YANINDAYIZ DERNEĞİ’NDEN “KADINERKEKEŞİTTİRNOKTA” KONFERANSI

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 04 Haziran 2022 Cumartesi

Toplumsal cinsiyet eşitliği savunusunu yapmak üzere yola çıkan YANINDAYIZ Derneği, 6-7 Haziran 2022 tarihleri arasında online olarak yayınlanacak, “21. Yüzyılda Eşitlik” konusunun tüm yönleri ile tartışılacağı“KadınErkekEşittirNokta” Konferansını düzenliyor .

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yol açan her türlü etken ve önyargıyla mücadele etmek için kurulan, hedef kitlesi ile rol modelleri erkekler olan ve erkeklerden erkeklere köprü olmak amacıyla kurulan Türkiye’deki ilk sivil toplum kuruluşu olan YANINDAYIZ Derneği, ekonomik, sosyal ve siyasi yaşamda cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık oluşturmak için 6 – 7 Haziran 2022 tarihleri arasında online olarak “KadınErkekEşittirNokta” temalı konferans düzenliyor.

YANINDAYIZ DERNEĞİ’NDEN “KADINERKEKEŞİTTİRNOKTA” KONFERANSI

Oyuncu Mert Fırat’ın sunuculuğunu yapacağı konferansta  “Yeni Teknolojiler ve Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Mekan Bağımsız Yetenek: Riskler ve Fırsatlar”, “İklim Krizi ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”, “Edebiyat ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği”  adı altında düzenlenen dört ana oturumda “21. Yüzyılda Eşitlik” konusu tüm yönleri ile tartışılacak.

YANINDAYIZ Derneği Kurucu Başkanı Nur Ger’in açılış konuşması ile başlayacak olan etkinlikte Araştırmacı – Yazar Evrim Kuran, Türkiye’nin Gençlikte Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Algı Araştırması sonuçlarını katılımcılarla paylaşacak.

Akademisyen Uğur Batı moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan 1. oturumda SabancıDx Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özlem Kalkan ve Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Başkanı Zehra Öney, sosyal medya kullanımlarının genç kadınlarda neden olduğu sorunları, teknoloji üretimine kadının nasıl daha çok dahil olabileceğini, Metaverse platformu başta olmak üzere teknoloji geliştiren şirketlerin dikkate alması gereken riskleri ve yeni iş fırsatlarını tüm yönleri ile masaya yatıracak.

YANINDAYIZ DERNEĞİ’NDEN “KADINERKEKEŞİTTİRNOKTA” KONFERANSI

Arkas Holding’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen online etkinlikte Akademisyen Çağla Gül Şenkardeş’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan 2. panelde Kariyer.net İnsan Kaynakları ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Çağlayan Karalar ve UNFPA Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Programı Direktörü Yasemin Kalaylıoğlu; insan kaynakları alanında yeni dünyanın yeni yetenek gereksinimleri ve eski dünyanın miras bıraktığı geleneksel cinsiyet sorunları temelinde; kapsayıcı, esnekliği ve güvenceyi buluşturan ve dönüşümü kolaylaştıran politikaların nasıl hayata geçirilebileceğini tartışacak.

Akademisyen Itır ErhartTabit Kurucusu Tülin Akın ve Sürdürülebilir Kalkınma Uzmanı Aylin Gezgüç ile tarıma yatırım yapan genç kuşaklara toplumsal cinsiyet eşitliği ekseninde tavsiyelerde bulunacak ve geleneksel yöntemler dışındaki tarım teknolojileri hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

Online zirvenin son oturumunda ise yeni nesil sanat gündeme getirilecek. Oyuncu Evren Bingöl ve Tülin Özen, Yazar Buket Uzuner ile birlikte “Sanat dünyasında daha çok kadının yer alması için ne yapılabilir? Kadınlar nasıl desteklenebilir? Sanatta kadının görünürlüğü nasıl sağlanabilir?”  gibi konuları tartışmaya açacak.

Konferansta konuşmacı olacak UN Woman Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanoba ise, dünya genelinde global ölçekte krizlerin çözümü için toplumsal cinsiyet dengesinin sağlanmasına ve kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında kadınların karar alma mekanizmalarına daha fazla katılımının önemine dikkat çekecek.

YANINDAYIZ DERNEĞİ’NDEN “KADINERKEKEŞİTTİRNOKTA” KONFERANSI

Ekinlikte toplumsal cinsiyet eşitliğine dair iş dünyasından örnek uygulamalar da gündeme taşınacak.  Oturum aralarında alternatifbank, Shell, Teknosa, BP, Borusan Holding ve Zorlu Holding gibi firmalarının yöneticileri kendi şirketlerinin kadın dostu projelerini izleyenlerle paylaşarak rol model olacaklar.

KadınErkekEşittirNokta Konferansı 6 – 7 Haziran tarihleri arasındaYANINDAYIZ Derneği’nin Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.


5,0/(1)
04 Haziran 2022 Cumartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler