TEKNOSA ŞİDDET GÖREN KADINLARA TEKNOLOJİ DESTEĞİ VERİYOR

Kategori : Teknoloji
Oluşturma Tarihi : 31 Mayıs 2022 Salı

Toplumsal konulara olan duyarlılığı ile ön plana çıkan Sabancı Holding’in iştiraklerinden Teknosa, Sabancı Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu iş birliğiyle topluma örnek teşkil edecek bir dayanışma hareketi başlattı. Proje kapsamında, şiddet gören ve sesini duyurabileceği teknolojiye erişimi engellenen veya kısıtlı olan kadınlar ihtiyaç duydukları akıllı telefonla buluşturulacak.

“Kadın için Teknoloji, Hepimiz için Dayanışma”

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, Sabancı Vakfı ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) iş birliğiyle şiddet gören ve teknolojiye erişimi kısıtlı kadınlar için yepyeni bir toplumsal dayanışma hareketi başlatıyor. “Kadın için Teknoloji, Hepimiz için Dayanışma” mottosuyla yola çıkılan proje kapsamında, bağışçılar, kullanmadıkları akıllı telefonlarını Teknosa mağazalarından ya da Teknosa Çağrı Merkezi’ni (0 850 222 55 99) arayarak evlerinden teslim edebilecek. Teknosa’nın iş ortakları tarafından bakımları yapılarak çalışır hale getirilecek akıllı telefonlar, Sabancı Vakfı desteği ve TKDF aracılığıyla şiddet mağduru kadınlara ulaştırılacak.

Bulent Gurcan_Teknosa Genel Muduru
Teknosa’nın Genel Müdürü Bülent Gürcan

Proje sahibi Teknosa’nın Genel Müdürü Bülent Gürcan, kadınların ihtiyaç duydukları teknolojiye erişmesinin çok önemli olduğunu vurguladığı konuşmasında, dijitalleşmenin toplumsal cinsiyet eşitliği için önemli bir dönüm noktası olduğunu 14 yıl önce öngörerek“Kadın için Teknoloji” projesini hayata geçirdiklerini de hatırlattı. Bugüne kadar Türkiye çapında 20 binden fazla kadının dijital okur-yazar olmasını sağladıklarını ve şimdi de Sabancı Vakfı ve TKDF ile birlikte başlattıkları akıllı telefon bağış kampanyası ile toplumda şiddet gören kadınların seslerini duyurmalarına katkı sağlamak istediklerini dile getirdi. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için hem şirketlere hem de bireylere çok büyük görevler düştüğünün altını çizen Gürcan, başlattıkları dayanışma hareketi için hem halktan hem de duyarlı müşterilerinden kampanyaya destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

Nevgul Bilsel Safkan_Sabanci Vakfi Genel Muduru 382x600
Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan,

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, başlatılan kampanyayla alakalı yaptığı konuşmasında, kadınların teknoloji ile seslerini duyurmalarına destek vermenin önemine dikkat çekti. Sabancı Vakfı olarak 47 yıldır kadınların ve kız çocuklarının eğitime, istihdama ve toplumsal yaşama katılımı gibi her alanda haklarına erişebilmeleri için çalıştıklarını vurguladı. Pandeminin, kadınlar ve kız çocukları üzerindeki olumsuz etkilerini ilk günden bu yana yakından takip ettiklerini, özellikle bu dönemde belirginleşen aile içi şiddet oranlarındaki artışı kaygıyla gözlemlediklerini de belirtti. Safkan, bu alanlardaki ihtiyaçları ve çözüm önerilerini konuşabilmek üzere Haziran ayında Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’nın da katılımıyla kadın hakları alanında çalışan sivil toplum örgütleriyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu toplantının ardından aldıkları önemli aksiyonlardan birinin de Teknosa ve TKDF’yi bir araya getirmek ve bu kampanyayı tasarlamak olduğunu aktardı. Safkan, “Uzun yıllar içinde kazanılmış hakların risk altında olduğu bu dönemde, sivil toplum ve özel sektör arasında köprüler kurmayı ve tüm bireylerin haklardan eşit yararlandığı bir toplum için çalışmayı sürdürüyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Canan Gullu_TKDF Baskani 400x267
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü

Projenin ortaklarından Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise şöyle konuştu: “Kadınlara erkek şiddeti insan hakkı ihlalidir. Bu konuda yasal mevzuatların uygulanması adına kamu, belediyeler, STK ve özel sektör elele mücadele etmeliyiz. Çünkü biliyoruz ki mücadele kazandırır. Bugün bu mücadeleye katkı sunacak önemli bir projenin ilk adımlarını heyecanla atıyoruz. Proje kapsamında bağışlanan ve Teknosa tarafından bakımları yapılacak telefonları, TKDF olarak Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu’nu yükleyerek, sığınma evinde ikamet eden veya ev içi ya da cinsiyet temelli şiddet mağduru kadınlara ulaştıracağız.”

Projenin Yol Haritası

Bağışçılar tarafından Teknosa mağazalarına getirilecek veya Teknosa Çağrı Merkezi (0850 222 55 99) aranarak adresten alınması sağlanacak ikinci el akıllı telefonlar, bağış taahhüdüyle alınacak ve bakımları yapıldıktan sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere TKDF’ye teslim edilecek. Federasyon, bedelsiz telefon talebi için halihazırda bir sığınma evinde ikamet eden veya ev içi ya da cinsiyet temelli şiddet mağduru kadınların başvurularını değerlendirerek, bakımı yapılan kullanıma hazır telefonların ihtiyaç sahibi kadınlara ulaşmasını sağlayacak. Sabancı Vakfı ise bağışlanan telefonların ilgili kişilere dağıtımında TKDF’ye destek verecek. Aynı zamanda toplanan telefonlara “TKDF Aile içi Şiddet Acil Yardım Hattı Aplikasyonu” yüklenecek ve bu sayede kadınlar şiddet anında veya şiddet riski altındayken tek tuş ile yardım isteyebilecekler.


0/(0)
31 Mayıs 2022 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler