JUMBO “TERSİ MÜMKÜN” PROJESİYLE ÇALIŞMA HAYATINDA KARTLARI YENİDEN DAĞITTI

Oluşturma Tarihi : 25 Aralık 2023 Pazartesi
Reklam 2
JUMBO “TERSİ MÜMKÜN” PROJESİYLE ÇALIŞMA HAYATINDA KARTLARI YENİDEN DAĞITTI

Çelik, porselen, cam ve taşa hayat veren ince işçilik ve 120’den fazla endüstriyel tasarımla Türkiye ve dünya çapında sayısız ödül kazanan Jumbo, hayata geçirdiği “Tersi Mümkün” farkındalık projesiyle çalışma hayatında kartları yeniden dağıttı. Araştırmalara göre yüzde 69,4 erkek, yüzde 30,6 kadının görev aldığı çalışma hayatında, Türkiye’de çalışan rakamlarının cinsiyet dağılımının tam tersine bir insan kaynağı oluşturarak kadın istihdamının önemine vurgu yaptı.

İstanbul Çemberlitaş’ta 1947 yılında küçük bir atölyede kurulan ve sadece en doğal malzemeleri kullanarak zamansız tasarımlar yaratarak, sofralara değer katmak ve keyifli sofralar için ilham vermek amacıyla yol alan Jumbo, kadınların çalışma hayatındaki görünürlüklerinin arttırılması için önemli farkındalık projelerine imza atmaya devam ediyor. Bu projelerden en ses getireni olan Tersi Mümkün projesi ile Türkiye’de çalışan rakamlarının cinsiyet dağılımının tam tersine bir insan kaynağı oluşturarak kadın istihdamını güçlendiriyor.

JumboBAhriyeKüçükJumbo Genel Müdürü Bahriye Bayraklı, toplumsal cinsiyet eşitliğinin kendisi ve görev aldığı marka için oldukça önemli olduğunu belirterek, hayata geçirdikleri proje ile ilgili; “Bizim başarabildiğimiz bu sistemi, isteyen herkesin başarabileceğini tüm sektörlere ve tüm markalara gösterdik” şeklinde konuşuyor. Yüzde 70’i kadın çalışanlardan oluşan Jumbo’nun Genel Müdürü olarak, iş yerinde cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi öncelik olarak benimseyen Bayraklı, tüm kariyer hayatı boyunca kadın çalışanların eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamak, liderlik pozisyonlarında daha fazla kadının yer almasını teşvik etmek ve cinsiyet temelli şiddeti engellemek gibi konulara odaklandığını belirtiyor.

“Daha adil bir gelecek için kadınlar eşit fırsatlara sahip olmalı”

“Kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla temsil edilmesi için önemli adımlar atılması gerektiğini düşünüyorum” diyen Bahriye Bayraklı, öncelikle şirketlerin cinsiyet eşitliği politikası uygulayarak fırsat eşitliğini sağlaması ve kadınların liderlik pozisyonlarına yükselmesini destekleyen bir çalışma ortamı oluşturması gerektiğini vurguluyor. Bir kadın genel müdür olarak toplumsal cinsiyet eşitliğinin kendisi için büyük bir öneme sahip olduğunu özellikle vurgulayan Bahriye Bayraklı, yüzde 70’i kadın olan bir markanın genel müdürü olarak, iş yerinde cinsiyet eşitliğini teşvik etmeyi öncelik olarak kabul ettiğini dile getiriyor. Tüm kariyer hayatı boyunca kadın çalışanların eşit fırsatlara sahip olmalarını sağlamak, liderlik pozisyonlarında daha fazla kadının yer almasını teşvik etmek ve cinsiyet temelli şiddeti engellemek gibi konulara odaklanarak çalışmalarına devam ettiğini belirten Bayraklı “Bu hem toplumsal hem de iş dünyasında daha adil bir gelecek inşa etmek için önemli bir adım” diyerek konuya verdiği önemi anlatıyor.

“Tersi Mümkün” reklam kampanyası ses getirdi

Türkiye’de istihdam rakamlarına bakıldığında erkeklerin ağırlıkta olduğu bir iş dünyasının var olduğunu söyleyen Bahriye Bayraklı, araştırma şirketlerinin açıkladığı son rakamlara göre; yüzde 69,4 erkek, yüzde 30,6 kadının görev aldığı çalışma hayatında, cinsiyet ayırımının ortadan kalkması ve kadınların da eşit koşullarda istihdam edilmesi hem dünyada hem de Türkiye’de önem kazanırken bu konuda yapılan çalışmaların ve desteklerin gün geçtikçe arttığına dikkat çekiyor. Bu bağlamda, Jumbo olarak, 2021 yılında yaptıkları ve çok ses getiren, kadınların içlerindeki gücü fark etmelerini destekleyecek bir proje olan “Tersi Mümkün’’ projesiyle Türkiye’de çalışan rakamlarının cinsiyet dağılımının tam tersi bir insan kaynağı oluşturduklarını anlatıyor.

Başarabildikleri bu sistemi, isteyen herkesin başarabileceğini tüm sektörlere ve tüm markalara gösterdiklerini belirten Bayraklı, “Kadın liderlerin rol model olmalarını teşvik etmek ve onların başarı hikayelerini paylaşmanın, diğer kadınların liderlik pozisyonlarına adım atmalarını teşvik edebileceğini ifade ediyor. Kendisinin de gerek katıldığı seminerlerde gerek şirket içi toplantılarında kendi kariyer serüveninden yola çıkarak arkadaşlarına yol göstermeye ve ilham olmaya çalıştığını da vurguluyor.

“Cinsiyet eşitliğini destekleyen yasal düzenlemeler ile politikaların güçlendirilmesi gerek”

Kadının hem iş hayatında hem de sosyal yaşamda daha etkin olabilmesi için ilk olarak, cinsiyet eşitliğini destekleyen yasal düzenlemeler ile politikaların güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Bayraklı, kadınların işe alım süreçlerinde ve kariyer gelişiminde eşit fırsatlara sahip olmasını sağlamak için şeffaf ve adil uygulamaların benimsenmesi gerektiğini söyleyerek eğitim sisteminde cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratılmasının ve kadınların geniş bir yelpazede meslek seçmeye yönlendirilmesinin de faydalı olacağını belirtiyor. Kız çocuklarının ve kadınların, yaşadıkları toplumda karşılaştıkları zorluklara rağmen tutkularını takip etmelerini ve kendi değerlerini korumalarını öneren Bayraklı, fırsat eşitliği mücadelesinde ısrarcı olmalarını ve yeteneklerini sergilemeye odaklanmaları gerektiğini söylüyor.

Jumbo, öncü bir marka olarak sürdürülebilirlik vizyonunu güçlendiriyor

Jumbo, mutfak ve sofra ürünleri sektöründe öncü bir marka olarak hayata geçirdiği projeleriyle ve iş yapış şekilleriyle sürdürülebilirlik vizyonunu güçlendirmeye devam ediyor. Sürdürülebilirlik açısından, çevresel etkileri minimize ederek geri dönüşümü desteklemeye gayret eden şirket, üretim süreçlerinde enerji verimliliğini artırmaya ve doğa dostu malzemeler kullanmaya özen gösteriyor.

Vizyon açısından, Jumbo’nun geleceğin taleplerine yönelik inovasyona odaklanan bir marka olduğunu söyleyen Bahriye Bayraklı, “Teknolojik gelişmeleri takip ederek ürün yelpazesini sürekli yeniliyor ve müşteri deneyimini en üst noktaya çıkarıyoruz. Küresel trendlere uyum sağlamaya ve ürün gamımızı çeşitlendirmeye çalışıyoruz” diyor.