Odeabank’tan çevreci finansman: ‘Yeşil Dönüşüm Kredisi’

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 04 Mayıs 2024 Cumartesi

Çevre ve iklim sorunlarına karşı duyarlı hizmet anlayışına sahip Odeabank, bu alanlarda farkındalık yaratabilmek için ürün yelpazesini genişletti ve ‘Yeşil Dönüşüm Kredisi’ni ticari firmaların hizmetine sundu.

Faaliyetlerinde sürdürülebilir kalkınmayı öncelikli olarak ele alan Odeabank, ticari firmaların yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarını artırmaları için uygun koşullu finansman desteklerini genişletiyor.

Gelecek nesillere de daha sürdürülebilir bir dünya sunmanın peşinde olan Odeabank, ‘Dünya Varmış’ mottosuyla sürdürdüğü çalışmaları kapsamında çevreci ürün yelpazesinde uygun koşullu finansman olan ‘Yeşil Dönüşüm Kredisi’ni sunmaya başladı.

Mert Öncü

‘Yeşil Dönüşüm Kredisi’ ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, “Gerçekleştirdiğimiz tüm bankacılık işlemleri ve operasyonlarda ülkemizin kalkınmasına ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamayı ve bu tür faaliyetlerin yaygınlaşmasını teşvik etmeyi hedefliyoruz.

Bu kapsamda yeşil dönüşüm konusunda yatırım yapan, enerji ve kaynak verimliliğini arttırmayı hedefleyen ticari işletmelere, uygun koşullarda kredi veriyoruz.

‘Yeşil Dönüşüm Kredisi’ni sektörün genel uygulamasından farklı olarak herhangi bir dış finansör kullanmadan, tamamen kendi öz kaynaklarımızla finanse ediyoruz” dedi.

Sürdürülebilirlik elçileri görevde

Bankalarının 360 derece sürdürülebilirlik anlayışına sahip olduğunu ve tüm operasyonlarını bu eksende yürüttüklerini aktaran Öncü, “Bu çalışmalarımızın bir adımı olarak şube portföy yöneticilerimizden oluşan ‘Sürdürülebilirlik Elçileri’ belirledik. Sürdürülebilir finansman, iklim krizi, doğa dostu yatırımlar konusunda eğitimden geçen elçilerimiz, yatırımcılara danışmanlık veriyor. Böylelikle müşterilerimizin başarısına doğrudan katkıda bulunurken, kredilendirilen projelerin çevresel ve sosyal etkilerini izliyor, raporlanmasına öncülük ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kredi süreçlerinde müşterilerine yol gösterdiklerini hatırlatan Öncü, ‘Yeşil Dönüşüm Kredisi’ne başvurmak isteyen firmaların Odeabank ticari şubelerine başvurabileceğini veya surdurulebilirlik@odeabank.com.tr adresinden iletişime geçebileceğini bildirdi.

0/(0)
04 Mayıs 2024 Cumartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler