ROMATEM, KADIN İSTİHDAMINA DESTEK ÖDÜLÜ ALDI

Kategori : Haberler
Oluşturma Tarihi : 01 Nisan 2022 Cuma

alt kademeden üst kademeye kadar kadın çalışanların ağırlıklı olduğu fizik tedavi merkezi Romatem Sağlık Grubu, kadın istihdamına verdiği önemden dolayı teşekkür ödülü aldı.

ROMATEM, KADIN İSTİHDAMINA DESTEK ÖDÜLÜ ALDI

Romatem yönetimi, hem kurumun hem de kadınların kazanması prensibiyle insan kaynakları politikasında kadınları ön plana alarak istihdamda fırsat eşitliği yarattı. Romatem Sağlık Grubu hastanelerinin her departmanında doktor, sağlık çalışanı ve idari personel olarak kadın çalışanların aktif rol aldıklarını belirten Romatem Sağlık Grubu Başkan Yardımcısı Sinem Çamur, kadın istihdamına katkıları ve desteklerinden dolayı  İş-Kur tarafından kendilerine teşekkür plaketleri verildiğini ifade etti. Tüm hastanelerin çalışan ortalamasının yüzde 70’ini kadın istihdamının oluşturduğunun altını çizen Çamur, kurumun kadınlara emanet edilmesinin en önemli göstergesinin Romatem Sağlık Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığını 2 kadın yöneticinin üstlenmesi ve Tıbbi Direktörün kadın olması olduğunu da dile getirdi. İdari bölümlerdeki yönetici ve sorumluların yüzde 85’inin de kadın çalışanlardan oluştuğunu vurgulayan Çamur, kalite ve hasta memnuniyeti odaklı çalışmaları, çok iyi bir dinleyici ve çözüm odaklı olmaları, zaman yönetimini iyi kullanmaları, empati yeteneği yüksek, sağduyulu ve beşeri ilişkilerde etkili olmalarının hem kuruma hem de hasta memnuniyetine belirgin katma değer sağladığını ifade etti.

Kadın yöneticilerin belirgin özelliklerinin inovatif olmaları, analitik düşünüp verilere dayalı hareket etmeleri, temkinli olmaları olduğunu belirten Çamur, kadın yöneticilerin bilinenin aksine duygusal değil son derece güçlü, kararlı ve sonuç odaklı davrandıklarını, etkili ve doğru iletişim yöntemleri ile başarılı projeler ve sosyal sorumluluk çalışmaları yürüttüklerini sözlerine ekledi. Kadınların aidiyet duygusu yüksek olduğu için iş yerlerine bağlılıklarının yüksek olduğunu dile getiren Çamur, bu nedenle departmanlardaki personel devir hızının çok düşük olduğunu ve Romatem’in kuruluş aşamasından bu yana birlikte yol aldıkları birçok kadın çalışanların halen devam ettiklerini vurguladı.


Romatem Sağlık Grubu olarak kadın istihdamına katkılarının her zaman devam edeceğini aktaran Sinem Çamur, kadınların hizmet sektöründeki varlığının çok önemli olduğunu söyledi. Çamur, “Türkiye’de artık kadınlar iş hayatında daha çok aktif rol üstlenip, karar verici konuma geliyor ve şirketlerin yönetim katında görev alan kadın yönetici oranı her geçen gün artıyor. Ancak toplumsal ön yargılarımız maalesef devam etmektedir. Hayatın her dalında, üretimde, sanatta, sporda kadının daha aktif rol almasını temenni ediyorum” diye konuştu.


5,0/(1)
01 Nisan 2022 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler