YANINDAYIZ DERNEĞİ 8 MART’TA “BİR SÖZÜM VAR!” DİYECEK

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 29 Şubat 2024 Perşembe

Yanındayız Derneği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel olarak bir iletişim kampanyası hazırladı. Bu kampanya kapsamı ile herkesi “Bir Sözüm Var” diyerek eşitlikte buluşmaya davet ediyor!

1708933735_BirSo__zu__mVar_8Mart_afisPro-feminist hareketi sahiplenmiş bir hak savunucusu olarak toplumda kadın erkek eşitliğini savunan işlere imza atan Yanındayız Derneği, yeni bir iletişim kampanyası ile farkındalık yaratmaya devam ediyor. Toplumu etkileyen erkekler ve kadınlar ‘Bir Sözüm Var!’ diyecekleri ve kadın hakları, fırsat eşitliği, ön yargıları aşmak adına kavramlar üzerine bir söz söyleyecekleri kampanya, ‘Sözüm Var’ vurgusu hem ‘benim de bu konuda bir söyleyeceğim var’ın altını çiziyor hem de ileriye dönük bir anlaşma, söz verme anlamını taşıyor.

Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen Dünya Emekçi Kadınlar Günü, kadınların toplumdaki statüsünün iyileştirilmesi ve hak mücadelelerinde bugünlere nasıl geldiğimizi hatırlamamız adına oldukça özel bir gün 8 Mart.

Kadınların okuma-yazma oranı, eğitim düzeyi, çalışma yaşamına ve siyasi yaşama aktif katılımı ve kadın sağlığı konusundaki göstergelere baktığımızda tüm çabalara ve ilerlemelere rağmen hala olması gerekenden çok uzak noktadayız.

Selen Okay8 Mart’ın özünün, emekçi kadınların mücadele geleneğine ve azmine dayandığına dikkat çekerek açıklamasına başlayan Yanındayız Deneği Yönetim Kurulu Başkanı Selen Okay Akçalı, bunu unutmadan yürütülen tüm farkındalık çalışmalarını Yanındayız Derneği olarak çok önemsediklerini ifade etti. Akçalı sözlerine şu şeklide devam etti: “Kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayırdığımız bugünü toplumun her kesiminde farkındalık yaratmak, özellikle de erkekleri bu konuda aksiyona davet etmek için önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Buradan yola çıkarak bir sosyal medya kampanyası hazırladık.”

Yanındayız Derneği bu iletişim kampanyası ile 8 Mart’ı yalnızca tek bir gün üzerine söz söyleyip hiçbir eylemde bulunmadan devam edilen bir gün olmaktan çıkarmak, yılın her günü toplumu daha ileriye götürme çabasına dönüştürmek istiyor.

Yanındayız Derneği, kadınların ve erkeklerin birlikte aynı çabada olmalarını, aynı yöne bakmalarını çok önemsediği için üyelerini ve iş dünyası insanlarını, akademisyenleri, özetle toplumun her kesiminden kadın ve erkek fikir önderlerini bu kampanyaya katılmaya davet ediyor. Kampanya hakkında bilgi almak ve kampanyaya katılmak için https://vimeo.com/916485515/517bdf8a28?share=copy linkinden ulaşabilirsiniz.


0/(0)
29 Şubat 2024 Perşembe
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler