Meltem Öztürk, ING’nin Global İK Ekibindeki İlk Türk Yönetici Oldu

Oluşturma Tarihi : 04 Temmuz 2025 Cuma

Meltem Öztürk, ING Grubu’nun COO fonksiyonundan sorumlu uluslararası insan kaynakları direktörlüğüne atandı. Aynı zamanda ING’nin İnsan Kaynakları İcra Kurulu’na da katılan Öztürk, bu kurulda yer alan ilk Türk yönetici oldu.

Merkezi Hollanda’da bulunan ve dünya çapında faaliyet gösteren ING Grubu’nun üst düzey yönetiminde önemli bir görev değişikliği yaşandı. ING Hubs İnsan Kaynakları üst yöneticisi Meltem Öztürk, bankanın COO (Chief Operating Officer) fonksiyonundan sorumlu insan kaynakları direktörlüğüne getirildi. Bu yeni göreviyle birlikte ING’nin İnsan Kaynakları İcra Kurulu’na da katılan Öztürk, bu kurulda yer alan ilk Türk yönetici olarak önemli bir başarıya imza attı.

Öztürk, yeni pozisyonunda, mevcut sorumluluklarına ek olarak COO organizasyonunun insan kaynakları süreçlerinin yönetimini üstlenecek. Özellikle operasyonel süreçlerde insan sermayesinin etkin yönetimi ve dijital dönüşüm odaklı İK stratejilerinin geliştirilmesi konusunda öncülük yapacak olan Öztürk, kurumun insan kaynakları yaklaşımına bütünsel ve yenilikçi bir katkı sağlamayı hedefliyor.

2019 yılında ING Türkiye’ye İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Meltem Öztürk, 2023’te Amsterdam’daki merkez ofiste beş ülkede 13 binden fazla çalışanın insan kaynakları süreçlerini yönetiyordu. Şimdi ise dünya genelindeki ING'nin yaklaşık 25 bin kişilik bankacılık operasyonları ekibinin insan kaynakları politikalarını şekillendirecek.


0/(0)
04 Temmuz 2025 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler
kapatKurumsal Üyelik Formu

Üyelik kapsamında, Kurumsal Üyelerimize haber sitemizde, dijital yayınlarımızda, eğitimlerimizde ve ihtiyaç duydukları farkındalık projesi arayışlarında önemli avantajlar sunuyoruz. Bu avantajların yanı sıra sizleri de üyelerimiz olarak yanımızda görmek ve başarılarımıza ortak etmek istemenin yanı sıra ulusal ve uluslararası arenada tanıtımlarımıza ve fayda yaratacak olan çalışmalarımıza üyelerimizi de taşımayı planlıyoruz.