8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 08 Mart 2024 Cuma

Kadın, anne… Kadın, sevgili… Kadın, yönetici… Kadın, iş insanı… Kadın eşittir; insan… Kadın eşittir; erkek…

Kollanmaya, korunmaya muhtaç olan değil tüm insanlarla eşit şekilde omuz omuza verip hayata direnmeye ortaktır kadın… Kimi zaman elinde sarı beziyle evde, kimi zaman başında baretiyle şantiyede, kimi zaman toprağa fidan eken, kimi zaman genç nesiller yetiştiren bir öğretmen…

8 Mart 1857’de ABD’nin New York kentindeki bir tekstil fabrikasında haklarını almak için greve çıkan işçi kadınların içeriye kilitlenmesi ve bu sırada çıkan yangın ve bu yangında alevlerin içinde kalan kadın işçilerin çığlığı ile yanan meşale bugün tüm dünyada “Dünya Kadınlar Günü” olarak kutlanan büyük bir ışık seline dönüştü.

Ülkemizde, cumhuriyet döneminden önce başlamış olan kadın hareketi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dünyadaki çoğu ülkeden önce kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verilmesi ile ilgili attığı somut adımlar ve sonrasında devam eden kadın hakları uygulamaları ile kadının adının varlığı tescillendi. Yaratılan imkanlar dahilinde ve dahi kendi becerileri, analitik zekaları ve azimleri ile bilimde, teknolojide, fende ve birçok alanda seslerini duyuran kadınlar, zamanla hem sosyal hem de iş dünyasında hak ettikleri yere gelmeye ve görünür olup kendilerinden sonra gelenlere rol model olmaya başladılar.

Toplumun yarısını oluşturan kadınlar, toplumun diğer yarısı için de çalışmaya, üretmeye, ülkeye ve dünyaya katma değer yaratmaya devam ettiler ve ediyorlar… Bu üretimin ve ülke refahına katkı sağlayan, ekonomide, sanatta, sporda, siyasette aslında hayatın her alanında kadınların oranının artması için kadınlara, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci temelinde, iş, eğitim ve sosyal hayatta istikrarlı olarak fırsat eşitliği verilmesi gerekmekte…

Son 4 yıldır Kadın Dostu Markalar Platformu olarak gerçekleştirdiğimiz ve 4.’sünü 6 Mart’ta toplumla buluşturduğumuz “Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri” programımızın tüm içeriklerinden de anladığımız üzere, ülkemizde kadınların her alanda fırsat eşitliğini yakalaması için özgün ve anlamlı çalışmaları hayata geçiren markalar her geçen gün artmakta. Bu artış hepimizin yüzünü güldürürken geleceğe dair umutlarını da çoğaltıyor.

Ülkemizin ve dünyamızın geldiği noktada; çoğu yaşam alanında yaşanan eşitsizliğin düzeltilmesi ve toplumun hak ettiği eşit şartlara bir an önce yetişmesi dileğiyle!..

Üreten, yetiştiren ve katma değer yaratan gerek ev hanımı gerek iş insanı olsun, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun!..


0/(0)
08 Mart 2024 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler