DOĞUŞ GRUBU, İYİ BİR GELECEK İÇİN FARKINDALIK PROJELERİ İLE EŞİTLİĞİN ALTINI ÇİZİYOR

Kategori : Holding
Oluşturma Tarihi : 01 Şubat 2021 Pazartesi

Doğuş Grubu, Türkiye’de kadınların ekonomiye katılım sürecinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadınların iş ve sosyal hayatta konumunun iyileştirilmesi amacıyla pek çok projeye imza atıyor.

Doğuş Grubu, otomobil ve inşaat gibi erkek ağırlıklı sektörlerde faaliyet göstermesine rağmen son araştırmalara göre kadın dostu şirketler kategorisinde kadın yönetici sayısında 2’inci, kadın çalışan sayısında 3’üncü sırada yer alıyor. Doğuş Grubu’nda kadın çalışan oranı yüzde 45, üst yönetimde kadın oranı ise yüzde 37 ile yüzde 33 olan Türkiye ortalamasının üzerinde.

Anne, eş ve yönetici şapkalarını bir arada taşıyan kadın çalışanlarının kariyer gelişimlerini desteklemeyi ve kadın üst düzey yönetici sayısını artırmayı hedefleyen grup aynı zamanda, cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalar doğrultusunda hayata geçirilen BM Kadının Güçlendirilmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles) imzacılarından da biri. Bu kapsamda, aile içi şiddetin iş hayatını da etkilediği farkındalığıyla ‘Doğuş Holding Aile İçi Şiddet İş Yeri İlkeleri Politikası’nı hayat geçirildi.

DOĞUŞ GRUBU, İYİ BİR GELECEK İÇİN FARKINDALIK PROJELERİ İLE EŞİTLİĞİN ALTINI ÇİZİYORDoğuş Otomotiv’den “İş’te Eşitlik Programı”

Grubun, sektöründe Türkiye’nin en ge­niş marka ve hizmet ağına sahip olan markası Doğuş Otomotiv de işte cinsiyet eşitliğinin sağlanması için önemli çalışmalar yürütüyor.

Doğuş Otomotiv, 2010 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin Türkiye’de sektöründe ilk imzacılardan birisi olarak aynı yıl yine Türkiye’de ilk defa İnsan Hakları Politikası’nı açıklayan şirketler arasında yer aldı. 2017 yılının son günlerinde yapılan yeni öncelik çalışmasıyla birlikte 2010 yılından beri stratejik olarak öne çıkarılan ve Doğuş Otomotiv’in yatırım yaptığı alanlar arasında yer alan İş’te Eşitlik Platformu doğrultusunda hayata geçirilen sistematik programlar önemini korumaya devam ediyor.

Doğuş Otomotiv, kadınların işgücüne katılımını artırmayı temel hedeflerinden biri olarak görüyor. “İş’te Eşitlik” programı ile hem kadın çalışan sayısını artırmayı hem de onların karar mekanizmalarında daha etkin hale gelmesini amaçlıyor.

İş’te Eşitlik Programı kapsamında kadın çalışanlara yönelik faaliyetlere 2019 ve 2020 yıllarında da devam edildi. Doğuş Otomotiv, Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından 2019 yılında “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu” ödülüne layık görülen önemli markalardan biri olma özelliğini taşıyor.

Doğuş Otomotiv, 2009 yılında Türkiye’de sektörünün ilk Kurumsal Sorumluluk Raporunu yayım­lamış ve 2010 yılında Birleşmiş Milletler Global Compact’i imzalamıştır. Şirket, toplumdaki trafik konusundaki genel sorumluluk, bilinç ve algıyı pozitif yönde artırmak amacıyla 2004 yılında “Trafik Hayattır!” sloganıyla başlattığı sosyal sorumluluk faaliyetlerini 16 yıldır kesintisiz sürdürmektedir.

Meslek Lisesi Kız Öğrencilerine Özel Program

Doğuş Oto’larda kadın istihdamını arttırmak amacıyla bazı özel çalışmalar yürütülüyor. Yapılan çalışmalar kapsamında, meslek liseleri ziyaret ediliyor. Bu ziyaretlerde kız öğrencilere çalışma ortamını anlatan sunumlar yapılıyor ve Doğuş Oto atölyelerine kadın çalışan istihdamına kız öğrencilerle devam ediliyor.DOĞUŞ GRUBU, İYİ BİR GELECEK İÇİN FARKINDALIK PROJELERİ İLE EŞİTLİĞİN ALTINI ÇİZİYOR

“TEV İşbirliği ile Genç Kadınlar Gelişim Projesi” kapsamında da TEV bursiyeri kız öğrencilere yönelik bir mentorluk programı tasarlanmıştır.

2016 yılında, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)’nin Panama’da düzenlediği “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İçin İş Dünyası: Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini Geliştirmek” adlı küresel forumda da Türkiye’yi temsil eden Doğuş Otomotiv cinsiyet eşitliği konusunda toplumsal farkındalığı en üst düzeyde tutmaya özen gösteriyor.

DOĞUŞ GRUBU, İYİ BİR GELECEK İÇİN FARKINDALIK PROJELERİ İLE EŞİTLİĞİN ALTINI ÇİZİYOR“DOKU” İle Doğuş’tan Kadınlar İçin İyi Bir Gelecek Projesi

Doğuş Grubu, kadınların toplumda ve ekonomide daha aktif rol alması için 2016 yılında DOKU Projesini hayata geçirdi. Kadınların kendi el emeklerini ekonomik güce dönüştürmesine destek olan projede kadınlar,emeklerini kitlelerle buluşturmanın yanı sıra, üretim-tüketim dengesini daha bilinçli bir şekilde sağlamak, ekonomiden kültür-sanata kadar her alanda bilgili ve yenilikçi bir toplum olmak amacıyla tasarlanan “Uygulamalı Eğitim Atölyeleri”ne de katılıyorlar.

DOĞUŞ GRUBU HAKKINDA:

Finansal hizmetler, otomotiv, inşaat, medya, teknoloji, turizm ve servis, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Doğuş Grubu ayrıca, mevcut hizmet verdiği sektörlerin yanı sıra teknoloji, spor ve eğlence alanındaki yeni yatırımlarıyla da büyümesini sürdürmektedir. Grup 300’ün üzerindeki şirketi ve 18 bini aşkın çalışanıyla müşterilerine üstün teknoloji, yüksek marka kalitesi ve dinamik bir insan kaynağı ile hizmet vermektedir.

Doğuş Otomotiv, Türkiye’nin oto­motiv ithalatçısı ve en büyük otomotiv distribütörlerinden biridir. Binek araç, hafif ticari araç, ağır vasıta, endüstriyel ve deniz motorları, soğutma sistemleri alanlarında, her biri kendi sektöründe önemli konumda olan 11 uluslararası marka ve bağlı 12 ürün grubunun temsilcisi olan Doğuş Otomotiv, bireysel ve kurumsal müşterileri­ne Volkswagen Binek Araç, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche, Volkswagen Ticari Araç, Scania markalarından ve bu markaların 80’in üzerinde modelden oluşan geniş bir ürün portföyü sunmak­tadır. Şirket ayrıca, endüstriyel ve deniz motorları pazarında Scania Engines markasıyla ve soğutma sistemleri pazarında Thermo King markasıyla rekabet etmektedir. Tüm ülkeye yayılmış olan 570’e yakın müşteri buluşma noktası bulunmaktadır.


0/(0)
01 Şubat 2021 Pazartesi
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler