NN HAYAT VE EMEKLİLİK, “ÖNCE SEN” HAREKETİ İLE KADINLARIN YANINDA

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 09 Mayıs 2022 Pazartesi

NN Hayat ve Emeklilik, İhtiyaç Haritası ve Kanser Savaşçıları Derneği ile birlikte meme kanseri hakkında farkındalık yaratmak amacıyla“Önce Sen” Farkındalık Hareketi’ni başlattı. Hedef 2022 yılı içinde toplam 5 şehirde 1000 kadına ulaşmak.

19 ülkede faaliyet gösteren ve birçok Avrupa ülkesinde ve Japonya‘da güçlü bir varlığı bulunan uluslararası sigorta ve yatırım yönetimi şirketi NN Group bünyesinde faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik, toplum sağlığını korumaya yönelik önemli bir farkındalık projesine imza attı. NN Hayat ve Emeklilik, Önce Sen” Farkındalık Hareketi projesini; ihtiyaç sahiplerini, destek olmak isteyen birey, kurum ve kuruluşlarla buluşturan sosyal bir kooperatif olan İhtiyaç Haritası ve tanı ve tedavi sürecinde ihtiyaç duyulabilecek her türlü bilgiyi doğru ve bilimsel kaynaklardan araştıran, öğrenen ve paylaşan bir sivil inisiyatif olan Kanser Savaşçıları Derneği ile birlikte başlattı. Proje ile kadınların başta meme kanseri olmak üzere kadın sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi sağlanırken; onlara kontrol ve teşhisin önemi anlatılarak gerektiğinde ücretsiz psikososyal destek verilmesi hedefleniyor. 

Proje, Denizli, Adana ve İstanbul’da tam 564 kadına ulaştı

“Önce Sen” Farkındalık Hareketi kapsamında ilk olarak Denizli, Adana ve İstanbul’da kadınlarla bir araya gelindi. Ziyaret edilen 3 şehirde 564 kadın ile farkındalık eğitimleri gerçekleştirildi. Bu eğitimler sonunda kadınların KETEM’lerde taramaları yapıldı. Teşhis konulan kadınlara ücretsiz psikososyal destek de verilen projede 5 şehirde 1000 kadına ulaşılması hedefleniyor.


5,0/(1)
09 Mayıs 2022 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler