JOHNSON & JOHNSON’DAN “İŞİMİZ SAĞLIK GÜCÜMÜZ KADIN” PANELİ

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 16 Mayıs 2022 Pazartesi

Dünyaca bilinen sağlık şirketlerinden Johnson & Johnson’ın desteği ve Türkiye Klinikleri iş birliğinde “İşimiz Sağlık Gücümüz Kadın” paneli gerçekleştirildi. Sağlık sektörünün başarılı kadınlarının katıldığı panelde, sektörde cinsiyet eşitliğinin dünü ve bugününün masaya yatırılmasının yanı sıra daha “eşit” bir gelecek için neler yapılması gerektiğine dair konular konuşuldu.

Toplum sağlığını destekleyen ürünler ve hizmetler üreten Johnson & Johnson’ın Janssen Türkiye İlaç Grubu, Tüketici Grubu, Göz Sağlığı Grubu ve Tıbbi Cihaz Grubu MedTech’ten oluşan şirketlerinin koşulsuz desteğiyle ve Türkiye Klinikleri ev sahipliğinde,“İşimiz Sağlık Gücümüz Kadın” paneli gerçekleştirildi. Türkiye Klinikleri TV üzerinden sunucu Oylum Talu’nun moderatörlüğünde çevrimiçi olarak yayınlanan ve sağlık sektörü alanındaki başarılı kadınları ön plana çıkararak pozitif bir motivasyon yaratmayı amaçlayan panelde, sektördeki cinsiyet eşitliğinin önemine vurgu yapıldı.

“İyi Hekimim” paylaşımları

Aralarında sağlık sektörü çalışanları ve tıp eğitimi alan üniversite öğrencilerinin bulunduğu üç binden fazla kişinin çevrimiçi olarak izlediği panelde, Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ’un yanı sıra alanında uzman hekimler Doç. Dr. Başak Bostancı, Dr. Dt. Deniz Çelakıl, Prof. Dr. Feza Yarbuğ Karakayalı ve Prof. Dr. Zeynep Pınar Önen de konuşmacı olarak yer aldı. Kendi kariyerlerinde ve hayatlarında onlara ilham veren başarı hikayelerini, “iyi ki hekimim” dedikleri anları paylaşan panelistler, sağlıkta sürdürülebilir kadın istihdamının yaratacağı etkinin ve kadınların çalışma hayatında aktif rol almalarının toplumsal fayda açısından öneminin altını çizdi.

JOHNSON & JOHNSON’DAN “İŞİMİZ SAĞLIK GÜCÜMÜZ KADIN” PANELİ

Farklı bakış açılarının ve vizyonların sunduğu zenginliğin önemine değinen Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ, bunun Johnson & Johnson’ın köklerinden gelen bir olgu olduğunun altını çizdi. Kadın liderliğinin desteklenmesinin ve kadınlara gelişim alanı yaratılmasının uzun yıllardır en önemli öncelikleri arasında olduğunu belirten Russ, bu kapsayıcı ve dahil edici anlayışı, Janssen ve Johnson & Johnson’daki bütün ekiplerinde liderlik prensiplerinde, insan kaynaklarından başlayarak hayata geçirdikleri tüm uygulamalarda yaşattıklarını ifade etti.

Farklı sektör ve alanlarda cinsiyet eşitliğinin sağlanması için ortak tavır almanın ve ezberleri birlikte bozmanın önemine de değinen Russ, tarihte bir noktada bir yanlışlık olduğunu ve bu yanlışlığın da nesilden nesle aktarılarak biriktiğini ve bir şekilde ezber haline geldiğini düşündüğünü dile getirdi. Geçmişte yapılan hataları değiştirmenin mümkün olamayacağını ancak bugünü değiştirmenin kişinin elinde olduğu düşüncesini savunan Russ, “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlandığı, cinsiyet rollerinin önümüzde birer engel olmadığı bir geleceği hep birlikte yaratacağız” şeklinde konuştu.


5,0/(1)
16 Mayıs 2022 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler