TEKNOSA’DAN DİJİTAL DÖNEMİN ÖNCÜ YAKLAŞIMI: “KADIN İÇİN TEKNOLOJİ”

Kategori : Teknoloji
Oluşturma Tarihi : 11 Aralık 2020 Cuma

Teknosa, 2007 yılında başlattığı, teknolojinin erkek işi olduğu algısını yıkmak ve kadınları dijital okur-yazar yapmak amacıyla geliştirdiği ve toplumsal cinsiyet eşitliği için bir dönüm noktası olduğuna inandığı “Kadın için Teknoloji” projesine devam ederek, kadınların teknolojiyle bağlarını sağlamlaştırıyor.

Kurumsal sosyal sorumluluk projeleri üretirken özellikle gelişen teknolojiye uygunluk ve sürdürülebilirliği başlangıç kriteri olarak belirleyen, aynı zamanda çalışanlarının katkısını ve katılımını sağlamaya dikkat eden, Türkiye’nin teknoloji markalarından Teknosa; şeffaflık, toplumsal cinsiyet eşitliği, çevre duyarlılığı, sorumlu kaynak kullanımı gibi konularda anlamlı değişimlere yol açacak adımlar atıyor. Bu anlamlı adımlar arasında, dijitalleşmeyi başaranların galip çıkacağı, içinde bulunduğumuz dijital çağ döneminde öncü davranış sergileyerek “Kadın için Teknoloji” projesini hayat geçiriyor.

Teknolojinin erkek işi olduğu algısını yıkmak ve kadınları dijital okuryazar yapmak amacıyla geliştirdiği ve toplumsal cinsiyet eşitliği için bir dönüm noktası olduğuna inandığı, “Kadın için Teknoloji” projesi kapsamında, Türkiye’nin farklı bölgelerinde kadınlara yönelik ücretsiz teknoloji eğitimleri düzenleniyor. Projenin çıkış noktası her ne kadar bilgisayar eğitimi olsa da teknolojinin gelişimine ve katılımcıların beklentilerine paralel olarak eğitimlerin kapsamı da genişletildi; temel bilgisayar kullanımı ve Office programlarının yanı sıra internet, sosyal medya ve mobil cihaz kullanımı da eğitim içeriğine dahil edildi. Marka, zamanın ihtiyaçlarına göre sürekli güncellenen eğitimlerle kadınların teknoloji kullanım kapasitelerini artırmayı hedefleyen çalışmalarla devam ediyor.

TEKNOSA’DAN DİJİTAL DÖNEMİN ÖNCÜ YAKLAŞIMI: “KADIN İÇİN TEKNOLOJİ”Kadın için Teknoloji projesinin hedef kitlesi, Türkiye çapında teknoloji okuryazarı olmak ve var olan bilgisini geliştirmek isteyen tüm kadınlar olarak belirlenmiş. Proje, genç gönüllü ve operasyon ağı güçlü olan HabitatDerneği ile yürütülüyor. Teknoloji eğitimleri, genç gönüllülerin liderliğinde, yerelde sivil toplum örgütleri, belediyeler ve üniversitelerin katılım ve katkılarıyla yaygınlaşarak devam ediyor. Eğitimler sonunda kadınlar, teknoloji ve internet kullanarak her türlü bilgiye daha kolay erişme imkânı buluyor. Sosyal çevrelerini genişletip işlerinde ve e-devlet işlemlerinde teknoloji ürünlerini aktif olarak kullanırken, sosyal medya üzerinden el emeklerini, evde ürettiklerini tanıtmaya, satmaya da başlıyorlar.

13 yıldır 66 ilde gerçekleştirilen, 18 binden fazla kadına ulaşılan “Kadın için Teknoloji” eğitimleri projesi, bu yıl pandemi nedeniyle online olarak devam ediyor. Projeye dahil olan 2000’e yakın kadına, Habitat gönüllüsü gençler tarafından video konferans yöntemiyle; E-Hizmetler, Sosyal Medya, Güvenli İnternet, Günlük Hayatta Sosyal Medya ve İnternet konularında eğitim veriliyor.

TEKNOSA’DAN DİJİTAL DÖNEMİN ÖNCÜ YAKLAŞIMI: “KADIN İÇİN TEKNOLOJİ”   Projeyle alakalı olarak, kurumların, toplumun ihtiyaçlarına kulak vermesi ve toplumsal farkındalık yaratmak üzere çeşitli programları hayata geçirmesinin, projeleri desteklemesinin; toplumun sosyal, ekonomik, çevresel sürdürülebilirliğine ve kalkınmasına katkı sağladığını vurgulayan Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, sözlerine şöyle devam etti:

“Özel sektör, kurumsal vatandaş olarak hareket edip katma değer yaratabileceği alanlarda sorumluluk üstlendiğinde ise gelişimde çarpan etkisi yaratılıyor. Teknosa olarak, bu bakış açısıyla kurulduğumuz günden bu yana topluma değer katan çalışmalarımızı sürdürüyor, bugün ve gelecek için değer yaratmaya odaklanıyoruz.”

Kadın için Teknoloji projesi, her şeyden önce kadınların teknoloji ve bilişime cesaretle yaklaşmasına etki ediyor. Eğitimler Türkiye’nin dört bir yanında yapıldığı için Teknosa’nın merkez ekipleri dışında, bölgede mağazadaki ekipleri de farklı konularda destek veriyor. Eğitim sonrası yapılan araştırmalarda kadınlar “özgüven” kazandıklarını belirtip teknolojiyi daha iyi kullanmaya başladıkları için “eşit” ve “güçlü” hissettiklerini anlatıyorlar. Teknoloji ile yükselen kadınların güçlü bir geleceğin temeli olduğuna inanan marka, iş ortakları ve paydaşlarıyla Kadın için Teknoloji çatısı altında yeni açılımları da önümüzdeki dönem için değerlendirmeye devam ediyor.

Kadın için Teknoloji eğitimleri ve ilgili duyurular için https://www.instagram.com/kadinicinteknoloji/

Hesabını takip etmek, eğitimlerden yararlanabilmek için  http://www.kadinicinteknoloji.com/

Web sitesindeki başvuru formunu doldurmak veya kadinicinteknoloji@habitatdernegi.org adresi ile iletişime geçerek başvuru yapmak yeterli oluyor.

Teknosa’da Kadın İstihdamı

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği ile mücadeleye erkeklerin daha etkin katılımı için kurulan Yanındayız Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer alan Bülent Gürcan, Teknosa’da kadın istihdamına yönelik açıklamalarda da bulundu.

Kadınların, katılımcı, esnek çalışma modeline daha yatkın olduklarını düşündüklerini ve bünyelerinde de buna şahit olduklarını dile getiren Bülent Gürcan, müşterilerine teknolojiye dair kesintisiz deneyim sunulmasında kadın çalışanlarının rolünün çok büyük olduğuna da dikkat çekiyor. Genel müdürlük ekibinde çalışan oranının yüzde 37’sinin, mağazaları da içine dahil ettiklerinde çalışanlarının yüzde 24’ünün kadın olduğunu belirten Gürcan, özellikle mağazalardaki kadın çalışan ve yönetici oranını artırmak istediklerini ve bu noktada başarılı kadın rol modellerin ön plana çıkarılmasına özen gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Teknosalı Anne Mentörler

Teknosa, kadın çalışanların kariyer yolculuğunda desteklenmesi ve birbirlerinin deneyimlerinden öğrenmesini sağlamak amacıyla “Teknosalı Anne Mentörler” projesini de hayata geçirerek, fark yarattı. 2019 itibariyle Sabancı Topluluğu gündeminde yer alan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kapsamındaki “İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı” projesinde yer alan proje bu doğrultuda çalışanların eğitim almalarını sağladı.

Teknosa Hakkında:

Teknosa, Türkiye’de teknoloji market konseptini hayata geçiren ilk marka olarak, 2000 yılından beri tüketicileri son teknoloji ürünler ve yenilikçi hizmetlerle buluşturuyor. Türkiye’nin en büyük ve en yaygın teknolojiperakendecisi olan Teknosa’nın, 68 ilde 200’ü aşkın mağazası, online ve mobil kanalları bulunuyor. Odağına aldığı omnichannel stratejisi doğrultusunda, müşterilerine her an, her yerden daha hızlı, daha kolay ve kesintisiz bir alışveriş deneyimi sunmayı amaçlayarak yoluna devam ediyor.  “Yeni Neslin Teknosa’sı” vizyonu ile yapı taşlarını oluşturduğu dijital dönüşümde de sektöre öncülük eden yatırımlarını sürdürüyor.

Teknosa, işte eşitlik kriterlerini insan kaynakları politikalarının merkezine alan bir marka olarak kadınların iş hayatına etkin biçimde katılmalarını destekliyor ve kariyer fırsatlarından eşit düzeyde faydalanmalarını sağlayacak mekanizmaları oluşturuyor. Herkes için adil bir iş ortamı ve eşit işe eşit ücret politikası uygulayan Teknosa, UN Global Compact ve UN Women’ın ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ni (WEPs) imzalayarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye taahhüt vererek Türkiye’de bu platforma katılan ilk teknoloji perakende şirketi. Aynı zamanda perakende ve tüketici ürünleri sektöründe çalışan kadın liderleri destekleyen, üst düzey kadın yöneticilerin sayısını artırmayı ve gelişimlerine katkıda bulunmayı misyon edinen Lead Network’ünde kurumsal üyesi.


0/(0)
11 Aralık 2020 Cuma
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler