Koton, yönetimde kadın erkek eşitliğinde sektörünün öncülerinden

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 03 Nisan 2024 Çarşamba

Yönetimde kadın temsilinin artırılmasına yönelik TÜSİAD’ın çağrısını destekleyen Koton, 31 Aralık 2023 itibarıyla yönetim kurulundaki yüzde 50 ve yönetim kadrolarında yüzde 53’e ulaşan kadın yönetici oranıyla sektöründe kadın temsilini güçlü şekilde destekleyen şirketlerden biri olarak öne çıkıyor.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle iş dünyasının yönetimlerinde kadın-erkek eşitliğine yönelik somut ilerleme sağlanabilmesi için çağrıda bulunan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın söylemine Koton’dan destek geldi. Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz, kadın liderliğini ve eşitliğini iş kültürlerinin temel bir parçası olarak gördüklerini söyleyerek, kadınların iş dünyasındaki temsilinin artırılması ve liderlik pozisyonlarında daha fazla yer almaları için çaba sarf ettiklerini belirtti.

TÜSİAD’ın ‘Yönetimde Kadın Temsilinin Artırılması için İş Dünyasına Çağrı’ etkinliğinin ardından değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, kadınların yönetimlerdeki etkinliğinin artırılması için çalımalar yürüttüklerini hatırlattı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Sosyal Kalkınma Yuvarlak Masası Başkanı da olan Yılmaz, “31 Aralık 2023 itibarıyla Koton’da yönetim kurulumuzun yüzde 50'si, yöneticilerin yüzde 53’ü, toplam çalışanlarımızın ise yüzde 71’i kadınlardan oluşuyor.

Bu istatistikler, Koton'da iş gücümüzün büyük bir çoğunluğunu kadınların oluşturduğunu ve liderlik pozisyonlarında etkin bir şekilde temsil edildiklerini gösteriyor. Koton olarak iş dünyasında kadınların güçlenmesi ve liderlik rollerinde daha fazla yer alması için çeşitli inisiyatifler alıyoruz. Kadın çalışanlarımızı desteklemek, eğitmek ve kariyerlerinde ilerlemelerine yardımcı olmak için çeşitli mentorluk ve eğitim programları düzenliyoruz” diye konuştu.

Yılmaz Yılmaz

TÜSİAD'ın çağrısına tam destek verdiklerini belirten Yılmaz, “İş dünyasında kadın temsilinin artırılması için daha fazla iş birliği yapmaya hazırız. Kadınların güçlenmesi ve eşitlik için çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı ve şu an kadın yönetici ve çalışan oranlarıyla Türkiye ortalamasının üzerinde kadın istihdamı sağladıklarını hatırlattı.

Koton, ‘BM Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri’ne imza attı

Koton’un 2016 yılında ‘BM Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri’ni Türkiye’de imzalayan ilk şirketlerden biri olarak da öne çıktığı da anımsatılırken, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası’nı imzalayan kurumlardan biri olduğu da belirtildi.

Koton Yönetim Kurulu, çatısı altındaki kadınların hiçbir şekilde ayrımcılığa uğramayacağını, eşit ve adil bir insan kaynakları yönetimi yapılacağının güvencesini verirken, bu politikaların uygulanmasını denetleyen ve çeşitli projeler hayata geçiren ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nin de 2018 yılında oluşturulduğunu bildirdi.

Koton, kadınların çalışma koşulları, kariyer gelişimleri, sosyal psikolojik ihtiyaçlarının karşılanması, ebeveyn eğitimleri gibi pek çok farklı programın işleyişini ve kurum dışı birçok projeyi de yürütüyor.  


0/(0)
03 Nisan 2024 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler