MEMORİAL SAĞLIK GRUBU İLE “KADINLAR OMUZ OMUZA”

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 21 Mart 2022 Pazartesi

Memorial Sağlık Grubu, toplumsal farkındalık oluşturmak adına “Kadınlar Omuz Omuza” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, herhangi bir nedenle toplumdan uzaklaşmış, mesleği olmayan, yaşamını tek başına sürdürmeye çalışan ve buna ihtiyaç duyan, eğitim hakkından mahrum kalmış kadınlar, 6 ay sürede mentörlük programıyla eğitim görecek, kendi mesleklerini yapabilecek duruma gelecek ve topluma kazandırılacak.

MEMORİAL SAĞLIK GRUBU İLE “KADINLAR OMUZ OMUZA”

Ünlü isimlerden destek

Sinema, televizyon, müzik ve moda dünyasından pek çok ünlü ismin kadına destek mesajlarının yer aldığı fotoğraflarla, zorlu bir hayat mücadelesi içindeyken yolları Memorial ile kesiştikten sonra yeni bir yaşama kavuşan kadınlarımızın fotoğraflarından oluşan sergi umudun her koşulda daima var olması gerektiğinin açık bir göstergesi niteliği taşıyor. 04 Mart Cuma günü Zorlu Perfomans Sanatları Merkezi’nde lansmanı gerçekleştirilen “Kadınlar Omuz Omuza” projesine, Açelya Akkoyun, Ahu Sungur, Aslı Tandoğan, Atiye, Aydilge, Belçim Bilgin, Bennu Yıldırımlar, Berfu Yenenler, Buse Sinem İren, Cansu Kurtçu, Deniz Türkali, Dicle Doğan, Fatma Karanfil, Fatma Turgut, Gonca Vuslateri, Göksel, Günseli Kato, Hale Soygazi, Hande Subaşı, İpek Bilgin, Özge Borak, Öznur Serçeler, Pınar altuğ Atacan, Rozet Hubeş, Selda Alkor, Suzan Kardeş, Suzan Şen, Sümeyye Aydoğan, Tanju Babacan, Zara, Zeynep Beşerler gibi birçok ünlü isim de destek verdi.

İyi Niyet Derneği ve Memorial işbirliği ile gerçekleşen, yapımcılığını Zuhal Ceran’ın gerçekleştirdiği “Kadınlar Omuz Omuza” projesinin çekimlerini fotoğraf sanatçısı Cengiz Dikbaş, moda tasarımcılığını ise Tanju Babacan yaptı

“Kadınlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz”

MEMORİAL SAĞLIK GRUBU İLE “KADINLAR OMUZ OMUZA”

“Kadınlar Omuz Omuza” projesi ile önemli bir kadın istihdamı hareketi başlatmanın gururunu yaşadıklarını belirten Memorial Sağlık Grubu CEO’su Uğur Genç, Memorial’ın kadın dostu şirketler arasında yıllardır öncü konumda olan bir kurum olduğunu ve grup olarak yıllardır kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade etti. Gruptaki 7 bin 500 çalışanın yaklaşık 5 binini kadınların oluşturduğunu kaydeden Genç, tüm yöneticiler arasında kadınların şef ve şef üstü pozisyonlardaki oranının yüzde 61, müdür ve üstü düzeyde kadın yönetici oranının da yüzde 44 olduğu bilgisini verdi. İşe alımlarda kadınların handikaplarını giderecek şekilde alım planlamaları yaptıklarına da değinen Genç, kadın çalışanlarına annelik, eş olma gibi durumları dikkate alarak kreş imkanı, annelik izinlerini uzatabilme ve farklı şehirlerden gelip İstanbul’da çalışmak zorunda kalan kadın çalışanlarına da lojman imkanı sağladıklarını dile getirdi.Genç sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türkiye’de kadınların desteğe ihtiyacı var. Toplumda kadın için birçok proje yapılıyor ancak biz daha da farklısını yapmak istedik. Toplumdan soyutlanmış, mesleği olmayan, zor durumda kalan kadınlarımızı bulduk ve onlara iş hayatına kazandırmak için harekete geçtik. Kadınlarımızı, mentörlerimizle işe hazırlayıp, istihdam etmeye başladık. Son bir ayda 14 kişiyi işe aldık ve bunu sürdürülebilir kılacağız. Kadınlarımız bilmedikleri her şeyi mentörlere sorup öğrenebiliyor ve bu da onların kendi mesleklerini daha kısa sürede yapabilir hale gelmelerini sağlıyor. Her zaman kadın dostu bir kurum olan Memorial, şimdi de hayatın tüm zorlukları ile mücadele eden kadınlarımıza meslek edindirerek, onların mentörlerle işe tutunmalarını sağlayıp, yanlarında olacak.”


5,0/(1)
21 Mart 2022 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler