BOYNER; İŞ YAŞAMINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ BİR DEMOKRASİ MESELESİ!

Kategori : Alışveriş
Oluşturma Tarihi : 25 Kasım 2020 Çarşamba

“Toplumsal cinsiyet eşitliği tercih edilecek bir seçenek değil; bir hak!”

Toplumsal etki, çevresel etki, işyerinde demokrasi ve değer zinciri başlıkları altında, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetleri sürdüren Boyner Grup, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” kavramını, işyerinde demokrasi kültürünün bir parçası olarak prensip edinmiş Türkiye’nin önemli bir şirketler topluluğu konumunda.

“İş yaşamında cinsiyet eşitliği” konusunu bir ‘kadın-erkek eşitliği’ meselesi olarak değil ‘demokrasi’ meselesi olarak gören Boyner Grup, bu bakış açısını yaygınlaştırmak için insan kaynakları ile kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik departmanlarının liderliği ve çalışanların katılımıyla kadın istihdamı konusunda pek çok çalışmaya imza atıyor.

BOYNER; İŞ YAŞAMINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ BİR DEMOKRASİ MESELESİ!

Kadın gücüne inanan ve kadın istihdamına önem veren Boyner Grup özel sektörde faaliyet gösteren bir şirket olarak, Türkiye’de ve dünyada ilk defa, kendi tedarikçi ağında yer alan kadın girişimcilerin ihtiyaçlarını destekleyecek bir kapasite geliştirme programı kurdu: “İyi İşler”

Boyner Grup, 2015 yılında başlattığı ve “İyi İşler” adını verdiği KSS projesiyle tedarik zincirinde yer alan kadın girişimcilere yönelik bir eğitim ve gelişim programı tasarladı. Boyner Grup ve Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından ortaklaşa hazırlanan “İyi İşler”in eğitim ve gelişim programının içeriği, kadınların taleplerine uygun olarak kadın girişimcilerin sosyal becerileri, iş becerileri ve finansal becerilerini geliştirecek şekilde tasarlandı ve 12 hafta süren bir program ile hayata geçti.

BOYNER; İŞ YAŞAMINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ BİR DEMOKRASİ MESELESİ!

Boyner Grup, bünyesindeki özel markaların üretimini yapan 400’e yakın tedarikçinin içinde yer alan %15 civarındaki kadın girişimciyi, işlerinin başında tutmayı, işlerini büyütmelerini sağlamayı ve yeni kadınları da cesaretlendirmeyi hedefleyerek yola çıktı. Programın ilk döneminde bu tedarikçilerden 25 kadın girişimci, 12 hafta süren eğitimlere katıldı. Projede, mevcutta yer alan kadın tedarikçi sayısı korunurken, yeni kadın tedarikçilerin Boyner Grup tedarik zincirinde yer almalarını destekleme hedefi ile başlanan ikinci dönem çalışmaları Bank Of America Merrill Lynch tarafından finansal olarak desteklendi.

İyi İşler” 2016’da New York’ta gerçekleştirilen “Birleşmiş Milletler Kadınların Güçlenmesi Prensipleri Toplantısı’nda da örnek program olarak dünyaya anlatıldı. 2019 yılında ise Birleşmiş Milletler 63. Kadının Statüsü oturumunda örnek vaka olarak işlendi.

İyi İşler” programında bugüne kadar 72 işletme sahibi kadın girişimci, bireysel ve kurumsal kapasite geliştirme eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı. İyi İşler: Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı bir yandan kadın girişimcilerin güçlenerek işletmelerini büyütmelerini ve geniş kitlelerle buluşmalarını sağlarken, bir yandan da Türkiye’de kadın girişimci oranını artırmayı ve kadın girişimcilerin hem finansmana hem de pazara erişimlerinde destek sağlamayı amaçlıyor.

BOYNER; İŞ YAŞAMINDA CİNSİYET EŞİTLİĞİ BİR DEMOKRASİ MESELESİ!

İyi İşler Dükkan

Boyner Grup, ilk olarak 2015 yılında başlattığı “İyi İşler” programını 2019 yılında bir adım öteye taşıdı. Boyner Grup ve KAGİDER iş birliğiyle, perakendede kadın girişimcileri güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen projeye katılan girişimci kadınların ürünleri modanın e-ticaretteki adresi Morhipo.com’da açılan İyi İşler Dükkan’da satışa çıktı.

İyi İşler Dükkan’da tekstil, hazır giyim, ayakkabı, çanta, aksesuar, ev ve mutfak tekstili gibi alanlarda faaliyet gösteren ve “İyi İşler”e katılan 24 kadın işletmecinin binlerce ürünü Morhipo.com müşterilerinin beğenisine sunuldu. Boyner Grup, İyi İşler Dükkan’a katılacak yeni tasarımcılarla hem projenin daha fazla girişimciye katkı sağlamasını hem de Morhipo.com müşterilerine daha geniş bir seçkiyle erişmeyi hedefliyor.

Boyner Grup Hakkında:

Boyner Grup, bünyesinde bulunan 4 grup şirketi, 250’den fazla mağazası, e-ticaret siteleri, mobil uygulamaları ve 8.000’i aşkın çalışanıyla Türkiye’nin önde gelen mağaza ve moda perakendesi grubudur. Çok katlı mağazacılıktan özel markalara, e-ticaretten mobil uygulamalara uzanan farklı perakende formatlarında hizmet veren Boyner Grup Türkiye’ye kazandırdığı “ilk”lerle perakendeye yön veren şirketler arasında yer alıyor.

Yönetim Kurulu Kadın Üye Oranının %50 ve kadın çalışan oranının %46 olduğu çalışma ortamında, Boyner Grup, işe alım sürecinde verilen ilanların, mülakatlarda adaylara sorulan soruların, iş yaşamında kariyer planlamasının, çalışanların eğitim gelişim planlamalarının fırsat eşitliğini tesis edecek şekilde uygulanmasına özen gösteriyor. Boyner Grup, işe alımdan başlamak üzere, iş ilişkilerinden ücretlendirmeye, eğitimlere eşit katılım hakkından terfi, emeklilik ve tüm istihdam koşullarına kadar tüm süreçlerde fırsat eşitliği sağlıyor.

2009 yılından bu yana her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde toplumsal cinsiyet eşitliğini gündeme taşıyacak kampanya çalışmaları yapan şirket, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunu kendi yaklaşımıyla gündeme taşımayı ve iş dünyasından ve toplumun tüm kesimlerinden kadınların eşitlik ve özgürlük taleplerine destek vermeyi amaçlıyor.


0/(0)
25 Kasım 2020 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler