
Sıhhi tesisat ve vitrifiye sektöründe kadın istihdamına öncelik veren Geberit Türkiye, kadın çalışan oranını yüzde 36’ya, yönetim kadrosundaki kadın oranını ise yüzde 50’ye çıkararak eşitlik ve kapsayıcılık konusunda sektöründe örnek bir rol üstleniyor.
Sıklıkla erkek egemen olarak görülen sıhhi tesisat ve vitrifiye sektöründe İnsan Kaynakları politikalarını eşitlik, kapsayıcılık ve çalışan bağlılığı üzerine kuran Geberit Türkiye, yüzde 36’ya ulaşan kadın çalışan oranıyla dikkat çekiyor. Toplam çalışan sayısı içinde kadın çalışan oranı yüzde 36, yönetim kadrosundaki kadın oranı ise yüzde 50 olan Geberit Türkiye, eşit yönetim anlayışıyla sıhhi tesisat sektöründe kadınların da yer alabileceğini vurgulayarak, sektördeki dengeleri değiştirmeyi hedefliyor. Firma, işe alım, terfi ve ücretlendirme konusunda tüm çalışanlarına eşit şartlar sunarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda somut adımlar atıyor.
“Kadınların da sıhhi tesisat alanında söz sahibi olduğu bir markayız”

Geberit Türkiye Finans ve İnsan Kaynakları Müdürü Ceren Sinem Ertaş, genellikle erkek egemen bir sektör olarak algılanan sıhhi tesisat ve vitrifiye alanında kadınların da detaylara olan hakimiyeti ve süreç yönetimi konusundaki becerileri ile yüksek çalışma potansiyeline sahip olduğunu vurguladı. Ertaş, her yıl kadın istihdamı, kadın çalışan oranları ve kadın liderliği başlıklarında önemli mesafeler kat ettiklerini dile getirdi. İnsan Kaynakları politikalarının kapsamının Grup İnsan Kaynakları departmanı tarafından belirlendiğini ifade eden Ertaş, “Burada temel olarak kadın veya erkek şeklinde ayrıma gitmeden firmamıza yetenekleriyle değer katacak çalışanları seçiyoruz. Bizim için iş gücündeki farklı bir bakış açısı, Geberit’e değer katacak bir yetenek, inovasyonumuza uygun yaratıcı düşünce her şeyden önce geliyor. Bundan dolayı uyguladığımız eşitlikçi yönetim anlayışı sayesinde kadınların da sıhhi tesisat alanında söz sahibi olduğu bir markayız.” şeklinde konuştu.
Tüm çalışanların kariyer yolculuklarında eşit fırsatlar sunuluyor
Çalışanlarının her birinin bulunduğu pozisyona ve işine olan bağlılıklarını önemsediklerini çünkü sürdürülebilir kurum başarısının buradan geldiğine inandıklarını belirten Ertaş şunları söyledi:
“Bunun için belirli aralıklarla çalışan bağlılığı anketlerini düzenleyerek mevcut duruma dair değerlendirmelerde bulunuyor, geçmiş sonuçlarla kıyaslamasını yapıyoruz. Buradan elde ettiğimiz sonuçlar sayesinde de departman olarak çalışanlara karşı yürüteceğimiz stratejileri geliştiriyoruz. Bunun yanında geleceği şekillendirecek yetenekli adaylara yönelik eğitim programlarımız bulunuyor. Bu sayede cinsiyet ayrımı gözetmeksizin tüm çalışanlarımızın kariyer yolculuğunda, onları bir sonraki adıma hazırlayarak becerilerinin gelişmesi için eşit fırsat tanıyoruz. Geberit Türkiye’nin İK politikasındaki eşitlik ve kapsayıcılık yaklaşımı, pratikte önemli sayıda kadın yöneticinin bulunmasıyla birleşerek, cam tavanların oluşumunun önüne geçen en önemli unsurlardan birini oluşturuyor.”
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.