PINAR SÜT, “SÜTÜMÜZÜN GELECEĞİ BİLİNÇLİ ELLERDE” PROJESİYLE KADIN ÜRETİCİLERİ DESTEKLİYOR

Kategori : Gıda
Oluşturma Tarihi : 16 Şubat 2021 Salı

İnsan sağlığını ön planda tutarak özenle ürettiği inovatif ürünleriyle müşteri memnuniyetini üst seviyelere taşıyan, sağladığı imtiyazlar ile çalışanları ve tedarikçileri için oldukça önemli bir marka olan Pınar Süt, toplumsal cinsiyet eşitliği ile ilgili farkındalık projeleri üretmeye devam ediyor. Bu farkındalık projeleriyle de her geçen gün sektördeki “süper marka” adını bir kere daha tescil ediyor.

Pınar Süt, özellikle gelişmekte olan ülkelere odaklanarak, insanların daha iyi yaşam standartlarına sahip olmaları için gerekli olan bilgi, deneyim ve kaynakları sağlayan bir program olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenen Business Call to Action (BCtA) platformu ile işbirliği yaptı.


Pınar Süt
, kapsayıcı ve sürdürülebilir yönetişim konusunda Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşılmasını destekleyen, UNDP bünyesinde küresel bir liderlik platformu olan Business Call to Action (BCtA)platformuna, Pınar Enstitüsü yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi kapsamında üye oldu. Bu üyelikle, içinde kadına özel bölümlerin de olduğu “Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (Yoksulluğa Son, Açlığa Son, Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, Sorumlu Tüketim ve Üretim) ile ilişkilendirildi.

PINAR SÜT, “SÜTÜMÜZÜN GELECEĞİ BİLİNÇLİ ELLERDE” PROJESİYLE KADIN ÜRETİCİLERİ DESTEKLİYORProjenin Öne Çıkan Yönleri

Sütümüzün Geleceği Bilinçli Ellerde” projesi ile üreticilere, sütün daha hijyenik koşullarda elde edilmesi, kalite ve verimliliğin artırılması ve sağım uygulamaları konularında özel eğitimler verildi.

Bu projenin benzerlerinden ayrılan ve aslında üretici için oldukça önemli olan tarafı, eğitim programlarının üreticilerin bulunduğu yörede yapılıyor olması. Eğitimler kimi zaman salon eğitimi şeklinde gerçekleşirken bazı yörelerde katılım sağlayamayan kişilere ulaşabilmek ve bu eğitimlerden yararlanabilmesini sağlamak amacıyla köy kahveleri, düğün salonları, okullar ve halk eğitim merkezlerinde dahi eğitimler verildi. Bu durumun üreticileri de oldukça memnun ettiği görüldü. Bahsi geçen eğitimlerle üreticilere ulaşılarak doğru uygulamaların aktarılması ve bilinç düzeylerinin artırılması hedeflendi.

Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’nin “Sürdürülebilir Tarım İlkeleri – İyi Uygulama Rehberi”nde, iyi uygulama örnekleri arasında yer alan ve rol model olan bu proje ile 6 yıllık süreçte 14 ilde (İzmir, Eskişehir, Şanlıurfa, Aydın, Muğla, Denizli, Adıyaman, Uşak, Burdur, Afyon, Kütahya, Bursa, Bilecik, Konya) 8000’in üzerinde üreticinin eğitimlerden yararlanmaları sağlandı.

Kadın Üreticilere Yönelik Ayrı Bir Modül

Proje kapsamında kadın üreticilere özel bir bölüm de gerçekleştirildi. Özellikle çiftliklerde sağım işlerinde aktif bir rol üstlenen üretici kadınların varlığından yola çıkılarak “Sağım Uygulamaları ve Hijyen” eğitimleri, kadının güçlenmesi amacıyla kadın üreticilere yönelik ayrı bir modül olarak uygulandı. Örneğin 2017 yılı içinde düzenlenen eğitimlerin yarısından fazlası kadın üreticilere yönelik gerçekleştirildi.

PINAR SÜT, “SÜTÜMÜZÜN GELECEĞİ BİLİNÇLİ ELLERDE” PROJESİYLE KADIN ÜRETİCİLERİ DESTEKLİYOREğitim faaliyetlerinin yanı sıra, İzmir ve Eskişehir illerinde Pilot Bölge Uygulamalarıkapsamında belirlenen üreticilerle kalite ve verimlilik temelinde birebir çalışmalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda, çiftliklerden alınan numunelerin analizleri gerçekleştirilerek, sütün kalitesi ölçüldü. Uzman personeller tarafından düzenli üretici ziyaretleri gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Business Call to Action (BCtA)platformunda desteklenebilecek şirket projeleri arasında görülen ve Kapsayıcı İş Modeli olarak değerlendirilen bu proje, işbirliği, uluslararası alanda projenin yaygınlaştırılması, daha geniş kitlelere ulaşılması, sektöründe bir ilke imza atılarak sosyal etkinin ölçümlenmesi hususlarında da ayrıca önem taşımaktadır. Projenin “kamu-üniversite-sanayi” iş birliği yönüyle kapsayıcılığı, BCtA platformunun Impact Champions (Etki Şampiyonları) programına dahil edilen uluslararası 25 proje arasında yer almasını sağladı. Proje bu vesileyle “2020 BM Genel Kurul Haftası”etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen forumda, “The Impact Management Journey” oturumundaTürkiye’den tek temsilci olarak anlatıldı.

Proje, Stevie Ödülleri’nde Uluslararası İş Ödülleri – 2014 yılı Avrupa Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında “Bronz Ödül”e layık görüldü. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun düzenlediği TİSK 2015 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde ve 2018 yılında Sürdürülebilirlik Akademisi tarafından düzenlenen Sürdürülebilir İş Ödüllerikapsamında “Sosyal Etki” kategorisinde ise finale kalarak hem projenin hem de markanın bilinirliğine pozitif yönde katkı sağladı. Proje aynı zamanda 2020 yılında Tarım Ormanın Geleceği Zirvesi’nde Tarımı Geleceğe Taşıyanlar kategorisinde ödüle layık görülmesinin yanı sıra UN Global Compact Ukrayna Yerel Ağı tarafından düzenlenen Partnership for Sustainability Award 2020 ödüllerinde “Refah” alanında finalist projeler arasında yer aldı.

Projeye dair eğitim modülleri, materyaller, videolar, sosyal etki analizi sonuçları gibi detaylı bilgiler www.sutumuzungelecegi.com web adresine taşınarak projenin dijitalleşme sürecine katkı sağlandı.

PINAR SÜT HAKKINDA:

Kurulduğu 1973 yılından bu yana tüketicilerinin tercihi olan ve gıda sektörünün yenilikçi markası olan PINAR, süt, et, su ürün gamında farklı tüketici ihtiyaçlarını karşılayan ürünlerle çok geniş ürün yelpazesine sahiptir. Dünya trendlerini yakından takip eden PINAR, birçok ürün gamında inovatif ürünler üretmektedir. PINARgıda sektöründe Türkiye’yi ilklerle tanıştıran ender markalardandır.

Bir süt ve süt ürünleri markası olarak doğan Pınar, geçen zaman zarfında gıda sektörünün farklı alanlarında birçok ilki gerçekleştirdi. İlk sağlıklı uzun ömürlü sütü, ilk hazır mayonezi, ilk krem peyniri, ilk dondurulmuş et ürünlerini, ilk paketli hindi ürünlerini ve ilk ambalajlı suyu Türkiye pazarına sunan Pınar, sahip olduğu geniş ürün yelpazesinin her üyesinin Pınar imajı şemsiyesi altında olmasına dikkat etti ve toplam marka imajını büyüterek korudu.


0/(0)
16 Şubat 2021 Salı
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler