Watsons Türkiye, 500 Bin Fidanla Doğaya Katkı Sağladı

Oluşturma Tarihi : 20 Nisan 2026 Pazartesi

Watsons Türkiye, TEMA Vakfı iş birliğiyle yürüttüğü proje kapsamında 500 bin fidan hedefini Kütahya’da gerçekleştirdiği fidan dikimi etkinliğinde kutladı. Marka, 2030 yılına kadar 1 milyon fidana ulaşmayı hedefliyor.

Güzellik ve kişisel bakım perakende sektöründe sürdürülebilirlik çalışmalarıyla öne çıkan Watsons Türkiye, TEMA Vakfı aracılığıyla yürüttüğü Watsons İyilik Hareketi Ormanlarımızı Büyütmeye Çağırıyor projesiyle bugüne kadar 500 bin fidanı toprakla buluşturdu. Watsons Türkiye, bu dönüm noktasını kutlamak üzere, çalışanları ve iş ortaklarıyla birlikte Kütahya Gevrekler’de fidan dikim etkinliği gerçekleştirdi. Törene Watsons Türkiye yöneticileri, iş ortakları, çalışanları ve TEMA Vakfı temsilcileri katıldı.

Proje kapsamında 100’ün üzerinde markayla birlikte hayata geçirilen Watsons Hatıra Ormanları büyümeye devam ederken, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki ağaçlandırma çalışmaları da devam ediyor. Watsons Türkiye’nin sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda yürüttüğü proje, yalnızca çevresel fayda yaratmayı değil, aynı zamanda çalışanları, iş ortakları ve müşterilerinin katılımıyla büyüyen kolektif bir iyilik hareketi oluşturmayı amaçlıyor.

Kütahya’da düzenlenen fidan dikim etkinliği ile Watsons Türkiye, doğaya katkı sağlayan çalışmalarını sahaya taşırken, sürdürülebilir bir gelecek için somut adımlar atmayı sürdürüyor.

2030’a kadar 1 milyon fidana ulaşmayı hedefliyor

Watsons Türkiye, “Watsons İyilik Hareketi” kapsamında bugüne kadar Türkiye genelinde 500 bin fidanı toprakla buluşturdu. 100’ün üzerinde markanın desteğiyle büyüyen proje, 2030 yılına kadar 1 milyon fidana ulaşma hedefiyle hız kesmeden ilerliyor. Her geçen yıl artan paydaş katılımı ile güçlenen Watsons İyilik Hareketi, sürdürülebilirliği yalnızca bir kurumsal hedef olarak değil, tüm ekosistemi kapsayan ortak bir sorumluluk alanı olarak ele alıyor.

“Sürdürülebilirliği işimizin merkezinde konumlandırmaya devam ediyoruz"

Watsons Türkiye Genel Müdürü Mete Yurddaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sürdürülebilirliği stratejik bir öncelik olarak gördüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Watsons Türkiye olarak amacımız, yalnızca kendi operasyonlarımızda değil, içinde bulunduğumuz tüm ekosistemde daha yüksek bir etki standardı oluşturmak. Bugüne kadar toprakla buluşturduğumuz 500 bin fidan, bu yaklaşımın somut bir çıktısını oluşturuyor. Türkiye'nin en çok fidan bağışı yapan markalarından biri olarak bizim için asıl değerli olan, bu etkiyi birlikte büyütebilme kapasitemiz. 100’ün üzerinde iş ortağımızla aynı hedef etrafında buluşabilmek, sürdürülebilirliğin artık kolektif bir etkiye dönüştüğünün en güçlü göstergesidir.”

2030 yılı için belirledikleri 1 milyon fidan hedefinin; daha kapsayıcı, daha ölçülebilir ve daha kalıcı bir etki yaratma vizyonlarını ifade ettiğini belirten Yurddaş, “Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirliği işimizin merkezinde konumlandırmaya, bu alanda sektörümüzde çıtayı yukarı taşımaya ve birlikte değer yaratmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Watsons Türkiye olarak güzelliği sadece ürünlerle tanımlamadıklarını belirten Ticaret ve Pazarlama Direktörü Cem Demiröz ise “Bizim için gerçek güzellik; doğaya saygıda, topluma katkıda ve gelecek nesillere karşı alınan sorumlulukta yatıyor. Bugün burada sadece fidan dikmiyoruz. Bugün burada geleceğe nefes olacak bir sorumluluğu birlikte üstleniyoruz” şeklinde konuştu.


0/(0)
20 Nisan 2026 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.