‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ ödüllendirildi

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 25 Haziran 2024 Salı

Microsoft Türkiye, teknoloji ekosistemindeki başarılı faaliyetleriyle fark yaratarak Türkiye’nin dijital dönüşümünü güçlendiren kadın liderleri ödüllendirdi. 7. kez düzenlenen ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasında kadınlar beş kategoride kürsüye çıktı.

Teknoloji ekosistemindeki başarılı faaliyetleriyle fark yaratan kadın liderleri ödüllendirmek amacıyla Microsoft Türkiye’nin düzenlediği ‘Teknolojinin Kadın Liderleri’ yarışmasının kazananları belli oldu.

Teknolojinin Kadın Liderleri

Yarışmada kazananları belirlerken teknolojiyi uygulanabilir formatta ve en etkin şekilde kullanabilen, yaratıcı ve ilham verici isimleri seçmeye odaklandıklarını ifade eden Microsoft Türkiye Kurumsal Çözüm Satışlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Teknoloji Deneyim Merkezi Direktörü Elif Acar Özgüner, kazananları seçmekte zorlandıklarını söyledi. Özgüner yarışmayla ilgili; “Her bir projenin benzersiz bir katkı sağladığına ve gelecekteki teknolojik yeniliklerin temelini oluşturduğuna inanıyoruz. Bu sene ‘Geleceğin Işık Veren Kadın Lideri’ adı altında verdiğimiz jüri özel ödülümüz de bizim için büyük anlam taşıyor. Yenilikçi ve lider karakteriyle teknoloji sektörüne ve ülkemize yıllarca ilham veren, dijital dönüşümü yönlendirmede çok büyük bir rolü olan, iş ortaklarımızdan Veripark Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü, geçen yıl aramızdan ayrılan Aslı Derbent Özkan’ı sevgiyle anmak ve bu kategoriyi onun sevgili anısına armağan etmek istedik” diye konuştu.

Ödül alan projeler birçok alanda avantaj sağlayacak

Teknolojinin Kadın Liderleri

Engelli bireyler için özel işe alım botu, elektronik atık üzerine mobil uygulama ve çeşitli bootcamp geliştiren Celal Bayar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisi Doğa Ülkü, ‘Genç Teknoloji Yıldızı’ ödülünün sahibi oldu. Ford CDO’su Hayriye Karadeniz de yürüttüğü AR-GE çalışmaları ve sektörde fark yaratan dijital dönüşüm projeleriyle ‘Yeni Teknolojilerle Fark Yaratan Kadın Lider’ ödülünü kazandı. Orbina AI Kurucusu Dilara Kaplan da büyük dil modelleri ve regülasyona tâbi kurumlar için uyumluluk sağlamaya yönelik veri analizi teknolojileri geliştirme projeleriyle ‘Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi’ ödülüyle kürsüye çıktı. Evren Büyük Kepkek Hipokid isimli aile & çocuk etkinlik platformuyla “Yılın Başarılı Kadın Eğitimcisi” seçilmeyi başardı. Yapay zeka tabanlı yatırım yönetimi analizleri yapan Magnus şirketinin kurucusu Esra Ulaşan da geçen yıl hayatını kaybeden VeriPark Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Aslı Derbent Özkan adına verilen ‘Geleceğin Işık Veren Kadın Lideri / Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.


0/(0)
25 Haziran 2024 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.