Dansa gönül veren 45 gence Avrupa’da eğitim fırsatı

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 06 Nisan 2024 Cumartesi

Avrupa’nın önde gelen dans okullarında eğitim alma fırsatı veren önemli bir organizasyona imza atan URBAN Care Young Talent Platformu, 45 gencin hayallerine ulaşmasını sağlayacak.

Dansa gönül veren gençlere ve kadınlara hayallerini gerçekleştirme şansı sunan URBAN Care, hayata geçirdiği URBAN Care Young Talent Platformu ile 45 dansçıya Avrupa’da dans okullarında eğitim imkanı sağlayacak. Toplum Gönüllüleri Vakfı iş birliğiyle sürdürülen programda ‘dansta fırsat eşitliği’ne odaklanan URBAN Care Young Talent Platformu,  çağdaş-modern dans, bale ve sokak danslarında başarılı olan profesyonel ve amatör dansçılar arasında yapılan elemelerde başarılı olanlar için yurt dışında yeni kariyer fırsatları sunacak.

URBAN Care

Organizasyon için başvuru yapan gençlerin önce dansa dair hayallerini paylaştığı elemelerde yarışmacılar daha sonra fiziki hareketlerle becerilerini sergilediler. Sanat Yönetmeni, Koreograf, Eğitmen Beyhan Murphy’nin Seçici Kurul başkanlığını üstlendiği organizasyonda sanatçı, dans ve hareket terapisti Ekin Bernay koordinatörlüğünde yapılan elemelerde 45 başarılı dansçı adayı seçildi. Avrupa’nın önde gelen okullarında bu yaz ulaşım, eğitim, konaklama ve sosyal hayatın da dahil olduğu bir dans eğitimi hakkı kazanan adaylardan 17’si sokak, 17’si çağdaş-modern dans, 11’i de bale kategorisinde hayallerini gerçekleştirme şansı bulacak.

“Dansta umutları yeniden yeşertiyoruz”

Dansa gönül veren 45 gence Avrupa’da eğitim fırsatı

URBAN Care Young Talent Platformu’nun genç dansçılara önemli bir fırsat sunduğunu ifade eden Selen Kozmetik CEO’su Selen Yorgun Tavit, “Gençler arasından potansiyel dansçıları ortaya çıkarma, onlara fırsat tanıma ve dünyaya açılma yolculuklarına eşlik etme hedefiyle yola çıktık. Kısa sürede çok sayıda başvuru ve çok kıymetli geri bildirimler aldık. Türkiye’de arka planda kalan bir sanat dalında, umutların yeniden yeşermesine verdiğimiz destekten dolayı çok mutluyuz. Bu yaz Avrupa’da eğitim alma fırsatına erişen genç arkadaşlarımız arasından çok başarılı isimlerin çıkacağına inanıyoruz” dedi.

URBAN Care Young Talent Platformu Seçici Kurul Başkanı Beyhan Murphy de “Bir dansçının yetişmesi için yetenek, zeka, kararlılık, tutku, adanma, disiplin gerekiyor. Bunlara kaliteli bir eğitim imkanını da eklemeliyiz. Ancak ülkemizde bu konuda maalesef bazı sıkıntılar var. Bu nedenle özel sektörün ilk defa dans alanına bu kadar kapsamlı ve cömert bir destek vermesi beni çok mutlu ediyor. URBAN Care, her biri birbirinden tutkulu dansçılar arasından seçtiğimiz 45 gence, Avrupa’nın önde gelen okullarında eğitim fırsatı sunuyor. Dans, uluslararası iletişim ve etkileşime açık bir alan olduğundan, genç bir dansçının yurt dışına gitmesi ve bir deneyim yaşaması son derece kıymetli bir imkân” şeklinde konuştu. 


0/(0)
06 Nisan 2024 Cumartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler