MARSH McLENNAN TÜRKİYE, KIZ ÇOCUKLARININ YANINDA

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 01 Mayıs 2023 Pazartesi

Marsh McLennan Türkiye, deprem ve ekonomik sebeplerle eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan kız öğrenciler için bir farkındalık projesi hayata geçiriyor.

Strateji, risk ve insan kaynakları alanında danışmanlık hizmetleri veren Marsh McLennan Türkiye, kadın ve eğitim konularında farkındalığı artırmak ve kız çocuklarının eğitimine destek olmak için yeni bir adım atıyor. Eşitlik, Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Komitesi’nin inisiyatifiyle yeni bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanan Marsh McLennan Türkiye şirketlerinden Mercer ve Marsh, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın (EÇEV) burs projesine 3 yıl boyunca destek olacak.

Marsh McLennan Türkiye şirketleri Mercer ve Marsh, eğitimde fırsat eşitliği vizyonuyla 28 yıldır çalışmalarını sürdüren EÇEV’in depremden etkilenen çocuk ve gençlerin eğitimlerine destek olmak amacıyla başlattığı deprem bursu projesi kapsamında Türkiye'deki okullarda ilk, orta, lise ve yükseköğretim programlarında öğrenim gören kız öğrencilerin eğitimine 3 sene katkıda bulunacak.

1682678086_Tarik_SerpilToplumsal gelişime katkı sağlamak üzere kız çocuklarının geleceğine ve kadınların iş yaşamına kazandırılmasına yönelik çalışmalar yürütmeyi önemsediklerini belirten Marsh McLennan Türkiye CEO’su Tarık Serpil, bu projeyle, sadece kız öğrencilerin eğitimine destek vermekle kalmayıp aynı zamanda sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde toplumun refahına ve geleceğine katkıda bulunma konusundaki amaçlarını bir kez daha ortaya koyacaklarını ifade etti.

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’na bu iş birliği için teşekkür eden Serpil, DEI komitesindeki arkadaşları da gönülden kutladığını dile getirdi. Söz konusu bursların, öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli olan tüm masrafları kapsayacağını aktaran Serpil, bu sayede, eğitim alanında yaşanan sorunların bir nebze de olsa azaltılmasını hedeflediklerini ve daha iyi bir gelecek için çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.


0/(0)
01 Mayıs 2023 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler