ING TÜRKİYE “OLİMPİK KIZLAR PROJESİ”İLE “KALIPLAR BİZE DAR, BASTIRINKIZLAR” DİYOR

Kategori : Finans
Oluşturma Tarihi : 24 Şubat 2021 Çarşamba

Cinsiyet bağımsız fırsat eşitliğini kültürünün bir parçası olarak gören ING, kadın rol modellerin desteklenmesi ile toplumsal cinsiyet eşitliğinin güçleneceğine ve Türkiye’nin gerçek potansiyelinin ortaya çıkacağını savunuyor. Bu kapsamda toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirme yolundaki çalışmalarını da genişleterek, Tokyo 2020 Olimpiyatları’na hazırlanan kadın sporcuları destekliyor. Türk sporunun en köklü paydaşlarından Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) iş birliği ile hayata geçirilen ING, Olimpik Kızlar Projesi ile kadının her platformda izleyici değil, sahadaki oyuncu olması gerektiğine vurgu yapıyor.

ING Olimpik Kızlar Projesi ile geçen sene boyunca Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda Türkiye adına yarışmak için hazırlanan 8 kadın sporcu desteklenerek cinsiyet eşitliği konusunda bilincin artırılması, kadın sporcuların ilham verici hikayeleriyle onları izleyen genç kızlara cesaret verilmesi amaçlandı. Olimpiyatlar ertelendiği için ING,  bu sene de desteğini devam ettirme kararı aldı. Destek verdiği sporcu sayısını 10’a çıkaran ING, bu mücadelede tüm gücüyle kadın sporcuların yanlarında yer almaya devam ediyor.

ING TÜRKİYE “OLİMPİK KIZLAR PROJESİ”İLE “KALIPLAR BİZE DAR, BASTIRINKIZLAR” DİYORToplumsal cinsiyet eşitliğine pozitif katkı yapma hedefiyle yürütülen Olimpik Kızlar Projesi kapsamında, kadın sporcuların hikayelerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla etkin bir iletişim çalışması yürütüldü. Olimpik Kızlar proje videosuna ek olarak, özel günlerde de kadın sporcuların mesajları genç kızlara ulaştırıldı.  Milli okçu Yasemin Anagöz, milli cirit atıcı Eda Tuğsuz ve milli tekvandocu İrem Yaman ile “Kalıplar Bize Dar #BastırınKızlar” mesajı veren 8 Mart Kadınlar Günü kampanyası yapıldı. “Yasemin’in nişan görüntüsü”, “Eda dışarılarda cirit atıyor”, “İrem’in altın günü” ibareleriyle başlayan filmler, sporcuların başarılı görüntüleriyle devam etti; bu şekilde ters köşe yapılması ve kadınlarla ilgili kalıp yargıların yıkılması amaçlandı. Aynı zamanda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda da #BastırınKızlar kampanyası devam etti.  ING desteğiyle ilham ve gurur verici mücadelelerine devam eden Olimpik Kızlar, Atatürk’ün Türk kadın sporcuların önünü açan devrimlerinin simgesi olarak iletişime taşındı ve kadın sporcular “Bizi spora o başlattı, biz de onu hiç bırakmadık” mesajını verdi.  ING Türkiye, bu alanda farkındalığı artırmak amacıyla “Spor ve Toplumsal Cinsiyet Araştırması”nı yayımladı. Bu araştırma, pek çok kadının spor alanında cesaret duymadığını da gözler önüne serdi.

ING TÜRKİYE “OLİMPİK KIZLAR PROJESİ”İLE “KALIPLAR BİZE DAR, BASTIRINKIZLAR” DİYORING Türkiye’nin kadın sporcuların ilham verici hikayelerini duyurmak için yürüttüğü iletişim çalışmaları ise ulusal ve uluslararası ödüllerle takdir edildi.  2019 yılında Olimpik Kızlar projesi, finans sektöründeki projelerin değerlendirildiği Sardis Ödül töreninde “Pozitif Sosyal Etki‐Sponsorluk”  kategorisinde altın ödül aldı. Ayrıca 2020 yılında kadın sporcuların  “Kalıplar Bize Dar #BastırınKızlar” mesajı verdiği Kadınlar Günü iletişim çalışması da yaratıcılık ve etkiyi ölçen Felis Ödülleri’nde 1 Felis Ödülü ve 2 Başarı Ödülü’ne, Sardis Ödülleri’nde ise En İyi Sosyal Medya Kampanyası kategorisinde Gümüş Sardis’e layık görüldü.

Toplumda kadının güçlendirilmesi adına farkındalık projelerine imza atan ING, eğitimde fırsat eşitliğini desteklemek amacıyla mühendislik fakültesinde okuyan yetenekli ve başarılı kız öğrencilere burs olanağı sağlıyor. Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğiyle oluşturduğu ING Eşit Gelecek Fonu adlı burs fonu kapsamında mühendislik eğitimi alan 10 kız öğrenciye destek veriyor. Aynı zamanda İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Kızlara Burs Programı, Koç Üniversitesi Anadolu Bursiyerleri Programı, Özyeğin Üniversitesi Eğitimde Fırsat Eşitliği Programı kapsamında da kız öğrencilere burs sağlıyor.

ING TÜRKİYE “OLİMPİK KIZLAR PROJESİ”İLE “KALIPLAR BİZE DAR, BASTIRINKIZLAR” DİYORİçinde bulunduğu topluma karşı sorumluluklarını yerine getiren bir kurum olma bilinciyle ING,  gelecekteki tasarruf resminin en önemli oyuncuları olan çocuklar ve gençlere odaklanıyor. 2013 yılında hayata geçirilen ve halen uygulamaya devam edilen “Turuncu Damla” sosyal sorumluluk programıyla çocuklarda erken yaşta tasarruf bilinci oluşturmayı ve finansal beceriler kazanmaları için destek olmayı amaçlıyor. Türkiye’de ilkokul öğrencilerine yönelik tasarruf odaklı ilk finansal okuryazarlık eğitim programı olan Turuncu Damla, Finansal Okuryazarlık Derneği (FODER) ortaklığı ile yürütülüyor. Turuncu Damla ile bugüne kadar 8 ilde 335 okulda, 1.242 öğretmene ve 39.740 öğrenciye ulaşıldı. Program kapsamında çocuklar üzerinde yaratılan etki de bilimsel olarak ölçümleniyor.  Ölçüm sonuçları, kız çocuklarında özgüven oranının arttığını ve rekabete eğilimde cinsiyet farklılığının ortadan kalktığını gösteriyor.

ING Türkiye de, ING Grubu’nun yaklaşımı çerçevesinde faaliyetlerini sürdürüyor. ING Türkiye, Türkiye’de BM Sorumlu Bankacılık İlkeleri’nin uygulanmasını taahhüt eden 7 bankadan birisi. Aynı zamanda finans sektöründeki mevcut uygulamaları daha ileri bir noktaya taşımak ve tüm aktörleri sürdürülebilir bir gelecek için harekete geçirmek amacıyla Global Compact Türkiye “Sürdürülebilir Finansman Bildirgesi”ne imza atan 8 banka arasında yer alıyor.  ING Türkiye, ING Grubu politikalarına paralel faaliyet göstererek, proje finansmanında sosyal sorumluluk ve çevre risklerini gözetiyor ve Ekvator Prensipleri’ne uygun hareket ediyor.

ING, Çevrenin korunmasına katkı sağlamak amacıyla, TEMA ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde ING, Denizli Sundurlu’da, kağıt tüketimini azaltan çalışanlarının ve e-ekstre’ye geçen müşterilerinin yaptığı tasarruflarla Turuncu Orman’ı oluşturdu. Aynı zamanda Hatay’da meydana gelen yangınlarda zarar gören ormanların yeniden yeşertilmesi için Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Geleceğe Nefes Ol kampanyasına çalışanlarıyla birlikte katılarak fidan bağışında bulundu.

ING ‘de Kadın çalışan oranı %57, yönetimde kadın oranı %40’larda. Grup yönetimde kadın sayısını da yakın zamanda %50 seviyelerine taşımaya oldukça kararlı.

ING HAKKINDA

40’tan fazla ülkede 57 bine yakın çalışanıyla 39 milyon müşteriye hizmet veren ING, Amsterdam, Brüksel ve New York’ta hisseleri işlem gören global bir kurum. ING Türkiye, global stratejisi kapsamında “İleriyi Düşün” (Think Forward) yaklaşımıyla, çalışanların ve müşterilerinin iş ve özel yaşamlarında her zaman bir adım önde olmalarını mümkün kılmayı hedefliyor. Dijital bankacılığı temel yolu olarak gören ING Türkiye, hem bireysel bankacılık hem de kurumsal bankacılık tarafında çeşitli ürün ve hizmetlerle müşterilerine kolay, akıllı ve kişisel çözümler sunuyor. Kendisini bankacılık lisansına sahip bir teknoloji şirketi olarak tanımlayan ING için bankacılık, her zaman, her yerden kolay, zahmetsiz ve hızlı finansal çözümler sağlayan bir yol arkadaşı olmak. ING, şirketi sektörde ayırt eden unsurun müşteri deneyimi olduğuna inanıyor ve bu alanı sürekli iyileştirmek için adımlar atıyor. ING Türkiye global stratejiyi destekleyen çalışmaları hayata geçiriyor. ING’nin Türkiye’de de stratejisinin omurgasını dijital bankacılık oluşturuyor. Yeni vizyonu ile kategoriler üstü bir hedefe doğru yol alarak, Türkiye’nin en iyi dijital kurumu olmayı hedefliyor. Türkiye’de gerçekleştirilen bağımsız bir araştırmada bankacılık kategorisinde “En İyi Müşteri Deneyimi” sunan kurum seçilen ING, sorumlu bankacılık anlayışıyla, toplumsal yatırımların en az ekonomik yatırımlar kadar önemli olduğuna inanıyor. İçinde bulunduğu topluma karşı sorumluluklarını yerine getirebilmek için, birçok toplumsal yatırıma da imza atıyor ve özellikle dijitalleşme, finansal sağlık, cinsiyet eşitliği ve spor alanlarında toplumsal yatırımlar gerçekleştiriyor.


0/(0)
24 Şubat 2021 Çarşamba
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler