2. IŞILDAYANLAR KONFERANSI GERÇEKLEŞTİ

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 09 Kasım 2023 Perşembe


İkincisi gerçekleşen IŞILDAYANLAR Konferansı, güçlü bir dönüşüm platformu olarak toplumsal cinsiyet alanında gelişim ve böylece Türkiye’nin ilerlemesi için yeni yollar ve keşiflere ev sahipliği yaptı.

OGGUSTO tarafından düzenlenen IŞILDAYANLAR Konferansı, tüm dünyada kritik bir mesele olmayı sürdüren toplumsal cinsiyet eşitliği alanında farkındalık yaratma misyonuyla bu yıl ikinci kez düzenlendi. Zorlu PSM’de gerçekleşen etkinlikte iş, sanat, spor ve sivil toplum dünyasının önde gelen kadın rol modelleri daha iyi bir gelecek yaratmanın yollarına dair görüşlerini ve deneyimlerini paylaştı.

1695986696_Demet_Akba____4_Aralarında oyuncu Demet Akbağ, kuzey kanalını yüzerek geçen Türkiye'nin ilk kadın yüzücüsü Aysu Türkoğlu, sanatçı Karsu, yemek yazarı Refika Birgül, milli sporcular Meryem Boz, Ayşe Begüm Onbaşı ve Sümeyye Boyacı, İhtiyaç Haritası Kurucu Ortağı Mert Fırat, Denizbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hakan Ateş, Mastercard Doğu Avrupa Bölge Başkanı Yasemin Bedir, L’oreal Türkiye Lüks Divizyon Genel Müdürü Ufuk Batur’un da bulunduğu ve her biri kendi alanında öncü olan 56 konuşmacının yer aldığı konferansı Masters of Ceremony olarak Yekta Kopan ve Burcu Hakyemez yönetti. Konferansa 862 katılımcı ilgi gösterirken, gerçekleştirilen canlı yayını ise 16 bin 942 kişi izledi.

IŞILDAYANLAR Konferansı’nın onur konuğu olarak kapanış konuşmasını yapan Demet Akbağ’a kadınların toplumsal yaşamdaki rolünü sorgulatan ve bu alanda farkındalık yaratan oyunculuklar sergileyerek, sanata olduğu kadar toplumsal cinsiyet alanına da sunduğu katkılar dolayısıyla özel bir ödül takdim edildi. Akbağ, konuşmasında ailesindeki güçlü kadınlar ve sanatçı Yıldız Kenter de dahil olmak üzere kendisine rol-modeli olan isimleri ve mesleğinin dönüm noktalarını paylaştı ve kendi yaşam yolculuğunun da genç kuşağa ilham olması ve onların da ışıldaması temennisinde bulundu.

IŞILDAYANLAR Konferansı, Güçlenerek Yoluna Devam Ediyor

Konferansın misyonunu koruyarak ve güçlenerek yoluna devam ettiğini belirten OGGUSTO Kurucusu Özlem Güsar; toplumun yarısını oluşturan kadınların geride kaldığı bir ülkenin ilerlemesinin mümkün olamayacağını belirtti. Bu bilinçle ışıldayan kadınların diğerlerine rol-modeli olduğu ve tüm kadınların güçlenerek ışıldadığı bir Türkiye için iki yıldır aralıksız çalıştıklarını aktaran Güsar, bu yılki hedeflerinin arasında toplumsal cinsiyet alanında daha büyük bir etki ve dönüşüm yaratmak ve yeni çözüm yollarını keşfetmek olduğunu ifade etti. Her biri kendi alanında yıldızlaşmış konuşmacıların bu kapsamda önemli reçeteler verdiklerini de vurgulayan Güsar, “Böylece güçlenerek yolumuzda ilerleyeceğimize inancımız tam. Aynı zamanda gelecek yıl bağımsız ve saygın bir jürinin yönetiminde IŞILDAYANLAR Ödülleri’ni de hayata geçireceğiz. Böylece toplumsal cinsiyet alanında en iyi örnekleri daha görünür kılarken, yenilerinin yaratılması için de ‘Kutup Yıldızı’ olacağız” dedi.

1695986644_Ay__e_Ya__c___B__y__kp__nar___Zehra___ney___I____l_Ar__da_______zlem_G__sarIŞILDAYANLAR’ın etkisi dalga dalga yayılıyor

Konferansın ardından sağlanan güçlü iş birlikleri toplumsal, ekonomik ve çevresel bir değer yaratıyor. Bu kapsamda IŞILDAYANLAR Konferansı ve Teknolojide Kadın Derneği iş birliği ile toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla; 20 kadına, bir ay süreyle, Robotik Otomasyon Süreci ve Soft Skills eğitimleri organize edilecek ve dijital sertifika verilecek.

Aynı zamanda sanatçı Mehmet Sinan Kuran tarafından tasarlanan eserin eşarba dönüştürülmesi ve satışıyla elde edilen gelir Yeniden Biz Vakfı’na bağışlanacak.

IŞILDAYANLAR Konferansı ayrıca ilk yılında olduğu gibi bu yıl da karbon nötr olarak gerçekleşecek ve belirlenen tutar, TEMA’nın 100. Yıl Cumhuriyet Ormanı’na bağışlanacak.

Konferans, büyük bir güç birliği ile gerçekleşiyor

OGGUSTO liderliğinde düzenlenen IŞILDAYANLAR Konferansı, kadınların sürdürülebilir gelişimini misyon olarak benimseyen sivil toplum kuruluşlarının stratejik ortaklığında gerçekleşiyor. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Teknolojide Kadın Derneği (Wtech), Yeniden Antakya Platformu, Yeniden işbaşı Yapan Kadınlar Platformu’nun (Yeniden Biz Vakfı) konferansa değer katıyor.

Jules Verne, ÜNİTE Edelman, 360+ Media Interactive ve Zenna’nın çözüm ortağı olarak katkı sağladığı konferansı toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu sahiplenen ve değer üreten markalar destekliyor.  She’s Mercedes Platformu, Mastercard, Denizbank, Lancôme, Yıldız Entegre, Urban Care, Shell, We Are The Walkers, Kale Grubu, SuperFresh, Vestel, Lipozone, ArkSigner konferansa katkı sunuyor. Bahçıvan, Ara Collection, Harem Chocolate, Jumbo ve LifeClub destekleyenler arasında bulunuyor.


0/(0)
09 Kasım 2023 Perşembe
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler