu yaşıyoruz.

52. İstanbul Müzik Festivali’nde olağanüstü performansları ile bizleri hem duygulandıran hem de gururlandıran genç müzisyenlerimizi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Yarının Kadın Yıldızları – 2024 Yılı Kazananları:

  1. Öykü Yanık (Kompozisyon & Orkestra Şefliği)
  2. Ecmel Neva Bildik (Keman)
  3. Almila Şerbetçi (Keman)
  4. Sıla Nur Türedi (Keman)
  5. Çise Ataş (Viyola)
  6. Zeynep Göktürk (Arp)
  7. Derya Köftecioğlu (Arp)
  8. Mısra Coşkun (Flüt)
  9. Adasu Sılay (Flüt)
  10. Melis Naz Ünver (Klarnet)
  11. Serra Özer (Obua)
  12. Nur Koç (Fagot)
  13. Sena Erünsal (Piyano)
  14. Arya Su Gülenç (Piyano)
  15. Beren Gürcüoğlu (Piyano)
  16. Sezin Ege Kabaklı (Piyano)
  17. İpek Sert (Piyano)

0/(0)
31 Mayıs 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler