ŞİŞECAM WEPs İMZACISI OLDU

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 25 Temmuz 2023 Salı


Cam ve kimyasallar sektörlerinin önemli markalarından Şişecam, sürdürülebilirliği faaliyetlerinin odak noktasına koyan projeler üretmeye devam ediyor. Son olarak Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (WEPs) imzacısı da olan Şişecam,toplumsal cinsiyet eşitliğinin tüm ekosistem için önemini vurgulamaya ve bu gücünü fark yaratmak için kullanmaya devam ediyor.

Şişecam, sürdürülebilirliği faaliyetlerinin odak noktasına alarak global yolculuğuna devam ediyor. Bu bağlamda toplumsal cinsiyet eşitliğini kapsayıcı kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak değerlendiren Şişecam, Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin (The Women's Empowerment Principles-WEPs) imzacısı oldu.

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile uyumlu ve entegre olarak hayata geçirdiği CareForNext stratejisi ile gezegeni korumak, toplumu güçlendirmek ve yaşamı dönüştürmek için sorumluluk alan Şişecam, tüm deneyim ve yetkinliklerini her alanda sürdürülebilir gelişim için kullanıyor. Kadının her alanda iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla fabrika standartlarını kadın çalışanlarına uygun hale getirmek için çalışan Şişecam, "Women Expression” programı dahilinde mentorluk uygulamalarıyla yönetsel rollerde kadın çalışanlara ilham olmayı ve eğitim destekleriyle kadınların etkinliğinin artışını hızlandırarak sürdürmeyi hedefliyor. 2023 itibarıyla yüzde 24,2 olan kadın çalışan oranını kısa süre içinde yüzde 25’in üzerine çıkarmayı hedefleyen Şişecam, bir yandan da WEPs imzacısı olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğinin tüm ekosistem için önemini her yönüyle vurgulamaya ve kaynaklarını fark yaratmak için kullanmaya devam edecek.


0/(0)
25 Temmuz 2023 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler