AKYAZILI KADINLAR “FABRİKA” İÇİN ÜRETTİ

Kategori : Hazır Giyim
Oluşturma Tarihi : 06 Temmuz 2023 Perşembe

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadının hayatın her alanında güçlendirilmesini temel alan farkındalık projeleriyle sektörünün örnek isimlerinden olan Boyner, özel markaları arasında olan Fabrika için Sakarya Akyazılı kadınlarla birlikte üretti.

Geçtiğimiz yıl kadın istihamını güçlendirmeye destek olmak amacıyla Edirne Keşan’nın Akhoca Köyü’nde yaşayan kadınlarla makrome tekniği ile üretilen terliklerden özel bir koleksiyon hazırlayan Boyner’in özel markalarından biri olan Fabrika, bu sene aynı proje Edirne’de devam ederken, Boyner Sakarya Akyazı’da yaşayan altmış ev kadını ile yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Ahşap boncuklarla tasarlanan çanta projesinde 8 farklı model tasarlandı. Yetenekli kadınların ellerinde yeniden canlanan modeller günün her saatinde kullanılabilir şık ve doğal çantalara dönüştü.

boncuk çanta  kırpıkProjeyle alakalı açıklamasında, sürdürülebilirlik çalışmalarına Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda yön verdiklerini belirten Boyner Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nurçin Koçoğlu, çok uzun zamandır toplumsal cinsiyet eşitliğini her platformda destekleyen ve bu konuda farkındalık yaratmaya çalışan markalardan biri olduklarını dile getirdi. Kadını hayatın her alanında güçlendirme ve destekleme projelerinin her zaman odaklarında olduğuna değinen Koçoğlu, bu alandaki projelerinden birini Fabrika markası için geçtiğimiz yıl hayata geçirdiklerini ve Edirne Keşan’ın Akhoca köyündeki kadınlarla bir araya gelerek 20 kadının yetenekli elleriyle tam 10 bin çift terlik ürettiklerini de hatırlattı. Aralarında daha önce hiç kendi gelirini elde etmemiş 20 kadının proje ile istihdama katıldığı bilgisini veren Koçoğlu, Edirne’deki kadınların el emeği ile üretilen projenin bu sene de yeni modellere devam ettiğini aktararak “Bir yandan da projemizin sürdürülebilir olmasını hedefleyerek, Sakarya Akyazılı ev kadınları ile buluştuk” dedi.

“Kadın dayanışmasından doğan güce inanıyoruz”

Projenin ikinci yılında daha fazla kadına ulaşmak için harekete geçtiklerinin altını çizen Koçoğlu, “İkinci yılında daha fazla kadına ulaşmak için içimizdeki heyecanı durdurmadık. Projede yeni rotamız Sakarya’nın Akyazı ilçesi oldu.  Bu sefer de Sakarya’daki bir ahşap üretim atölyesinde özel olarak tasarlanan ve ev kadınlarının el emeği ile buluşan boncuklar, birbirinden özel birer çantaya dönüştü. Hepsi tamamen el işçiliği olan toplam 6.500 adet çanta üreten kadınların bugün olduğu gibi yarın da yanındayız. Biz projemizde yer alan kadınlarla tanışmaktan, onların el emeğini moda ile buluşturmaktan ve onların hayallerinin gerçeğe dönüşmesine tanık olmaktan çok mutluyuz. Ortaya cesaretlerini, vakitlerini ve de en önemlisi gönüllerini koydular. Yanı sıra ürettikleri ahşap boncuk çantalar ile aile ekonomisine katkı sağladılar. Bizler için projeye ilmek ilmek emek veren tüm kadınlar çok kıymetli. Kadın dayanışmasından doğan güçle yine birbirinden özel projelere beraber imza atacağımıza inanıyorum.” diyerek kadın istihdamına desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Özellikle son birkaç yılda değişen tüketici trendlerine de değinen Koçoğlu, günümüzde artık doğallığa daha fazla önem verildiğini ve doğal malemelerin kullanıldığı, rahat ve naturel renklerin hakim olduğu parçaların daha çok tercih edildiğini de ifade etti. Seçtiği ürünün hikayesini dinlemeyi seven, ürünün markanın dünyaya ve topluma olan katkısını sorgulayan bir müşteri profili ile karşı karşıya olduklarını belirten Koçoğlu, bu hedefle başlattıkları projede bir yandan doğallığı savunurken diğer yandan kadını hayatın tüm alanlarında desteklediklerini anlatmak istediklerini dile getirerek sözlerine son verdi.


0/(0)
06 Temmuz 2023 Perşembe
Yorum (0)


Yorum Yazınİçerik hakkında ki düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.


Kategori'ye Ait Diğer Haberler