BOYNER GRUP, TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE ÖZEL ÖNEM VERİYOR

Oluşturma Tarihi : 20 Aralık 2023 Çarşamba
Reklam 2
BOYNER GRUP, TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNE ÖZEL ÖNEM VERİYOR

Boyner Grup, kadınların iş yaşamında eşit yer almasının hem toplumsal hem de ekonomik kalkınma için en önemli anahtar olduğu bilinciyle kadın istihdamının artırılması için çalışıyor. İcra kurulunun yüzde 60’ını kadınların oluşturduğu Boyner’in, merkez ofislerinde kadın yönetici oranı yüzde 46, merkez ofis çalışanları içinde kadın çalışan oranı ise yüzde 47. Kadın-erkek çalışan oranlarıyla Türkiye ve dünya ortalamasının üzerinde olan Boyner Grup, insan kaynakları yönetim politikasını toplumsal cinsiyet eşitliği odağında ele alıyor.

Altınyıldız fabrikasının 1952 yılında kurulmasıyla temelleri atılan Boyner Grup bugün Boyner ana markasının altında konumlanan YKM, Boyner Sports, Boyner Dynamic, Boyner Active, Boyner Outlet, Boyner Online ve Boyner Now’ın yanı sıra, Altınyıldız Classics, Beymen Business, Brooks Brothers ve Hopi app ile moda perakendesinin en güçlü oyuncularından biri konumunda. Boyner mağazaları, online satış kanalları, mobil uygulamalarımı ile perakende sektöründe ve bunlara ek olarak Boyner Yayınları ile yayıncılık alanında faaliyetlerini sürdürüyor. 6 grup şirketi bulunan Boyner’in 8 bini aşkın çalışanı var. Boyner Grup; Hopi, Paracık, Hopishop ve Hopipay gibi dijital uygulamalar ile birçok ilke imza attı.

“Kadınları alışkın olmadıkları görevleri üstlenmeleri için teşvik ediyoruz”

eLİFŞatıroğluKüçük2009 yılından bu yana her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekilen kampanyalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Boyner Grup İcra Kurulu Üyesi & Strateji ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Elif Ateşok Şatıroğlu, cinsiyet eşitliğinin toplumsal ve ekonomik kalkınma için ne derece önemli olduğunun bilincinde olduklarını, bu yüzden kurum içinde, paydaşlarında ve iş hayatında kadınları ve dezavantajlı grupları destekleyecek projelere eğildiklerini belirtiyor.

Boyner Grup’un İK uygulamalarının tamamının eşitliği desteklediğinin; işe alımdan ücretlendirmeye, terfiden eğitime kadar tüm konularda eşitlik ilkesinden şaşmadıklarının altını çizen Ateşok Şatıroğlu, diğer taraftan kadınların toplumsal olarak alışkın olunmayan görevler üstlenmelerini de teşvik ettiklerini ve bu bağlamda lojistik yöneticisi ya da kurye gibi pozisyonlarda kadın çalışanlarının sayısının her geçen gün arttığını da dile getiriyor. Sadece Grup içinde değil toplumunun tamamında kadın istihdamını destekleyecek çalışmalar yaptıklarına da değinen Elif Ateşok Şatıroğlu Maltepe Belediyesi iş birliğinde hayata geçirdikleri projeden de şu şekilde bahsetti: “Boyner Grup Akademi ve Maltepe Belediyesi iş birliğiyle ‘Temel Mağazacılık Eğitim Programı’nı 2020 yılında bu vizyon doğrultusunda hayata geçirdik. Kadına destek ve eğitim konularının birleştiği ‘Temel Mağazacılık Eğitim Programı’ ile 18-45 yaş arası Maltepe’de ikamet eden kadınların iş hayatına katılımlarını teşvik ettik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kadın Dayanışma Birimi bünyesinde kalan kadınların da iş yaşamında yer almalarına destek olmak amacıyla mağazacılık eğitimleri veriyoruz.” Elif Ateşok Şatıroğlu “İyi İşler” projesinin de uzun yıllardır Türkiye’de kadın girişimciliğin güçlenmesi için devam ettirdikleri değerli projelerimiz arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

“Kapsayıcılık ve çeşitlik, insanları birleştiren değerler”

Kapsayıcılık ve çeşitlik kavramlarının insanları birleştiren çok önemli iki değer olduğunu vurgulayan ve Boyner Grup için önemine değinen Elif Ateşok Şatıroğlu, bu kavramları destekleyecek projelerin sayısını artırmaya çalıştıklarını belirtiyor. İletişimde engelleri kaldırmak için hayata geçirdikleri “Gönülden İşaret” projesinin bu yaklaşıma çok iyi bir örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Ateşok Şatıroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve müşterilerimiz için engelsiz bir iletişim ortamı yaratma amacıyla başlattığımız projede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Müdürlüğü desteğiyle çalışanlarımızın işaret dili öğrenebilmesini sağladık. Merkez ofisimiz ve Boyner mağazalarında en az bir çalışanımızın işaret dili öğrenmesini hedeflediğimiz projenin ilk fazında 28 çalışanımız sertifika almaya hak kazandı.”

İyi İşler: Tedarik Zincirlerinde Yer Alan Kadın Girişimcileri Güçlendirme programı

BoynerKÜÇÜKBoyner, KAGİDER iş birliğinde hayata geçirdiği “İyi İşler: Tedarik Zincirlerinde Yer Alan Kadın Girişimcileri Güçlendirme” programı ile 2015 yılından bu yana kadın girişimcilerin ve tedarikçilerin sürdürülebilir iş modelleri ile işletme kapasitelerini artırmalarını destekliyor. Programdan mezun olan kadın girişimcilere pazara erişim konusunda da ayrıca katkı sunuluyor.

Yeşil Ofis Projesi ile başlanan yolculuk sürüyor

“Sürdürülebilirlik hedeflerimiz arasında toplumsal cinsiyet eşitliği konusu çok önemli. Boyner Grup için bu alanda yapılan çalışmalar vazgeçilmez bir değer olarak tüm işlerimizin temelinde yer alıyor” diyen Elif Ateşok Şatıroğlu, Boyner Grup’ta sürdürülebilirlik konusunu tüm açılarıyla ele aldıklarını ve bu alandaki faaliyetlerini; toplumsal etki, çevresel etki, işyerinde demokrasi ve değer zinciri ana başlıkları altında konumlandırdıklarını ifade ediyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı tüm projelerinde Kuzey Yıldızı olarak gördüklerini de söyleyen Ateşok Şatıroğlu; “2012 yılında Yeşil Ofis Projesi ile başladığımız bu yolculuğa; emisyon, karbon salınımı, plastik atıklar, elektrik, doğal gaz ve su tüketimi konularında farklı çalışmalarla sürdürüyoruz. Merkez ofis ve mağazalarımızda “Sıfır Atık” projemiz ve İş Dünyası için Plastik Girişimi üyeliğimiz ile karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyoruz” şeklinde konuşuyor.

“Biriz, Biriz Birlikteyiz” -

“İş Dünyası Ev İçi Şiddete Karşı”

2022 yılı itibariyle “Yarınlar Büyüsün” projesi ile ebeveyn olan çalışanlarına uzatılmış babalık izni, evlat edinme izni, doğum sonrası anne ve baba için psikolojik destek, diyetisyen hizmeti ve çocuk gelişimi eğitimini kapsayan birçok destek sunduklarını da aktaran Ateşok Şatıroğlu, “Biriz, Biriz Birlikteyiz” projesi ile de çalışanlarının yanında olmayı sürdürdüklerini ve çalışanlarının maruz kalabilecekleri her türlü şiddete karşı yanlarında durduklarını dile getiriyor. BADV (İş Dünyası Ev İçi Şiddete Karşı Projesi) ile başladıkları çalışmalar doğrultusunda “Biriz, Birlikteyiz” projesiyle İnsan Kaynakları politikalarında destekleyici düzenlemeler yaptıkları bilgisini veren Ateşok Şatıroğlu, “Ev içi şiddete karşı hazırlanan özel protokole Grup olarak imza attıklarının altını çiziyor. Elif Ateşok Şatıroğlu projenin işleyişini şu sözlerle anlatıyor: Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ve Gönüllü Psikolog ile yaptığımız iş birlikleriyle çalışma arkadaşlarımıza, olası bir şiddet durumunda acil durum hattımıza ve online psikolojik destek platformlarına erişim imkanı sunduk. Ayrıca hiç çalışma fırsatı bulamamış ya da çalışma hayatına ara vermiş ve sonrasında tekrar dönememiş kadınlara Boyner çatısı altında istihdam olanağı sunuyoruz. “Seninle Tamam” adını verdiğimiz projemizle kadınların çalışma saatlerini özgürce kendilerinin belirleyebilmelerini sağlıyoruz.”