Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından her yıl düzenlenen “Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri” bu yıl beşinci kez gerçekleştiriliyor ve bu kez uluslararası bir boyuta taşınıyor. 5 Mart 2025 tarihinde gerçekleşecek ödül töreninde, Türkiye'den 20 proje ve 5 farklı ülkeden 15 proje olmak üzere toplamda 35 proje ödül almaya hak kazanacak.
Başvurular Erken Başlıyor, Avantajlar Sunuyor
Uluslararası düzeyde ilk kez düzenlenecek olan bu özel program, yoğun ilgi nedeniyle başvuru sürecini 45 gün öne çekerek erkenden başlatılıyor. Türkiye’den katılan markalar, bu erken kayıt döneminde önemli avantajlardan yararlanabilecekler. Kadın dostu projeleri ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmayı hedefleyen markalar, bu prestijli ödüle başvurularını 1 Ağustos – 15 Eylül 2024 tarihleri arasında erken kayıt avantajlarından yararlanarak yapabilirler. Başvurular için son tarih 30 Kasım 2024 olarak belirtildi.
Kimler Başvuruda Bulunabilir?
Kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında gerçekleştirilen projeler, kadın çalışanların gelişimini destekleyen programlar ve uygulamalar, toplumsal cinsiyet eşitliğini vurgulayan, kadın dostu marka imajını güçlendiren kampanyalar, iş dünyasında kadınların daha fazla yer almasını sağlayan politikalar ve uygulamalar, eğitimde fırsat eşitliği sunan, dezavantajlı alanlarda ve konumlardaki kız çocuklarının ve kadınların eğitimine erişimini artırmaya yönelik projeler ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve şiddet mağdurlarına destek sağlayan programlar bu yıl yine programın öne çıkan başlıkları olacak.
Proje Kategori Başlıkları
*Toplumsal Cinsiyet Eşitliği
*Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği
*Kadın Girişimi ve Kadın Gücünün Desteklenmesi
*Eğitimde Fırsat Eşitliği
*Spor, Sanat, Bilim… gibi Çeşitli Alanlarda Kadınların ve Kız Çocuklarının Desteklenmesi,
*Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve İyileştirme,
*Eşit Haklar ve Eşit Yönlü İletişim İçin Toplumsal Bilinç Oluşturma…
*Diğer Projeler, Eğitim ve Sosyal Fayda İçerikli Programlar
Kadın Dostu Markalar İçin Küresel Bir Platform
Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri, kadın dostu politikaları ve projeleri ile ön plana çıkan markaları ödüllendirmeyi amaçlıyor. Bu yıl uluslararası bir boyuta ulaşan program, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda duyarlı markaların öne çıkmasına olanak tanıyor. 2025’te ödüllendirilecek projeler, diğer markalara da ilham verecek nitelikte olacak.
Platformun kurucusu Nazlı Demirel programa dair yaptığı açıklamada "Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri'ni bu yıl uluslararası düzeye taşımanın gururunu yaşıyoruz. Bu platformla, sadece Türkiye'de değil, küresel çapta toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyen markaların sesini duyurmayı hedefliyoruz. Tüm katılımcılarımızın ilham verici projeleriyle fark yaratacaklarına inanıyoruz ve bu önemli adımı hep birlikte atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
Ödül Töreni İçin Geri Sayım Başladı
5 Mart 2025 tarihinde 5. kez İŞ SANAT’ ta düzenlenecek olan ödül töreni hem yerel hem de uluslararası düzeyde geniş katılımı hedefliyor. Bu önemli gecede, dünyanın dört bir yanından gelen markaların kadın dostu projeleri ödüllendirilirken, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yapılan çalışmaların yaygınlaşması hedefleniyor.
Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri’ne başvurular başladı. Sektörün önde gelen markalarının bir araya geleceği bu prestijli programda yer almak isteyen markalar için başvuru süreci ve avantajlar hakkında daha fazla bilgiye platformun resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilir.
Her Başvuru “Eğitimde Fırsat Eşitliğine” Birer Işık Yakıyor
Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri’ne yaptığınız başvurular, sadece prestijli bir ödülün kapısını aralamakla kalmıyor, aynı zamanda toplumsal bir değere dönüşüyor. Bu yıl, başvuru ücretlerinden elde edilen gelirle Darüşşafaka Cemiyeti'ne bağışta bulunarak eğitimde fırsat eşitliğini destekliyoruz. Hep birlikte, daha eşit ve adil bir geleceğe katkı sağlıyoruz.
Kadın Dostu Markalar Platformu Toplumsal cinsiyet eşitliği için birlikte güçlü adımlar atıyoruz.
Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.