Sultanlar Ligi, Vodafone 5G destekli ‘Şahin Gözü’ teknolojisi ile izlenecek

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 06 Nisan 2024 Cumartesi

Voleybolda tartışmalı pozisyonlarda kullanılan ‘Şahin Gözü’ sistemine Vodafone 5G teknolojisi ile kalite ve hız geliyor. İlk kez Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı maçlarında uygulanacak sistem ile maçların seyir zevkinin artırılması hedefleniyor.

Voleybolda Volleyball Nations League, Dünya ve Avrupa Şampiyonaları’nda kullanılan ‘Şahin Gözü’ sistemi Türkiye’de Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı maçlarında Vodafone 5G desteğiyle kullanılacak. Lig maçlarında basit kameralarla gerçekleştirilen ‘Görüntülü Değerlendirme Sistemi’nden daha üstün uygulama olan Vodafone 5G’li ‘Şahin Gözü’ sistemi,  neredeyse sıfır gecikmeyle hem voleybol salonu LED ekranlarına hem de canlı yayına anlık olarak yansıtmayı mümkün kılacak.

Sultanlar Ligi

Nisan ayındaki yarı finaller, final ile üçüncülük/dördüncülük eşleşmelerini kapsayan Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı döneminde geçerli olacak Vodafone 5G’li ‘Şahin Gözü’ sistemi, İstanbul’da Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu ve Vakıfbank Spor Sarayı’nda uygulanacak. Play-Off’ta Fenerbahçe Opet, Vakıfbank, Eczacıbaşı Dynavit ve Türk Hava Yolları’nın maçlarında uygulanacak sistem ile tartışmalı pozisyonlar hakkında daha hızlı karar alınması ve seyir zevkinin artırılması hedefleniyor.

“Hedefimiz, Vodafone Sultanlar Ligi’ne en iyi desteği sağlamak”

Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı’nda uygulanacak sistem ile ilgili bilgi veren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, “Kadınların güçlenmesini destekleyen bir şirket olarak, Türk kadın voleybolunun yanında duruyoruz. Temel hedefimiz, elde ettiği başarılarla dünya sıralamasında birinci sırada yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımıza ve dünyadaki en başarılı voleybol oyuncularının karşılaştığı Vodafone Sultanlar Ligi’ne en iyi desteği sağlamak. Bu hedefle Vodafone Sultanlar Ligi’nde oynanan maçlarda seyircilere daha fazla deneyim ve eğlence sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Nisan ayında devam etmekte olan Vodafone Sultanlar Ligi Play-Off 1-4 Etabı maçlarında uygulamaya başladığımız Vodafone 5G destekli Şahin Gözü sistemiyle salondaki ve ekran başındaki voleybol seyircilerinin seyir zevkini artırmayı hedefliyoruz. Vodafone olarak, özel projelerle hem takımların hem de voleybolseverlerin deneyimini daha da geliştirmeye, Türk kadın voleybolunun dünyada ve Türkiye’de bilinirliğinin artmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye Voleybol Federasyonu Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü

Türkiye Voleybol Federasyonu Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Sezgin Eren de yeni teknolojinin önemine değinerek şunları söyledi: “Uluslararası turnuvalarda kullanılan ‘Şahin Gözü’ (Hawk Eye) teknolojisini sponsorumuz Vodafone’un katkılarıyla Vodafone Sultanlar Ligi’ne entegre ettik. Bu teknoloji ilk kez Türkiye Voleybol Federasyonu’nun lig organizasyonunda kullanılıyor. Pazartesi günü yarı finallerin ilk ayağındaki maçlarda seyircimizle buluşturduğumuz bu teknoloji voleybolseverler tarafından çok beğenildi ve maç izleme deneyimini zenginleştirdi. Ülke voleybolumuzu adım adım ileriye götürecek hamleleri sadece sportif anlamda değil aynı zamanda teknolojik anlamda da gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz.”

Sistem her türlü veriyi anında yansıtacak

Şahin Gözü

Şahin Gözü teknolojisinin sunduğu istatistik ve veriler arasında; kullanılan servisin düşeceği yeri anlık olarak gösterme, sahada oyuncuların mücadele ettiği alanların ağırlıkları, servis hızı, spike (smaç) hızı ve yüksekliği, en hızlı smaç, ralli süresi, savunma ve atak bölgeleri gibi maç için önemli belirteçler yer alıyor. Teknoloji, Görüntülü Değerlendirme Sistemi’ni sıfıra yakın gecikmeyle daha ileriye taşımayı ve çok kısa sürelerde hakem kararlarına yardımcı olmayı mümkün kılıyor.

Vodafone 5G teknolojisinin gelişmiş özelliklerinin entegre edilmesi hedeflenen Şahin Gözü uygulaması, Vodafone Sultanlar Ligi Şampiyonluk Play-Off’una katılacak 4 takımın toplamda en az 9 en çok 14 maçında geçerli olacak. TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu için 5G BTK izinlerini tamamlayan Vodafone, bu salonda oynanacak maçlarda ‘Şahin Gözü’ teknolojisinde Vodafone 5G’den yararlanacak.


0/(0)
06 Nisan 2024 Cumartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler