ALTERNATİF BANK’TAN, HEPSİBURADA’NIN GİRİŞİMCİ KADINLARA TEKNOLOJİ GÜCÜ PROGRAMINA TAM DESTEK

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 11 Ocak 2022 Salı

Alternatif Bank Hepsiburada işbirliğiyle, Hepsiburada’nın Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programına üye olan iş ortaklarına özel yeni bir destek paketi hayata geçirildi. ALTERNATİF BANK’TAN, HEPSİBURADA’NIN GİRİŞİMCİ KADINLARA TEKNOLOJİ GÜCÜ PROGRAMINA TAM DESTEK" Alternatif Bank, “Hepsiburada Girişimci Kadınlara Özel Paket” kapsamında sunduğu bankacılık ve bankacılık dışı hizmetleriyle, limited veya anonim şirketlerde hakim ortak konumundaki kadın girişimcilerin işlerini daha ileriye taşımalarına destek olacak.

Alternatif Bank’ın danışman bankacılık anlayışıyla hayata geçirdiği Hepsiburada Girişimci Kadınlara Özel Paket’i ile girişimci kadınlara özel avantajlı kredi fiyatları sunulurken, dış ticaret, EFT, havale, çek karnesi gibi bankacılık ürünlerinden alınan ücret ve komisyonlarda da istisnalar sağlanıyor. Banka ayrıca, asistan hizmetleri, eğitimler ve destek hattı gibi bankacılık dışı hizmetleriyle, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın sürdürülebilmesinde önemli rol oynayan işinin sahibi veya ortağı kadınlara destek veriyor.

Yeşim Şimşek

Alternatif Bank olarak, kadınların girişimci ruhları, yönetim yetkinlikleri, zorluklar karşısındaki direnç ve çalışkanlıklarıyla ülke ekonomisinin kalkınmasında çok önemli bir yeri olduğuna inandıklarını belirten Alternatif Bank Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Şimşek, sağladıkları kaynaklarla onları desteklemeye özen gösterdiklerini ifade etti. Alternatif Bank’ın, son 3 yıldır ‘Yöneten Kadına Güç Katan Paket’ gibi doğrudan sunduğu desteklerin yanında, kadın girişimciliğinin gelişmesi ve güçlenmesi için oluşturulan platformları da yakından takip ettiğinin altını çizen Şimşek, farklı işbirlikleriyle ellerinden gelen katkıyı sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Bu kapsamda alanında öncü e-ticaret platformlarından Hepsiburada’nın Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programının, kendileri için son derece kıymetli bir işbirliği vesilesi olduğunu vurgulayan Şimşek, programın bir paydaşı olmaktan duydukları mutluluğu ifade etti. Yeşim Şimşek konuşmasına şu şekilde devam etti: “Hepsiburada ile iş ortağı olan, şirketlerinin hissedarı veya hakim ortağı konumundaki kadınlara yönelik hazırladığımız paketle işlerini desteklemeyi, iş süreçlerine, verimliliklerine ve gelişmelerine katkı sağlamayı hedefledik. Danışman bankacılık anlayışımız doğrultusunda geliştirdiğimiz Hepsiburada Girişimci Kadınlara Özel Paket ile yöneten kadınlarımıza avantajlı şartlarda finansmana erişim ve katma değerli bankacılık ürün ve hizmetlerimizde ücret muafiyetinin yanı sıra, bilanço yönetimi, finansal analiz ve dış ticaret konularında uzman ekiplerimiz tarafından eğitimler veriyoruz. Ayrıca yöneten kadınlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak %5’e varan akaryakıt indirimi, ücretsiz saatlik şöför, yaz-kış araç check-up, lastik değişimi ve saklanması, ücretsiz sağlık uygulamaları gibi asistans hizmetleri de sağlıyoruz. Hepsiburada işbirliği ile sunacağımız hizmetlerin program üyesi tüm kadınların işlerine değer katmasını diliyorum.”

“Kadın girişimcilere desteğe hız kesmeden devam ediyoruz”

ALTERNATİF BANK’TAN, HEPSİBURADA’NIN GİRİŞİMCİ KADINLARA TEKNOLOJİ GÜCÜ PROGRAMINA TAM DESTEKHepsiburada Ticari Grup Başkanı Murat Büyümez ise yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Hepsiburada’sı olarak, etkileri azalarak da olsa süren zorlu pandemi döneminin kadın girişimciler üzerindeki etkilerini en aza indirmek ve onlara her daim destek olmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini dile getirdi. Bu bağlamda Alternatif Bank ile yeni kurulan iş birliklerinin de, aynı hedefe ve kadın girişimcilere verdikleri desteği sürdürmeye yönelik önemli adımlardan biri olduğuna dikkat çeken Büyümez, kadının varlığını yaşamın her alanında destekleyen bir marka olduklarını, 2017 yılından bu yana 24 bin girişimci kadına, 88 kadın kooperatifine ve 31 sivil toplum kuruluşuna destek oldukları, ‘Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü’ programı ile girişimci kadınlara eğitim, pazarlama ve operasyonel süreç konularında birçok destek sağladıklarını dile getirdi.

Büyümez konuşmasını, “Pandemi döneminde daha fazla girişimci kadına ulaşmak için hayata geçirdiğimiz birçok yeni iş birliği ve yatırımla, ekonomide kaldıraç görevi üstlenmeyi sürdürdük. Alternatif Bank ile başlattığımız girişimci kadınlarımıza yönelik yeni iş birliğimizden de memnuniyet duyuyor; bu vesileyle girişimci kadınların yaşadıkları finansal engelleri aşmalarına destek olmayı arzu ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de tüm imkanlarımızı seferber ederek girişimci kadınların güçlerine güç katmak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde bitirdi.


5,0/(1)
11 Ocak 2022 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler